Hyppää pääsisältöön

Prisma: Säälaboratorio ilmassa

Ryhmä tiedemiehiä lentää Yhdysvaltojen halki ilma-alus Cloud Labilla tutkimaan ilmakehän ilmiöitä.
Ilma-aluksella lentävät ilmakemian tutkija Jim McQuaid (vas.), hyönteistutkija Sarah Beynon, mikrobiologi Chris Van Tulleken, meteorologi Felicity Aston ja seikkailija Andy Torbet. Ryhmä tiedemiehiä lentää Yhdysvaltojen halki ilma-alus Cloud Labilla tutkimaan ilmakehän ilmiöitä. Kuva: BBC 2014 yle tv1

TV1 keskiviikkoisin 26.4. - 3.5.2017 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 14.05 ja tiistaisin klo 22.50
Yle Areenassa viikon ajan.

Maapalloa ympäröi kerros, joka eristää planeetan avaruuden kylmyydeltä. Se suojaa auringon tappavalta säteilyltä ja tarjoaa elämän tarvitsemaa vettä. Se on läsnä jokaisessa hengenvedossamme. Kyseessä on maan ilmakehä.

Ryhmä tiedemiehiä lentää Yhdysvaltojen halki ilma-alus Cloud Labilla tutkimaan, mikä aiheuttaa villejä säänvaihteluita. Miten elämä hyödyntää ilmakehää ja miten ihminen vaikuttaa ilmastoon?

Dokumenttisarjan toisessa osassa säälaboratorio jatkaa matkaansa taivaalla tutkien, miten ilmakehä muuttuu eri korkeuksissa ja miten tämä vaikuttaa elämään näissä korkeuksissa. Voiko kaupunki synnyttää oman säänsä?

Operation Cloud Lab. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Kommentit