Hyppää pääsisältöön

Vanhan musiikin tuntija Richard Egarr debytoi RSO:n kapellimestarina

kapellimestari Richard Egarr
kapellimestari Richard Egarr Kuva: www.marcoborggreve.com Richard Egarr

Cambridgen Academy of Ancient Music -orkesterin musiikillinen johtaja Richard Egarr vierailee RSO:n kapellimestarina 26.4. Musiikkitalossa. Vanhan musiikin erikoisosaajana tunnettu Egarr johtaa Bachin orkesterisarjat 1-4. Sarjan nro 2 huilusoolon esittää RSO:n soolohuilisti Yuki Koyama. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Osana RSO:n konserttilähetysten uudistusta 26.4. verkkolähetyksessä kuullaan konsertin lisäksi pianisti Jukka Nykäsen teosesittelyjä ja Richard Egarrin haastattelu. Lähetyksen toimittavat Lotta Emanuelsson ja Outi Paananen. Konsertin alkupuoli nähdään Yle Teeman RSO- Musiikkitalossa -ohjelmassa 30.4. ja jälkipuoli 7.5.

Brittiläinen Richard Egarr on kapellimestarin työnsä ohella myös cembalisti ja siinä ominaisuudessa Skotlantilaisen kamariorkesterin nimikkotaiteilija. Hän opiskeli Manchesterissa sekä Cambridgessä ja sai ohjausta historiallisissa esityskäytännöissä Gustav ja Marie Leonhardtilta.

Vuodesta 2006 Academy of Ancient Music -orkesteria (AAM) luotsannut Egarr on levyttänyt orkesterin kanssa Gramophone - ja MIDEM -palkitun Händel-levyjen kokoelman sekä mm. Bachin Johannespassion ja Matteuspassion. Lähitulevaisuudessa AAM ja Egarr toteuttavat Purcellin oopperoiden sarjan Barbican -keskuksessa Lontoossa.

Kuluvalla kaudella Richard Egarr debytoi RSO:n lisäksi St. Paul -kamariorkesterin ja Melbournen sinfoniaorkesterin kapellimestarina. Lisäksi hän johtaa Hannoverin radion sinfoniaorkesteria sekä Galician ja Seattlen sinfoniaorkestereita.

Egarr opettaa mm. Amsterdamin Konservatoriossa sekä Alankomaiden Ooppera-Akatemiassa ja on New Yorkin Juilliard -koulun vieraileva taiteilija.

26.4. klo 19
Keskiviikkosarja 14

Richard Egarr, kapellimestari
J. S. Bach: Orkesterisarjat 1-4

 • Olari Elts ja Andrea Mastroni

  22.11. konsertin esiintyjät

  OLARI ELTS Virolainen kapellimestari Olari Elts murtautui suomalaisen musiikkiyleisön tietoisuuteen voittamalla 1999 kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ja seuraavana vuonna kansainvälisen Jean Sibelius -kapellimestarikilpailun.

 • Matthew Halls ja Steven Osborne

  13.-14.11. konsertin esiintyjät

  MATTHEW HALLS "Monien muiden muusikoiden tapaan minulla oli urani alkuvaiheissa tapana keskittyä pitkäksi ajaksi yhteen tiettyyn asiaan, että ihmiset alkoivat liittää minut vain vanhaan musiikkiin.

 • Mozart - Haydn

  13.-14.11. konsertin teokset

  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Alkusoitto oopperasta Taikahuilu Wolfgang Amadeus Mozart liittyi vapaamuurareihin 1780-luvulla ja käsitteli vapaamuurarisymboliikkaa oopperassaan Taikahuilu (1791). Mozartille vapaamuurarius merkitsi eräänlaista henkistä aateluutta, jossa hän kohtasi tasavertaisena aikansa vapaamielisen eliitin.

 • 8.11. konsertin esiintyjät

  Konsertin johtaa Joshua Weilerstein.

  JOSHUA WEILERSTEIN Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021.