Hyppää pääsisältöön

Te kysytte, me vastaamme

Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena
Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena (Teemalla perjantaina 28.4. klo 21) Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena Kuva: Scanbox Entertainment Philomena,Judi Dench,teeman elokuvat

Tällä sivulla on vastauksia kysymyksiin Teemasta ja kanavapaikkauudistuksesta. Kysymyksiä saa esittää lisää sivun kommenttiosiossa!
Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä kanavapaikkauudistuksesta kerätään paraikaa erikseen, ja niihin vastataan mahdollisimman pian.

Onko Teemalla tietyt kellonajat jolloin se näkyy? Pysyykö laaja musiikkitarjonta entisellään vai tuleeko sisältöön muutoksia Teeman puolella?

Teeman lähetysajat televisiossa ovat joka päivä klo 12.00–17.25 ja tiistaista lauantaihin klo 20 alkaen. Teeman musiikkiohjelmien tarjonta pysyy entisellään ja klassisen musiikin tarjonta jopa paranee: sekä musiikkidokumentit (la klo 20) että Yle Live (pe iltaisin) jatkavat, RSO Musiikkitalossa muuttuu jokaviikkoiseksi ohjelmaksi (su iltapäivällä) ja Parrasvalot esittää edelleen klassista musiikkia ja tanssia (samoin su iltapäivällä). Tietoa Teeman tv-tarjonnasta uudella kanavapaikalla on täällä.

Pieneneekö Teeman ohjelmatarjonta muutoksen myötä, vai pysyykö entisellään? Teema on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ainoa kanava, jota tällä hetkellä katson suorana. Olen surullinen tästä ajan henkeä ilmentävästä niputuspäätöksestä, vaikka toisaalta se saattaa lisätä Femin hyvien ohjelmien näkyvyyttä.

Teeman ohjelmatarjonta pysyy suunnilleen entisellään. Ohjelmien paikat vaihtuvat, mutta ensilähetysten määrään kanavapaikkamuutos ei vaikuta, vaikka Teeman viikoittainen lähetysaika vähän lyhenee.

Pysyykö Teeman ohjelmisto yhtä laadukkaana kuin tähänkin asti: klassikkoelokuvat, kotimaiset arkistojen kätköt ja dokumentit? Mikä on ruotsinkielisen ohjelmiston osuus koko lähetysajasta?

Teeman ohjelmiston laatuun muutoksella ei ole vaikutusta. Monipuolinen elokuvatarjonta, arkisto-ohjelmat ja dokumentit ovat mukana uudella kanavapaikalla. Femin ohjelmiston osuus Yle Teema & Femin koko lähetysajasta on noin puolet. Teeman lähetysaika kaikkiaan vähenee muutamia tunteja viikossa.

Harmittaa se, että ohjelma alkaa vasta klo 20. Ja leffat 22. Harmittaa todella. Totta kai voi laittaa tallennukseen, mutta se kun on oikeasti ihan eri fiilis kun katsoa ns. suorana...

Kino Klassikko siirtyy sunnuntaista torstaihin ja vaihtaa kellonaikaa, mutta mikään muu Teeman elokuvapaikoista ei siirry myöhäisempään aikaan. Torstaina ja perjantaina elokuvat alkavat klo 21, ja lisäksi klassikkoelokuvia esitetään sunnuntaisin klo 12.

Kysyn vain tämän: Miksi?

Tähän kysymykseen vastaa Ylen johto: Ylen hallintoneuvosto hyväksyi lokakuussa 2016 suunnitelman Ylen tv-kanavauudistuksesta ja Yle Areenan kehittämisestä. Päätös uudistuksesta tehtiin ennakkoarvioinnin jälkeen. Ylen velvollisuus on palvella kaikkia suomalaisia, niin perinteisen television yleisöjä kuin televisiota uusilla tavoilla katsoviakin. Uusi tarjontarakenne vastaa nykyistä paremmin katsojien muuttuneeseen ja muuttuvaan mediankäyttöön. Perinteisestä tv-jakelusta ollaan siirtymässä kohti laajakaistaa ja teräväpiirtoa. Uudistuksella Yle varmistaa, että kaikki voivat katsoa televisiota nyt ja tulevaisuudessa ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Lisää eurooppalaisia (esim espanjalaisia) laatusarjoja kuten Francon jälkeen. Lisää BBC:n laatudokkareita.

