Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 18 valittua: Agatha Christien romaaniin perustuva sarja Rikos yhdistää alkaa

Rikos yhdistää
Agatha Christien Partners in crime -romaaniin perustuva sarja Rikos yhdistää alkaa lauantaina 6.5. klo 19.35. Rikos yhdistää rikos yhdistää

MAANANTAI 1.5.

Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto
Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto itse asiassa kuultuna: lenita airisto

Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto
Yle TV1 klo 19.00

Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Suomen Neito, tv-tähti, bisnesnainen, kirjailija ja luennoitsija. Mitä hän ajattelee elämästään ja Suomesta nyt? Haastattelijana Juho-Pekka Rantala.
Dokumenttiprojekti: Kesävartija
Dokumenttiprojekti: Kesävartija dokumenttiprojekti: kesävartija

Dokumenttiprojekti: Kesävartija (S)
Yle TV1 klo 20.50

Parikymppinen Mikko aloittaa työnsä syrjäisen Pelson vankilan vanginvartijana kahden päivän koulutuksen jälkeen. Erilainen kesätyökokemus voi alkaa. Ohjaus Panu Suuronen. Tuotanto Parad Media. Kuvassa kesävartijat pippuri-sumutekoulutuksessa. Yle Areena 30 pv.
Kova laki: Erikoisyksikkö
Kova laki: Erikoisyksikkö Kova laki: Erikoisyksikkö

Kova laki: Erikoisyksikkö
Yle TV2 klo 23.40
Uusi esityspäivä- ja aika

(Law & Order: Special Victims Unit) Osa 1/22. Uusintana sarjan 10 kausi. Ensimmäisessä jaksossa huonoa kohtelua pakeneva kasvattiperheen lapsen tapaus johtaa etsivät tutkimaan avoinna olevia raiskaustapauksia. Kuvassa Mariska Hargitay (Olivia Benson). Kuva: NBC Photo /Justin Stephens Dry.

TIISTAI 2.5.

Kulttuuricocktail: Rättö - Porin samurai
Kulttuuricocktail: Rättö - Porin samurai kulttuuricocktail: rättö - porin samurai

Kulttuuricocktail: Rättö - Porin samurai
Yle Teema klo 20.25

Mika Rättö (kuvassa) potee vilpitöntä innostusta. Dokumentti seuraa miten yksi mies venyy kulttiyhtye Circlestä Samurai-elokuvaan ja romaanin kirjoittamiseen. Kulttuuricocktailin dokumenttisarja etsii omaa tietään kulkevia kotimaisia kulttuurintekijöitä valtavirtojen ulkopuolelta. Kuva: Erik Vierkens.

KESKIVIIKKO 3.5.

Kino: Lounasrasia
Kino: Lounasrasia kino: lounasrasia

Kino: Lounasrasia (7)
Yle Teema klo 21.58

(Dabba, Intia 2013) Mumbain yleensä tehokas lounaspalvelu tekee harvinaisen virheen, joka synnyttää yllättävän suhteen nuoren kotirouvan ja iäkkäämmän leskimiehen (Irrfan Khan, kuvassa) välille. Ohjaus Ritesh Batra. HD. Kuva: Scanbox Entertainment Denmark.

TORSTAI 4.5.

#trumpland
#trumpland #trumpland

#trumpland
Yle TV1 klo 22.00

McDowellin piirikunta Länsi-Virginiassa on USA:n köyhimpiä, mutta sen ihmiset äänestivät upporikasta Donald Trumpia enemmän kuin missään muualla Yhdysvalloissa. Ohjaus: Pertti Pesonen. Kuvassa: Darling ja Richard Mullen hoitavat lastenlapsiaan. Puolet maakunnan alaikäisistä lapsista asuu muiden kuin omien vanhempiensa luona. Ohjaus: Pertti Pesonen. Yle 2017.

PERJANTAI 5.5.

