Hyppää pääsisältöön

Nuorten mielenterveys, brexit ja presidenttien ajatukset – nämä kiinnostavat nuoria Yle Uutisluokan päivänä 25.4!

nuoret seisovat rivissä
nuoret seisovat rivissä Kuva: Yle Kuvapalvelu yle uutisluokka

Nuoret ja nuorten tekemät uutiset näkyvät ja kuuluvat jälleen Ylen kanavilla ja verkossa. Uutisluokan päivänä 25.4. nuoret juontavat lähetyksiä ja haastattelevat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, presidentti Tarja Halosta sekä Emma-palkittua räppäriä Arttu Lindemania.

Tänä vuonna nuorten aiheiksi nousivat muuan muassa: Miten selvitä syömishäiriöstä? Mitä tarkoittaa virtuaaliterapia? Mitä brittinuoret ajattelevat brexitistä? Miksi teinit innostuvat tanhusta? Uutisluokkalaisten juttuja ja haastatteluja kuullaan heti aamusta alkaen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, aluelähetyksissä sekä verkkosivuilla.

“Lähdekritiikki tärkeämpää kuin koskaan ennen”

Nuoret ympäri Suomea ovat opiskelleet mediataitoja yhdessä uutiskummien kanssa. Tärkeäksi teemaksi uutiskummien eli Ylessä työskentelevien journalistien koulukäynneillä on noussut uutisten luotettavuus ja mediakriittisyys.

"Nyt eletään aikaa, jolloin lähdekritiikillä on valtava merkitys. Jokainen elää omassa älypuhelimen luomassa mediakuplassaan ja luo sitä kautta ymmärrystä maailmasta. Nyt, jos koskaan oikean ja valheellisen tiedon erottaminen on tärkeää. Tätä opettelemme Uutisluokassa", toteaa tuottaja Hanna Visala.

Yle Uutisluokka on tehnyt osallistavaa mediakasvatusta jo neljä vuotta ja se on laajentunut yli 300 kouluun. Uutiskummeina toimivia Ylen journalisteja on noin 40 ja tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana on myös viittomakielisiä sekä kehitysvammaisia uutisluokkalaisia.

Yle Nyhetsskolanissa nuoret tekevät uutisia ruotsiksi muun muassa Yle Nyheterin lähetyksiin ja verkkoon. Nyhetsskoledagenia voi seurata verkossa svenska.yle.fi/nyhetsskolan ja instagramissa #nyhetsskolan.

Uutisluokan päivän kohokohdat löytyvät Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä tunnisteella #uutisluokka.

Lisätiedot:
Hanna Visala, tuottaja, Yle Uutisluokka, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta p. 040 710 0898
Marko Krapu, vastaava tuottaja, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta p. 040 869 1176

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.