Espanjalaiset ja muut eurooppalaiset draamasarjat pysyvät osana Teeman ohjelmistoa. Uuden kanavapaikan ensimmäisellä viikolla alkaa uusi italialainen sarja Medicin mahtisuvusta, ja kesäkuussa nähdään Velvetin uusia jaksoja. Samoin laadukkaat dokumentit kuten historiasarja Euroopan juutalaisten tarina, joka sekin alkaa uuden kanavapaikan ensimmäisellä viikolla.

Will you be showing more films, or am I reading the new program grid wrong?

We will be showing about the same number of films as before, but there are a bit more films per week thanks to the new matinee film slot on Sundays.

Elokuvia Teema esittää suunnilleen saman verran kuin ennen kanavapaikan vaihdosta, mutta sunnuntaipäiviin on ilmestynyt säännöllinen matineapaikka, joten elokuvia on uudella kanavapaikalla vähän enemmän.

Tiededokumentit vain päivisin?

Näin on, Teeman tiededokumenttien molemmat lähetyspaikat televisiossa ovat päiväsaikaan. Lähes kaikki tiededokumentit löytyvät Areenasta.

Mitkä kaikki Teeman "vakioajat" muuttuu? Esim. Kino Klassikko sunnuntaina klo 18?

Nämä tiedot on koottu erikseen omaan artikkeliinsa tänne.

Miksi? Ja toiseksi kannattaako lähettää vähemmällä ohjelma ajalla noin paljon uusintoja eikö ne voi laittaa areenaan? Ja kolmanneksi miten käy dokumenttien?

Teemalla on tähänkin asti ollut paljon uusintoja, ja monet ohjelmat on nähty saman viikon aikana kahteenkin kertaan ilta-aikaan. Nyt iltojen paras katseluaika on varattu ensilähetyksille, ja uusinnat on sijoitettu ensisijaisesti päiväaikoihin. Uusintojen määrä ei Teemalla tämän myötä oikeastaan lisäänny. Iltapäivä, siis aika jona Teemalla ei tähän asti ole ollut ohjelmaa, on aika suosittua tv:n katseluaikaa, ja uskomme Teeman päivälähetysten tarjoavan monille hyvää katseltavaa.

Teeman oma Areena-kanava kuulostaa ainakin hyvältä idealta.

Se onkin hyvä idea. Areena-kanava aukeaa pian, ennen kanavapaikan vaihdosta, ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua!

Lyhytelokuvia, musiikkivideoita (etenkin kotimaisia), videotaidetta, kokeellista elokuvaa!

Lyhytelokuvia Teemalla esittää edelleen Uusi Kino, joka toisinaan esittää myös kokeellisempaa elokuvaa ja videotaidetta. Musiikkivideot ovat hieno toive, pidämme sen mielessä.

Näyttää tuo klassisen musiikin tarjonta aikamoisen vähäiseltä...Pääasiassa siis RSO edustaa klassisen musan tarjontaa jatkossa? No, eipähän tarvitse katsoa suomalaisien kanavien tarjontaa noin niinkuin sivistysmielessä jatkossakaan!Harmittaa vaan maksaa YLE-veroa, kun laadukkaita ohjelmia ei tunnu tulevan juuri lainkaan ja kielivähemmistöjä sorretaan. En halua maksaa viihdeohjelmista, uusinnoista ja urheilusta, kun en niitä katsokaan!

Teemalla jatkavat samat klassisen musiikin sisällöt kuin tähänkin asti: RSO:n esitykset ja Parrasvalojen musiikki, tanssi ja muu näyttämötaide sekä dokumentit. Ne nähdään tulevaisuudessa sunnuntai-iltapäivisin. RSO on tulevaisuudessa televisiossa joka viikko eikä vain kerran kuukaudessa. Ja Areenan klassisen musiikin suorien lähetysten – sekä tallenteiden – tarjonta on helposti löydettävissä Teeman Areena-kanavalla.

Klassikkoelokuvien paikka sunnuntai-iltaisin oli ihan hyvä!

Niin olikin! Kino Klassikon muutto sunnuntailta oli kompromissi, joka oli tehtävä jaettaessa iltojen parasta katseluaikaa Femin kanssa. Uskomme, että torstai klo 21 on myös hyvä lähetyspaikka klassikkoelokuville.