Dok: Ensiasunto vanhainkodissa
Dok: Ensiasunto vanhainkodissa dok: ensiasunto vanhainkodissa

Dok: Ensiasunto vanhainkodissa
Yle Fem klo 19.00

Kolme nuorta muuttaa asumaan vanhusten palvelutaloon. Edullisen vuokran vastineeksi nuorten pitää seurustella vanhusten kanssa. Kuinka yhteiselo sujuu eri sukupolvien välillä? Kuvassa Veera ja Sisko. Toimittaja: Ville Lipiäinen. Filmus, 2017. HD Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 pv.

LAUANTAI 6.5.

Annedroidit
Annedroidit annedroidit

Annedroidit
Yle Fem klo 11.30
Uusi nuorisosarja alkaa

(Annedroids, S1 ja S2) Osa 1/13. Sarjassa korostuvat tiede, teknologia ja matematiikka ja näitä tutkitaan 11-vuotiaan Annen silmin. Anne haluaa kokeilla tieteen rajoja. Hän on rakentanut kolme annedroidia; Ystävän, joka on kiinnostunut lähes kaikesta, Silmän, jolla on kyky nähdä asioita eri näkökulmista, mikä usein johtaa ongelmiin ja Käden, joka on vahva ja luotettava mutta kömpelö. Annen kokeilut johtavat aina odottamattomiin ongelmiin, jolloin ystävät Nick ja Shania ryntäävät apuun. 13 + 13 jaksoa. Kuvassa: Anne (Addison Holley), Shania (Adrianna Di Liello) & Nick (Jadiel Dowlin) ja annedroidi Kamu. Tuotanto: Sinking Ship Entertainment, Kanada, 2014. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 pv.
Esikatselumaraton Euroviisut
Esikatselumaraton Euroviisut Kuva: Miikka Varila esikatselumaraton euroviisut

Esikatselumaraton Euroviisut
Yle TV2 klo 19.10

Suomenkielinen Euroviisutarjonta starttaa suorana lähetettävällä esikatselumaratonilla. Illan aikana käydään läpi kaikki 43 kilpailukappaletta videoineen. Ohjelman juontaa Mikko Silvennoinen (kuvassa). Yle Areena 30 pv. Lue lisää Ylen Euroviisu-lähetyksistä: Euroviisut toukokuussa Ylen kanavilla
Rikos yhdistää
Rikos yhdistää rikos yhdistää

Rikos yhdistää (12)
Yle TV1 klo 19.35
Uusi sarja

(Partners in Crime, S1) Osa 1/6. Salainen vastustaja. Agatha Christien romaanin pohjalta uudelleen tehty versio. Sarja sijoittuu 1950-luvulle ja pääosia esittävät kuvassa näkyvät David Walliams (Tommy Beresford) ja Jessica Raine (as Tuppence Beresford). Kuva: Robert Viglasky. Yksi tarina kerrotaan kolmessa jaksossa. Yle Areena 30 pv.
Inside Llewyn Davis
Inside Llewyn Davis inside llewyn davis

Teemalauantai: Taiteilijaelämää
Yle Teema
klo 20.00 Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä (tv-ensi-ilta)

(20.000 Days on Earth) Kuvaus laulaja-lauluntekijä Nick Caven elämästä Push the Sky Away -albumin teon aikaan vuonna 2013. Iain Forsythin ja Jane Pollardin ohjaamassa, Sundancen festivaalilla 2014 maailmanensi-iltansa saaneessa omaperäisessä elokuvassa nähdään Nick Caven lisäksi muun muassa Ray Winstone, Kylie Minogue, Warren Ellis, Blixa Bargeld ja psykoanalyytikko Darian Leader. Yle Areena 14 pv.
klo 21.40 Inside Llewyn Davis (12) (tv-ensi-ilta)
Coenin veljesten sympaattinen kertomus yhdesä viikosta folk-laulajan elämässä 1960-luvun alun Greenwich Villagessa. Pääosaa esittää Oscar Isaac (kuvassa vasemmalla). Muissa tärkeissä rooleissa ovat Carey Mulligan, Justin Timberlake, John Goodman, F. Murray Abraham, Garrett Hedlund ja kissa. Yle Areena 14 pv.

SUNNUNTAI 7.5.

Radioteatteri: Rakkauden voima
Yle Radio 1 klo 15.00
Kuuntelijan toiveuusinta vuodelta 2009

Helsinki, Kallio, vuonna 1928. Eletään kieltolain aikaa ja nousukautta, mutta myös laman ensimmäiset merkit ovat ilmassa. Suurin riski on kuitenkin rakastuminen. Henkilöinä Matilda, kutoja, joka uneksii ja elää. Yrjö, sekatyömies, joka yrittää elää. Mukana heidän kertomuksissaan myös Siiri, Yrjön vaimo, jonka on pakko elää; Toivo, Matildan nuoruudenrakastettu, joka haluaisi elää. Kalle, kaveri, joka elää vain ja Helli, joka janoaa elämää. Radioteatterille kirjoittanut Hannu Mäkelä. Ohjaus Outi Valle. Rooleissa mm. Vuokko Hovatta, Eero Aho ja Miitta Sorvali.

Elokuva: Luokkajuhla
Elokuva: Luokkajuhla elokuva: luokkajuhla

Elokuva: Luokkajuhla
Yle Fem klo 22.00

(Återträffen, Ruotsi, 2013) 20 vuotta on kulunut siitä kun taiteilija Anna Odell kävi peruskoulun loppuun. Sitä on tarkoitus juhlia luokkatapaamisen merkeissä. Anna on ainoa entiseltä luokalta, jota ei kutsuta juhliin. Häntä kiusattiin ja jätettiin ulkopuolelle yhdeksän vuoden ajan. Kun Anna saa kuulla luokan suunnitelmista tavata jälleen hän päättää tehdä aiheesta fiktiivisen painajaismaisen elokuvan. Mitä olisi tapahtunut jos hänet olisikin kutsuttu? Mitä hänen entiset koulutoverinsa pelkäävät? Mitä hän sanoisi heille? Odell kutsuu entiset luokkatoverinsa, yksitellen tai pareittain, kommentoimaan ja keskustelemaan hänen elokuvastaan. Harva haluaa osallistua. Jotkut osallistuvat, mutta eivät tunnista itseään siltä ajalta. Odell rakentaa elokuvan toisen osan näiden haastattelujen pohjalta. Elokuva on siis fiktiivinen ja luokkatovereita näyttelevät ammattinäyttelijät. Toisen osan haastattelut pohjautuvat ohjaajan todellisiin tapaamisiin entisten luokkatovereidensa kanssa. Luokkajuhla on Anna Odellin esikoisteos ohjaajana ja näyttelijänä. Elokuva voitti Fipresci-palkinnon Venetsian elokuvajuhlassa ja Guldbagge-palkinnon Ruotsissa 2013 parhaasta elokuvasta ja käsikirjoituksesta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Anna Odell. Tuotanto: French quarter film, 2013. Suomenkielinen tekstitys. Kuvassa keskellä huomion keskipisteenä Anna (Anna Odell). Yle Areena 14 pv.

Lista on koottu 13.4. - muutokset mahdollisia.

  • Kylmän maan kuningatar on ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

    Ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

    Riikka Talvitien ja Tommi Kinnusen Kylmän maan kuningatar on radio-ooppera kahdessa näytöksessä. Teos on lajissaan ensimmäinen Suomessa lähes 70 vuoteen. Aiemmat varta vasten radioon toteutetut oopperat ovat Ahti Sonnisen Merenkuninkaan tytär vuonna 1949 ja Tauno Pylkkäsen Sudenmorsian, joka oli voittoisa Prix Italia -kilpailussa vuonna 1950.

  • Salaisuudet paljastuvat Totuuden treffeillä

    Totuuden treffit -sarja nyt katsottavissa Yle Areenassa

    Totuuden treffit -sarjassa salaisuudet paljastuvat ensitreffeillä. Jokaisen jakson alussa esitellään toisilleen kaksi ihmistä. Päivän aikana kumpikin järjestää toiselle treffit, joilla paljastaa itsestään yhden salaisuuden, jota ei yleensä ensitapaamisessa kertoisi. Totuuden treffit tiistaisin klo 19 Kakkosella alkaen 14.11.2017. Koko sarja katsottavissa jo nyt Yle Areenassa 9.4.2018 asti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua