Hyppää pääsisältöön

Vanhan musiikin tuntija Richard Egarr debytoi RSO:n kapellimestarina

kapellimestari Richard Egarr
kapellimestari Richard Egarr Kuva: www.marcoborggreve.com Richard Egarr

Cambridgen Academy of Ancient Music -orkesterin musiikillinen johtaja Richard Egarr vierailee RSO:n kapellimestarina 26.4. Musiikkitalossa. Vanhan musiikin erikoisosaajana tunnettu Egarr johtaa Bachin orkesterisarjat 1-4. Sarjan nro 2 huilusoolon esittää RSO:n soolohuilisti Yuki Koyama. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Osana RSO:n konserttilähetysten uudistusta 26.4. verkkolähetyksessä kuullaan konsertin lisäksi pianisti Jukka Nykäsen teosesittelyjä ja Richard Egarrin haastattelu. Lähetyksen toimittavat Lotta Emanuelsson ja Outi Paananen. Konsertin alkupuoli nähdään Yle Teeman RSO- Musiikkitalossa -ohjelmassa 30.4. ja jälkipuoli 7.5.

Brittiläinen Richard Egarr on kapellimestarin työnsä ohella myös cembalisti ja siinä ominaisuudessa Skotlantilaisen kamariorkesterin nimikkotaiteilija. Hän opiskeli Manchesterissa sekä Cambridgessä ja sai ohjausta historiallisissa esityskäytännöissä Gustav ja Marie Leonhardtilta.

Vuodesta 2006 Academy of Ancient Music -orkesteria (AAM) luotsannut Egarr on levyttänyt orkesterin kanssa Gramophone - ja MIDEM -palkitun Händel-levyjen kokoelman sekä mm. Bachin Johannespassion ja Matteuspassion. Lähitulevaisuudessa AAM ja Egarr toteuttavat Purcellin oopperoiden sarjan Barbican -keskuksessa Lontoossa.

Kuluvalla kaudella Richard Egarr debytoi RSO:n lisäksi St. Paul -kamariorkesterin ja Melbournen sinfoniaorkesterin kapellimestarina. Lisäksi hän johtaa Hannoverin radion sinfoniaorkesteria sekä Galician ja Seattlen sinfoniaorkestereita.

Egarr opettaa mm. Amsterdamin Konservatoriossa sekä Alankomaiden Ooppera-Akatemiassa ja on New Yorkin Juilliard -koulun vieraileva taiteilija.

26.4. klo 19
Keskiviikkosarja 14

Richard Egarr, kapellimestari
J. S. Bach: Orkesterisarjat 1-4

 • Hannu Lintu & Gerald Finley

  11.-12.12. konsertin esiintyjät.

  HANNU LINTU Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Keski-Euroopan ja Japanin kiertueille. RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm.

 • Lieberson - Bruckner

  11.-12.12. konserttien teosesittelyt.

  Peter Lieberson: Songs of love and sorrow Peter Lieberson (1946–2011) syntyi musikaaliseen perheeseen: hänen äitinsä oli balettitanssija ja koreografi Vera Zorina ja isänsä Columbia-levy-yhtiön johtaja Goddard Lieberson. Perusteellisesta koulutuksestaan huolimatta Lieberson ryhtyi päätoimiseksi säveltäjäksi vasta vuonna 1994.

 • Klaus Mäkelä & Kari Kriikku

  6.12. esiintyjiät

  KLAUS MÄKELÄ "Konsertissa voi tietenkin olla monia kohokohtia, mutta aivan erityisiä ovat minulle sellaiset tilanteet, joissa tuntuu, että koko orkesteri kollektiivisesti heittäytyy sellaiseen tilaan, jota ei oltu harjoiteltu." Näin on kertonut huikeaa kansainvälistä kapellimestariuraa luova Klaus Mäkelä (s. 1996).

 • Madetoja - Kaipainen - Sibelius

  6.12. konsertin teosesittelyt.

  Leevi Madetoja: Kullervo op. 15 Kun Leevi Madetoja (1887–1947) ryhtyi säveltämään sinfonista runoa Kullervo (1913), hän oli Filip von Schantzin, Robert Kajanuksen ja Sibeliuksen jälkeen neljäs suomalainen säveltäjä, joka otti Kalevalan traagisen sankarin orkesteriteoksensa aiheeksi. Silti hän on voinut lähestyä aihetta jokseenkin puhtaalta pöydältä.