Ei näytä hyvältä. Tuntuikin aikoinaan uskomattoman hyvältä, että pystyi katsomaan sunnuntaina leffaa alkuillasta ja italialaisia ja espanjalaisia sarjoja sopivasti illallisen jälkeen! Nyt elokuvat liian myöhään ja musiikki liian aikaisin.Ei kaikilla ole nettiyhteyttä eikä Areenaa!

Kahden kanavan sovittamisessa samalle kanavapaikalle jouduttiin tekemään kompromisseja, ja vaikein niistä oli luonnollisesti iltojen parhaan katseluajan jakaminen. Niinpä kello 18–20 aika kuuluu nyt Femille. Teeman draamasarjat siirtyvät alkamaan klo 20, joka on tässä järjestelyssä aikaisin mahdollinen.

Ihmisiä pakotetaan siis Areenan käyttäjiksi. Nettikansan ehdoilla tietenkin.

Teeman lähetykset televisiossa jatkuvat, eikä lähetysaika juurikaan vähene. Areenan käyttäjäksi ketään ei siis pakoteta!

Pysyyhän musiikkitarjonta? Sunnuntai klo 21 on näille omistettu.

Sunnuntain klo 21 musiikkidokumentit muuttavat lauantai-iltaan klo 20 alkaviksi, ja niiden jälkeen lauantaita jatkaa tuttuun tapaan Teemalauantai. Uudella kanavapaikalla tosin musiikkidokumentti on toisinaan osa Teemalauantaita, kuten esimerkiksi ensimmäisenä lauantaina 28.4. The Rolling Stones. Yle Liven uusi paikka on perjantain myöhäisillassa.

(Ymmärrän ruotsinkielisten uutisten tarpeen, mutta) miksi teemaa ei voisi olla kaikkina iltoina eikä vaan viitenä?

Iltojen paras katseluaika oli tavalla tai toisella jaettava kahden kanavan kesken, ja Yle Fem sai nyt kaksi kokonaista iltaa viikossa. Uskallamme veikata, että Femin näiden iltojen ohjelmat löytävät katsojia myös Teeman ystävistä: maanantaisin nähdään pohjoismaisia draamasarjoja ja sunnuntaisin elokuvia ja pitkiä dokumentteja.

Miten käy Femin lauantai-iltaisin näyttämien SVT:n suorien ohjelmien kuten Melodifestivalenin?

Toukokuusta 2017 lähtien SVT Worldiä ei enää ole, ja SVT:n lähetystä ei enää nähdä Ylen kanavilla. SVT:n ohjelmat eivät kuitenkaan katoa, vaan niitä hankitaan Ylen esitettäviksi ohjelma ja sarja kerrallaan. Yle Fem lupaa, että suosituimmat SVT:n ohjelmat hankitaan suomalaisten nähtäviksi edelleen. Lisäksi osaan ohjelmista saadaan suomenkielinen tekstitys, ja niitä voidaan julkaista Areenassa toisin kuin ennen.

Entä hyvät pohjoismaiset sarjat joita on saanut katsoa femmalta?

Fem esittää edelleen pohjoismaisia sarjoja. Femin ohjelmistoon kannattaa tutustua tarkemmin täällä.

 • Painajaiskuja

  Noir-henkinen melodraama spiritistin apulaisesta

  Vahva melodraama tivolin mentalistista, joka kiipeää naisten avulla kohti menestystä vain pudotakseen korkeammalta.

 • Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

  Ville Haapasalo kutsuu keittiöön vieraita kahdeksasta maasta

  Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Ohjelmassa Ville Haapasalo saa vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Tanssin huumassa humppa karkaa käsistä

  Humppa karkasi käsistä

  Tanssilava ja yötön yö. Ja Ylen massiivinen Hulahula Suomi -hanke ja haaste tanssin maailmanennätykseen juhannusiltana! Teeman Elävä arkisto säestää näitä ihan omilla tanssityyleillään. Tanssi huumaa -paketissa nähdään ohjelmat Dansholmen (1966) ja Humppa karkasi käsistä (1981). Ohjelmat televisiossa: Maanantaina 19.6.

Yle Teema

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Rahsaan Roland Kirk puhalsi sokean unet näkyviksi

  Poikkeuksellisen jazzmuusikon tarina Teemalla 10.6. klo 20.

  Rahsaan Roland Kirk oli sokea jazzmuusikko, mutta myös alan visuaalisimpia ja näyttävimpiä show-miehiä. Yhden miehen big band. Avantgardea ja perinnetietoista, kantaaottavaa ja humoristista. Poikkeuksellisen muusikon poikkeuksellista elämää Teemalla lauantaina 10.6. klo 20. Ensi-ilta.

 • Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö

  Dokumentin ensi-ilta Teemalla 17.6. klo 20.

  "Mä oon kaks kertaa elämässä tehnyt sen päätöksen, että musta ei tuu muusikkoa. Ja silti: tässä ollaan." Tv-dokumentti suomalaisen jazzin huippuihin kuuluvasta trumpetisti Verneri Pohjolasta saa ensi-iltansa Teemalla 17.6. klo 20.

 • Jazzia, bluesia, poppia, rockia ja maailman parhaita studiomuusikoita: Teeman musiikkidokumentit kesällä 2017

  Kesäkuu jazzia, heinäkuu klassikoita, elokuussa kasaria.

  Teeman musiikkidokumentit ovat siirtyneet lauantai-iltaan, ja niitä esitetään koko kesä kello 20. Kesäkuu aloitetaan jazzilla, keskikesällä kuunnellaan maailman parhaita studiomuusikoita, elokuussa muistellaan Spandau Ballet'n kahdeksankymmentälukua ja Kambodžan kadonnutta rocksukupolvea. Toiveuusintana nähdään dokumentti Wentus Blues Bandin 20-vuotiskonsertista.

 • Tanssin huumassa humppa karkaa käsistä

  Yle Teemalla humpataan ja sheikataan.

  Teeman Elävän arkiston Tanssin huumaa -paketissa nähdään ohjelmat Dansholmen (1966) ja Humppa karkasi käsistä (1981).
  Ohjelmat televisiossa:
  Ma 19.6. klo 12.00
  To 22.6. klo 22.50
  Pe 23.6. klo 14.50
  Teeman Elävän arkiston ohjelmat löytyvät omana kokonaisuutenaan nyt myös Yle Areenassa.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Kent är inte längre där – kaksiosaisessa dokumentissa jätetään tunteikkaat jäähyväiset Ruotsin suosituimmalle yhtyeelle

  Kentin viimeistä vuotta seurataan Teemalla 20.5. klo 21.30.

  "Vi är inte längre där, vi är nån annanstans...” Kaksiosainen dokumenttielokuva Ruotsin suosituimman yhtyeen viimeisestä vuodesta: viimeisen albumin teko, viimeinen kiertue ja viimeiset tunteikkaat esiintymiset. Kentin tarinaa ovat kertomassa yhtyeen jäsenten lisäksi ystävät, kollegat ja fanit. Per Sinding-Larsenin ohjaama dokumenttielokuva valmistui vain pari viikkoa Kentin viimeisen keikan jälkeen, jouluksi 2016. Suomen-ensi-ilta Teemalla 20.5. klo 21.30.

 • Toukokuun ensimmäinen maanantai Metropolitanin taidemuseossa on pukujuhla vailla vertaa

  Upea dokumenttielokuva muodista ja taiteesta Teemalla 27.5.

  Teeman museoviikon Teemalauantai tarjoilee kiinalaista kauneutta vailla vertaa, Metropolitan Museum of Artin suurnäyttelyn säkenöivästä avajaisgaalasta näyttelyn taiteellisen johtajan Wong Kar-wain ohjaamaan elokuvaan The Grandmaster. Dokumenttielokuva Toukokuun ensimmäinen maanantai avaa illan 27.5. klo 20.

 • Suomen pienimmät ja maailman suurimmat museot Teeman museoviikolla

  Wow-museoista ite-museoihin 22.–27.5.2017

  On wow-museoita, on ite-museoita ja kaikkea siltä väliltä. Teeman museoviikolla 22.–27.5. nähdään Suomen pienimpiä ja tuntemattomimpia ja maailman suurimpia ja kuuluisimpia museoita sekä etsitään tulevaisuuden museota. Viikon aikana nähdään myös museoissa ja taidemaailmassa liikkuvia elokuvia ja dokumentteja.

 • Kuusi syytä rakastaa museoita ja yksi syy vihata niitä

  Merkintöjä matkalta Kohti tulevaisuuden museota

  Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi todisti monia rakkauden hetkiä ja yhden vihanpurkauksen tehdessään dokumenttia Kohti tulevaisuuden museota. Millaisia myötä- ja vastamäkiä museoilla on tulevaisuudessa edessään?

 • Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla keskiviikkoiltaisin

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä keskiviikkoisin klo 21.

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.
  Keskiviikkoisin klo 21.00

 • Station to Station: 62 lyhytelokuvaa musiikillisesta junamatkasta läpi Amerikan

  Doug Aitkenin musiikillinen rail movie Teemalla 13.5. klo 20

  Musiikkidokumentti, multimediahappening, junaelokuva, nomadifestivaali… Kalifornialaisen taiteilijan Doug Aitkenin kokeellinen taideprojekti ulottui New Yorkista San Franciscoon ja kaikkiin taiteenlajeihin. Tästä ainutlaatuisesta projektista kertova elokuva koostuu 62:sta minuutin mittaisesta lyhytelokuvasta, joissa ovat mukana mm. Patti Smith, Suicide, Giorgio Moroder, Beck, Mavis Staples, Jackson Browne, Cat Power, Ariel Pink… Suomen-ensi-ilta.
  Nyt Areenassa

 • Barokin loistoa Versailles'ssa ja Bartabas Salzburgissa

  Kaksi upeaa musiikillista ratsastusnäytöstä

  Teema esittää kaksi upeaa musiikillista ratsastusnäytöstä. Aurinkokuninkaan palatsin puutarhassa herää eloon barokin loisto, ja Salzburgissa Bartabasin upeat ratsut ovat parrasvaloissa Mozart-juhlaviikoilla.

 • Marika Kecskeméti: Seinistä ja sisällöstä

  Teeman ohjelmapäällikkö kirjoittaa uudesta kanavapaikasta.

  Yle Teema & Fem aloittaa maanantaina 24.4.2017 ohjelmistonsa. Yle Teeman ohjelmapäällikkö Marika Kecskeméti kirjoittaa uuden Teeman ohjelmistosta perinteisessä televisiossa ja uudella kanavalla Yle Areenassa.

 • Näin löydät Teeman ohjelmat televisiossa

  Tutut ohjelmat uudella kanavapaikalla 24.4.2017 alkaen

  Teema muuttaa uudelle kanavapaikalle yhteen Yle Femin kanssa maanantaina 24.4.2017. Tutut ohjelmat jatkavat, monet niistä uusilla paikoilla. Teema ottaa myös iltapäivät ohjelmien käyttöön.

 • Elina Hirvonen: Nationalismin edessä tarvitaan radikaalia mielikuvitusta

  Mikä on ihmisen ja maailman suhde

  Vastaus Eurooppaa ja ihmisoikeuksia horjuttavaan liikehdintään ei voi olla teknokratia tai hiljaisuus, vaan radikaali mielikuvitus. Ympäristökriisi, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen haastavat tulevaisuudessa yhä suuremmalla voimalla käsityksemme siitä, mitä on olla ihminen tässä maailmassa, kirjailija Elina Hirvonen kirjoittaa kolumnissaan.

 • Olisiko maailmanloppu mahdollista välttää scifin avulla?

  Pilkun jälkeen -ohjelman päätösjaksossa katsotaan kauas.

  Pilkun jälkeen katsoo päätösjaksossaan kauas. Scifi ja fantasia käyvät realistisen suomalaisen romaanikirjallisuuden kimppuun ja luovat uusia tulevaisuudenkuvia. Keskustelemassa ovat rap-artisti ja runoilija Paperi T eli Henri Pulkkinen, kirjailija-dokumentaristi Elina Hirvonen ja kirjailija Anu Kaaja.

 • Ajavatko pienoisromaanit tiiliskivien ohi?

  Kirjailijoita kunnioitetaan enemmän kuin käsikirjoittajia

  Kirjailija-käsikirjoittaja Anu Kaaja arvelee kirjallisuuden kentän monipuolistuvan jatkossa. Kaunokirjallisuuden ensisijaisena haasteena hän näkee muutoksen ihmisten ajankäytössä.

 • Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • For No Good Reason

  Dokumentti gonzokuvittaja Ralph Steadmanista nyt Areenassa

  Johnny Depp johdattaa katsojat Hunter S. Thompsonin ystävän ja kuvittajan Ralph Steadmanin villiin taiteeseen. Dokumenttielokuvan For No Good Reason ohjasi Charlie Paul.
  Nyt Areenassa

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!