Hyppää pääsisältöön

Vanhan musiikin tuntija Richard Egarr debytoi RSO:n kapellimestarina

kapellimestari Richard Egarr
kapellimestari Richard Egarr Kuva: www.marcoborggreve.com Richard Egarr

Cambridgen Academy of Ancient Music -orkesterin musiikillinen johtaja Richard Egarr vierailee RSO:n kapellimestarina 26.4. Musiikkitalossa. Vanhan musiikin erikoisosaajana tunnettu Egarr johtaa Bachin orkesterisarjat 1-4. Sarjan nro 2 huilusoolon esittää RSO:n soolohuilisti Yuki Koyama. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Osana RSO:n konserttilähetysten uudistusta 26.4. verkkolähetyksessä kuullaan konsertin lisäksi pianisti Jukka Nykäsen teosesittelyjä ja Richard Egarrin haastattelu. Lähetyksen toimittavat Lotta Emanuelsson ja Outi Paananen. Konsertin alkupuoli nähdään Yle Teeman RSO- Musiikkitalossa -ohjelmassa 30.4. ja jälkipuoli 7.5.

Brittiläinen Richard Egarr on kapellimestarin työnsä ohella myös cembalisti ja siinä ominaisuudessa Skotlantilaisen kamariorkesterin nimikkotaiteilija. Hän opiskeli Manchesterissa sekä Cambridgessä ja sai ohjausta historiallisissa esityskäytännöissä Gustav ja Marie Leonhardtilta.

Vuodesta 2006 Academy of Ancient Music -orkesteria (AAM) luotsannut Egarr on levyttänyt orkesterin kanssa Gramophone - ja MIDEM -palkitun Händel-levyjen kokoelman sekä mm. Bachin Johannespassion ja Matteuspassion. Lähitulevaisuudessa AAM ja Egarr toteuttavat Purcellin oopperoiden sarjan Barbican -keskuksessa Lontoossa.

Kuluvalla kaudella Richard Egarr debytoi RSO:n lisäksi St. Paul -kamariorkesterin ja Melbournen sinfoniaorkesterin kapellimestarina. Lisäksi hän johtaa Hannoverin radion sinfoniaorkesteria sekä Galician ja Seattlen sinfoniaorkestereita.

Egarr opettaa mm. Amsterdamin Konservatoriossa sekä Alankomaiden Ooppera-Akatemiassa ja on New Yorkin Juilliard -koulun vieraileva taiteilija.

26.4. klo 19
Keskiviikkosarja 14

Richard Egarr, kapellimestari
J. S. Bach: Orkesterisarjat 1-4

 • Seuraavan RSO-festivaalin suunnittelee Nicholas Collon

  Kraft nousi päättyneen festivaalin yleisön suosikiksi.

  Juuri päättyneellä RSO-festivaalilla vieraili lähes 10 000 kuulijaa ja Yle Areenan sekä Yle Radio 1:n kautta konserttien verkko- ja radiolähetyksiä seurasi n. 100 000 kuulijaa konserttia kohden. Suurimmaksi yleisösuosikiksi nousi Magnus Lindbergin kulttiteoksen, Kraftin esitys.

 • Magnus Lindbergin Kraft vakuutti peruskoululaiset

  RSO konsertoi tänä vuonna 10 000:lle nuorelle

  RSO-festivaali sai vieraakseen kokonaisen peruskoulun, kun Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 740 oppilasta kuunteli Magnus Lindbergin Kraftin kenraaliharjoituksen 25.10. Musiikkitalossa.

 • Olari Elts ja Andrea Mastroni

  22.11. konsertin esiintyjät

  OLARI ELTS Virolainen kapellimestari Olari Elts murtautui suomalaisen musiikkiyleisön tietoisuuteen voittamalla 1999 kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ja seuraavana vuonna kansainvälisen Jean Sibelius -kapellimestarikilpailun.