Hyppää pääsisältöön

Tule luomaan vanhasta uutta – Hack4FI toukokuussa Ylen Studiotalolla

Hack4FI-tapahtuma Aalto-yliopistolla vuonna 2016, osallistujia tietokoneiden kanssa
Hack4FI-tapahtuma pidettiin viime vuonna Aalto-yliopistolla. Hack4FI-tapahtuma Aalto-yliopistolla vuonna 2016, osallistujia tietokoneiden kanssa Kuva: AvoinGLAM/CC-BY 2.0 hackathon,kulttuurihack

Hack4FI eli Hack your heritage -kulttuurihackathon järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa Helsingissä. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Yle, jonka studiotiloissa tapahtuma pidetään 5.–7.5.2017.

Kulttuurihackatonissa ideana on haastaa osallistujat jalostamaan eri kulttuuriaineistoista uusia sovelluksia. Aineistoja voivat olla esimerkiksi museoiden ja arkistojen digitoituja valokuvia, arkistodokumentteja sekä niihin liittyvää metatietoa.

Yle tuo tapahtumaan tänä vuonna Yle Beta Challenge 2017 -haastekilpailun, Oi Maamme -remixvideotyöpajan sekä Yle Arkiston mediahistoriahaasteen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna kaikille

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa. Mukaan toivotaan edellisten vuosien tapaan innostuneita koodareita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita, joille avoin kulttuuridata on lähellä sydäntä.

Ilmoittaudu Hack4FI-tapahtumaan täällä.

“Osallistuakseen ei tarvitse olla koodari eikä guru. Palava kiinnostus kulttuuria kohtaan sekä viikonlopun verran vapaata aikaa riittävät. Oma kannettava tietokone on kuitenkin plussaa”, kertoo Yle Arkiston suunnittelija Tuomas Nolvi.

Kulttuurihackathonin järjestää Open Knowledge Finland -yhdistyksen alajaosto AvoinGLAM. Aineistoja ja haasteita on mukana Ylen lisäksi myös monilta muilta kulttuuriorganisaatioilta, kuten Kansalliskirjaston Finna-palvelulta sekä Helsingin kaupunginmuseolta.