Hyppää pääsisältöön

Jukka Puotila jää eläkkeelle Kansallisteatterista - kertoi päätöksestään Puoli seitsemän -lähetyksessä

Jukka Puotila Puoli seiskassa keväällä 2017.
Jukka Puotila Puoli seiskassa keväällä 2017. Kuva: Yle Puoli seitsemän,Jukka Puotila

Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin kuuluva Jukka Puotila jää eläkkeelle Kansallisteatterista. Toissa vuonna puhjennut vakava sairaus sai miettimään elämänarvot uusiksi: vähemmän työtä, enemmän elämistä. Puotila kertoi päätöksestään ensimmäistä kertaa julkisesti Puoli seitsemän -ohjelmassa.

sehän on maailman paras työ, ihana.

Totesi Puotila Kansallisteatterista työympäristönä. Puotila sanoi, että vielä on mahdollisuus tottua tavalliseen arkeen hetkeksi aikaa, elämään ilman teatterin säännöllisen hankalia aikatauluja. Tulevaisuudesta kysyttäessä näyttelijä toteaa, että suunnitelmissa on ainakin liikkuminen. Ehkä venyttelyllekin jää nyt aikaa, yli 35 vuoden uran tehnyt Puotila naurahti. Mieleisiä miehelle ovat myös ukin työt, teatterilta vapautuva aika antaa aikaa lastenlasten kanssa viihtymiseen.


suunnitelmana on viettää vähän niinkuin sellaista ukin elämää.

Tunnettu näyttelijä, koomikko ja imitaattori on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisteatteriin vuodesta 1984 alkaen. Koko kansalle hän on tullut tutuksi monista tv:n viihdeohjelmista ja TV1:n legendaarisesta Kotikatu-sarjasta, jossa hän esitti Pertti Mäkimaata yli 17 vuoden ajan. Kotikatuaikoja Puotila muistelee lämmöllä.

kyllä sitä huolella yritettiin tehdä.
Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu
Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu Kuva: Yle Kuvapalvelu Kotikatu,Jukka Puotila

Syksyllä juhlanäytelmä Koivu ja tähti

Tällä hetkellä Puotila on pääroolissa Kansallisteatterin näytelmässä Kuolema Venetsiassa. Syksyllä Puotila on vielä mukana Pirkko Saision kirjoittamassa Kansallisteatterin juhlanäytelmässä Koivu ja tähti. Sen jälkeen alkavat eläkepäivät.

Kuolema Venetsiassa. Kuvassa Jukka Puotila ja Jukka-Pekka Palo
Kuolema Venetsiassa. Kuvassa Jukka Puotila ja Jukka-Pekka Palo Kuva: Kansallisteatteri, Tuomo Manninen Jukka Puotila,Jukka-Pekka Palo,Suomen Kansallisteatteri,Kuolema Venetsiassa

Kotikadun ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa. Toinen tuotantokausi julkaistaan 27.4.2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua