Hyppää pääsisältöön

Rikos yhdistää – Tommy ja Tuppence seikkailevat

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tommy (David Walliams) ja Tuppence (Jessica Raine) seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions yle tv1

TV1 sunnuntaisin 1.4. - 6.5.2018 klo 17.05 - 18.00
Yle Areenassa 30 päivää

Agatha Christien salapoliisiromaaneissa seikkailee Hercule Poirot´n ja Neiti Marplen lisäksi aviopari Tommy ja Tuppence Beresford. On aika nostaa nämä vähemmän tunnetut hahmot ansaitsemaansa valokeilaan.

Brittidekkarisarja Rikos yhdistää (Partners in Crime) pohjautuu Christien samannimiseen romaaniin. Salapoliisipariskunta liikkuu nyt 1950-luvulle sijoittuvissa tarinoissa kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Sarjan kaksi tarinaa ovat kumpikin kolmiosaisia.

Päärooleissa tutut näyttelijät

Tommyn roolissa nähdään sarjoista Kuninkaallinen henkivartija, Lennetään! ja Pikku-Britannia USA tuttu näyttelijä David Walliams. Tuppence-rouvaa näyttelee Jessica Raine, tuttu sarjoista Hakekaa kätilö! ja Susipalatsi.

Sarjan ohjaaja Edward Hall on ollut tekemässä muun muassa suosikkisarjaa Downton Abbey.

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tuppence-rouvalla (Jessica Raine) on vilkas mielikuvitus. Tommy (David Walliams) on helppo houkutella mukaan, kun jotain tapahtuu. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions yle tv1

Toistensa vastakohtia

Aviopari Tommy ja Tuppence ovat toistensa vastakohtia. Mehiläiskasvatuksesta innostunut Tommy on leppoisampi ja hidas syttymään, mutta helppo houkutella mukaan kun jossain alkaa tapahtua.

Tuppencella on terävä pää ja varsin vilkas mielikuvitus. Joskus hän näkee tilaisuuden seikkailuun sielläkin, missä sitä ei ole. Naisen terävä vainu kuitenkin on enimmäkseen oikeassa. Ja tämän takia Beresfordit ovat kohta liemessä, josta pitää pyristellä irti.

Salaisia tehtäviä

Rikos yhdistää -sarjan aloitustarinassa Salainen vastustaja (The Secret Adversary) nuori nainen katoaa junamatkan aikana. Tommy ja Tuppence selvittävät liittyykö tapaukseen jotain hämärää.

Tarinassa Salomonin tuomio (N or M?) Tommy lähtee suorittamaan salaista tehtävää, jonka tarkoituksena on paljastaa Neuvostoliiton vakoilija. Tuppence ei aio jäädä kotiin, vaan ilmestyy yllättäen samaan paikkaan.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Camilla Marie Beeput, Matthew Steer ja James Fleet.

Partners in Crime. Tarinat sovittaneet: Zinnie Harris ja Claire Wilson. Tuotanto: Endor Productions, Agatha Christie Productions, BBC, Britannia, 2015. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.