Hyppää pääsisältöön

Yle TV1 seuraa Ranskan presidentinvaaleja suorissa erikoislähetyksissä

Kenestä tulee seuraava Ranskan presidentti? Suora erikoislähetys klo 21.
Toinen heistä on Ranskan tuleva presidentti: Emmanuel Macron tai Marine Le Pen. Kenestä tulee seuraava Ranskan presidentti? Suora erikoislähetys klo 21. Kuva: EPA ja Etienne Laurent / EPA yle tv1

TV1 sunnuntaina 23.4.2017 klo 21.00 - 21.30 ja sunnuntaina 7.5.2017 klo 21.00 - 21.45
Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Vuotta 2017 on Euroopassa luonnehdittu eräänlaiseksi vaalien supervuodeksi, ja seuraavaksi vuorossa on Ranska. Pääsystä Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle kilpailee kärkiryhmässä neljä täysin erilaista ehdokasta. Äärioikeiston Marine Le Pen, laitavasemmiston Jean-Luc Mélenchon, oikeiston François Fillon ja sitoutumaton Emmanuel Macron kisaavat loppumetreillä rinta rinnan. Kaikkiaan presidenttiehdokkaita on 11.

Presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta seurataan sunnuntaina 23.4. Yle TV1:n erikoislähetyksessä klo 21 - 21.30. Ketkä pääsevät jatkoon? Ohjelman juontaa Tommy Fränti, studiossa vaaleja arvioivat Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen ja tutkija Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista. Lähetyksessä kuullaan tuoreet kommentit tuloksista ja otetaan yhteys Pariisiin sekä Brysseliin.

Presidentinvaalit huipentuvat sunnuntaina 7.5. kun kuullaan, kenestä tulee seuraava Ranskan tasavallan presidentti. Suora lähetys Pariisista Yle TV1:ssä nähdään klo 21 - 21.45. Ohjelman juontavat Tommy Fränti ja Annastiina Heikkilä. Illan studiovieraana lähetyksessä on muun muassa Ranskassa asuva taiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen.