Hyppää pääsisältöön

Vielä ehtii pöntöttämään – Kotkassa ja Parkanossa suuret pönttötalkoot lauantaina

Ensi lauantaina 22.4. järjestetään kahdet suuret pönttötalkoot, Kotkassa ja Parkanossa.

Kotkassa nikkaroidaan tulevana viikonloppuna muun muassa telkänpönttöjä. Telkänpönttö on suosittu pesäpaikka, sillä siellä pesivät mielellään muutkin lajit, kuten helmipöllö, naakka ja uuttukyyhky – joskus orava.

Aihioita on varattu rutkasti, joten jokainen pääsee varmasti nakuttelemaan. Talkoot järjestetään Holvinsaaressa klo 10-18. Paikanpäälle on opasteet Holvinsaaren koululta.

miljoona pönttöä
miljoona pönttöä miljoona linnunpönttöä

Pro Parkano järjestää linnunpönttötalkoot lauantaina 22.4.2017 kello 12.00 – 16.00 Parkanon Listatehtaalla. Tavoitteena on koota 500 linnunpönttöä. Huom! Ota mukaan oma vasara!

Talkoopaikan osoite on Teollisuustie 11.

Näytä kartalla (Google)

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä