Hyppää pääsisältöön

Teema ja Fem yhteiselle kanavapaikalle maanantaina

Yle Teema & Fem -kanavapaikan logo
Yle Teema & Fem -kanavapaikan logo Kuva: Yle Yle Teema & Fem

Yle Teema & Fem aloittaa lähetykset maanantaina 24.4.2017 kanavapaikalla 5. Yle Teeman ohjelmisto siirtyy kanavapaikalta 7 kanavapaikalle 5 ja Yle Fem pysyy entisellä kanavapaikallaan.

Yhteisellä kanavapaikalla näkyvät sekä Teeman että Femin sisällöt. Kuvaruudussa näkyvä logo kertoo, onko kyseessä Teeman vai Femin ohjelmisto.

Yle Teema & Fem -kanavapaikan ohjelma-aika jakautuu tasaisesti Teemalle ja Femille. Molemmat näkyvät myös omina kokonaisuuksinaan Yle Areenassa, jossa niiden tarjonta nykyisestä vahvistuu.

Yle Teema on jatkossakin elokuville, dokumenteille ja musiikille omistautunut teemallinen kulttuurikanava ja Yle Fem Suomen ruotsin- ja kaksikieliselle yleisölle suunnattu ja pohjoismainen kanava. Yhteiselle kanavapaikalle tulee myös uutta, kaksikielistä ohjelmaa jo syksyllä. Lisäksi ohjelmien ruotsinkielisiä tekstityksiä lisätään.

“Uudistuksen jälkeenkin Yle tarjoaa monipuolisen ohjelmiston tv-kanavillaan. Uudistus vahvistaa ennen kaikkea Yle Areenan tarjontaa sekä Teeman että Femin ystäville”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

“Yhteinen kanavapaikka avaa Teeman ja Femin sisällöt yhä suuremmalle yleisölle yli kielirajojen, ja samalla luomme ainutlaatuisen pohjoismaisen laatukanavan”, sanoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten.

Lisätiedot:
Ismo Silvo, julkaisujohtaja, ismo.silvo@yle.fi
Marit af Björkesten, Svenska Ylen johtaja, marit.af.bjorkesten@yle.fi

Yle järjestää maanantaina 24.4. ja tiistaina 25.4. klo 19-20 verkkokeskustelun, chatin, jossa mm. Yle Teeman ja Yle Femin ohjelmapäälliköt vastaavat uutta kanavapaikkaa koskeviin yleisökysymyksiin. Suomeksi http://yle.fi/aihe/yle-teema ja ruotsiksi svenska.yle.fi

Korjaus 24.4.2017: suomenkielisen chatin osoite muutettu

Kysymyksiä ja vastauksia kanavauudistuksesta

Miten löydän uudistuksen jälkeen Teeman ja Femin ohjelmat?

Teeman ja Femin ohjelmat löytyvät perinteisessä televisiossa Yle Teema & Fem -kanavapaikalta. Kanavapaikan numero on viisi eli sama kuin Yle Fem aikaisemmin. Sinun ei tarvitse säätää televisiovastaanotintasi millään tavalla nähdäksesi uuden kanavapaikan ohjelmistoa. Ruudussa näkyvä Yle Teema & Fem -logo ilmaisee, mitä ohjelmistoa parhaillaan lähetetään.

Teema ja Fem löytyvät myös Yle Areenasta omina kokonaisuuksinaan, jolloin ohjelmia voi katsoa silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Yle Areenasta tehdään entistä monipuolisempi osa Ylen televisiota ja entistä parempi mediapalvelu. Sisällöt ovat katsottavissa aiempaa nopeammin myös kokonaisuuksina. Tänä vuonna panostamme erityisesti hakutoiminnon, suosittelun ja henkilökohtaisen palvelun parantamiseen.

Miten ohjelma-aika Yle Teema & Fem -kanavapaikalla jakautuu Teeman ja Femin kesken?

Ohjelma-aika jakautuu tasaisesti Yle Teeman ja Yle Femin ohjelmien kesken ja uusintojen määrä parhaaseen katseluaikaan vähenee.

Teeman ohjelmia nähdään Yle Teema & Fem -kanavapaikalla kaikkina iltapäivinä sekä viitenä iltana viikossa. Yle Femin ohjelmia lähetetään aamupäivisin sekä viitenä päivänä viikossa tiistaista lauantaihin klo 17.25-20 sekä koko illan sunnuntaisin ja maanantaisin klo 17.25 alkaen. Esimerkiksi TV-Nytt tulee televisiosta klo 19.30 ja BUU-klubben klo 18 eli samaan aikaan kuin ennenkin. Lisäksi ruotsinkielisiä lastenohjelmia tulee sunnuntaiaamuisin.

Kello 20 - 21 välisenä aikana lähetettävä ohjelmisto on pyritty suunnittelemaan siten, että se sopii sekä Yle Femin että Yle Teeman katsojille.

Tekstitetäänkö ruotsinkieliset ohjelmat suomeksi ja suomenkieliset ruotsiksi?

Yle Teema & Fem-kanavapaikalla Yle Femin ohjelmat tekstitetään kuten ennenkin. Eli kaikki Yle Femin ei-ruotsinkieliset ohjelmat tekstitetään ruotsiksi ja suomeksi. Lisäksi kaikki ruotsinkieliset ohjelmat tekstitetään suomeksi lukuunottamatta lastenohjelmia, uutisia ja suoria lähetyksiä. Yle Teeman klo 20-21 välisenä aikana tiistaista lauantaihin lähetettävät ohjelmat tekstitetään suomen lisäksi ruotsiksi.

Tavoitteena on, että myös Ylen muilla kanavilla tekstitetään ohjelmia ruotsiksi, kun se on erityisen hyvin perusteltavissa.

On hyvä muistaa tarkistaa, että vastaanottimen asetukset ovat oikeat eli ruotsi tai suomi on valittu ensisijaiseksi tekstityskieleksi:

Lue myös: Miten saan tekstityksen suomen- tai ruotsinkieliseen ohjelmaan?

Mitä tapahtuu SVT Worldin ohjelmille?

Toukokuusta 2017 lähtien SVT Worldiä ei enää ole. Lähetämme kuitenkin edelleen tuttuja ja suosituimpia SVT:n ohjelmia, jotka täydentävät Ylen ruotsinkielistä tarjontaa. Voimme tekstittää SVT:n ohjelmia suomeksi ja julkaista niistä osan myös Yle Areenassa. Tämä ei ole ollut aiemmin mahdollista.

Suosituimmat SVT:n ohjelmat säilyvät edelleen Ylen kanavilla. Näitä ovat esimerkiksi Allsång på Skansen, Vem vet mest, Doobidoo, Skavlan ja På spåret.

Miksi tämä uudistus tehtiin?

Ylen hallintoneuvosto hyväksyi lokakuussa 2016 suunnitelman Ylen tv-kanavauudistuksesta ja Yle Areenan kehittämisestä. Päätös uudistuksesta tehtiin ennakkoarvioinnin jälkeen. Ylen velvollisuus on palvella kaikkia suomalaisia, niin perinteisen television yleisöjä kuin televisiota uusilla tavoilla katsoviakin.

Uusi tarjontarakenne vastaa nykyistä paremmin katsojien muuttuneeseen ja muuttuvaan mediankäyttöön. Perinteisestä tv-jakelusta ollaan siirtymässä kohti laajakaistaa ja teräväpiirtoa. Uudistuksella Yle varmistaa, että kaikki voivat katsoa televisiota nyt ja tulevaisuudessa ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Tiedote 25.10.2016: Ylen hallintoneuvosto päätti televisiouudistuksesta