Hyppää pääsisältöön

Neiti Julie

Klassikkonäytelmään pohjautuvat elokuvan päärooleissa loistavat Jessica Chastain ja Colin Farrell.
Klassikkonäytelmään pohjautuvan elokuvan päärooleissa loistavat Jessica Chastain ja Colin Farrell. Klassikkonäytelmään pohjautuvat elokuvan päärooleissa loistavat Jessica Chastain ja Colin Farrell. yle tv1

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 20.55 - 23.00
Yle Areenassa 30 päivää

Kirjailija August Strindbergin Neiti Julie on yksi pohjoismaisen näytelmäkirjallisuuden suurista klassikoista. Näyttelijälegenda Liv Ullmann on ohjannut näytelmästä draamaelokuvan, jonka pääosissa loistavat Jessica Chastain ja Colin Farrell.

Draama kertoo armottomasta sukupuolten valtataistelusta juhannuksen kynnyksellä 1890-luvun irlantilaiskartanossa. Aatelisperheen tytär leikkii tulella isänsä palvelijan kanssa. Monimutkaisessa valtapelissä panoksiksi kelpaavat niin yhteiskuntaluokka ja syntyperä kuin sukupuoliroolitkin.

Muissa rooleissa nähdään Samantha Morton ja Nora McMenamy.

Miss Julie. Tuotanto: Maipo Films, Norja/Irlanti/Britannia, 2014.