Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 19 valittua: Hulahula Suomi - matka vuosisadan juhannusjuhliin alkaa!

Hulahula Suomi
Hulahula Suomi alkaa perjantaina 12.5. Juontajina muusikko Mira Luoti ja näyttelijä Ernest Lawson. Hulahula Suomi hulahula suomi

MAANANTAI 8.5.

Dokumenttiprojekti: Olen jossain
Dokumenttiprojekti: Olen jossain dokumenttiprojekti: olen jossain

Dokumenttiprojekti: Olen jossain
Yle TV1 klo 21.30

Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Miltä tragikoomisia piirteitä sisältävä arki tuntuu, kun lähimuistia ei enää olekaan? Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä, Aili Rajavaaran (kuvassa), kanssa. Yhdessä äiti ja tytär yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi. Dokumentti on osa Ylen Olen jossain -verkkosivustoa, joka sisältää lohduttavaa, tukevaa ja innostavaa materiaalia muistisairaille ihmisille, heidän läheisilleen ja heidän kanssaan työskenteleville.

TIISTAI 9.5.

Norma John
Norma John Norma John

Eurovision Song Contest 2017 - Semifinaali 1
Yle TV1 klo 22.00
Suora lähetys - Suomen edustaja esiintyy!

Suomen edustaja Norma John (kuvassa) kilpailee Kiovassa ensimmäisessä semifinaalissa esiintymisnumerolla 7. Sekä semifinaalit että finaalin juontavat Ukrainassa tunnetut tv-kasvot Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk ja Timur Miroshnychenko. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen ja ruotsiksi kommentoivat Eva Frantz sekä Johan Lindroos. Kuva: Miikka Varila.

HUOM! Toinen semifinaali torstaina 11.5. klo 22.00 ja finaali lauantaina 13.5. klo 22.00 nähdään Yle TV2 -kanavan puolella. Lue lisää

KESKIVIIKKO 10.5.

Prisma: Papukaijaplaneetta
Prisma: Papukaijaplaneetta prisma: papukaijaplaneetta

Prisma: Papukaijaplaneetta
Yle TV1 klo 19.00

(Planet Parrot) Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa. Ne lisääntyvät nopeasti ja omaksuvat urbaanin elämäntyylin. Miksi ne menestyvät niin hyvin kaupungeissa? Kuvassa kultatöyhtökakadu, Sydney Australia. Kuva: Matt Hamilton. HD. Yle Areena 30 pv.
Kino: Menneisyys
Kino: Menneisyys kino: menneisyys

Kino: Menneisyys (7)
Yle Teema klo 22.00

(Le passé, Ranska 2013) Monisyinen ihmissuhdedraama eroprosessista. Kun Ahmad palaa vuosien jälkeen Iranista Pariisiin, ex-vaimolla on uusi mies. Kaikilla on salattavaa ja epäilyksiä toistensa suhteen. Ohjaus Asghar Farhadi. Kuvassa Samir (Tahar Rahim), Marie Brisson (Bérénice Bejo) ja Ahmad (Ali Mosaffa). Kuva: Cinema Mondo Ltd Oy.

TORSTAI 11.5.

Kino Klassikko: Kummitus ja rouva Muir
Kino Klassikko: Kummitus ja rouva Muir kino klassikko: kummitus ja rouva muir


Kino Klassikko: Kummitus ja rouva Muir (7)
Yle Teema klo 21.00

(The Ghost and Mrs Muir, USA 1947) Romanttinen komedia nuoresta leskinaisesta, jonka vuokraaman rannikkomökin varustuksiin kuuluukin ärjyn merikapteenin kummitus. Ohjaus Joseph L. Mankiewicz. Kuvassa kapteeni Daniel Gregg (Rex Harrison) ja Lucy (Gene Tierney). Kuva: Twentieth Century Fox International.
Ulkolinja: Putinin Venäjä, maailmanmahti
Ulkolinja: Putinin Venäjä, maailmanmahti ulkolinja: putinin venäjä, maailmanmahti

Ulkolinja: Putinin Venäjä, maailmanmahti
Yle TV1 klo 22.00

(Putin: The New Empire) Vladimir Putin haluaa palauttaa Venäjän suurvallaksi. Maa on löytänyt uusia liittolaisia sekä Aasiasta että Lähi-idästä. Uutta lisäpontta antavat EU:n rakoilu, USA:n uusi politiikka ja venäjän kansan tuki Putinille. Yle Areena 90 pv.

PERJANTAI 12.5.

Dok: Kolme kertaa toivo
Dok: Kolme kertaa toivo dok: kolme kertaa toivo

Dok: Kolme kertaa toivo
Yle Fem klo 19.00

Dokumentti kolmesta nuoresta, jotka ovat vaikeuksien kautta lopulta löytäneet oman tiensä. Sofi on kärsinyt vakavasta masennuksesta ja koulukiusaamisesta. William menetti isänsä nuorena. Hanna Bäckström (kuvassa) huomasi yläasteella rakastuneensa tyttöön, eikä siksi tuntunut kuuluvansa joukkoon. Toimittaja: Anna Blom. Tuotanto: Ja! media production, 2017. HD. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 pv.
Hulahula Suomi
Hulahula Suomi hulahula suomi

Hulahula Suomi
Yle TV1 klo 21.00
Uusi sarja alkaa!

Nyt rohkaistaan tavallisia suomalaisia tanssimaan! Samalla todistetaan klisee estoisesta kansasta myytiksi ja kuullaan koskettavia tanssitarinoita. Kuuden jakson aikana kuudesta kaupungista - Oulusta, Kuopiosta, Rovaniemeltä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä - kerätään mahdollisimman monipuolinen tanssiryhmä, joka valmistelee huippukoreografin avustuksella näyttävän tanssiesityksen ja esittää sen yleisölle. Samalla haastetaan alueen asukkaat mukaan juhannuksena nähtävään massiiviseen yhteistanssiin. Mukaan tanssiin houkuttelevat myös kultakin paikkakunnalta kotoisin olevat kuuluisuudet, mm. Riku Nieminen, Maria Ylipää, Sampo Kaulanen ja Sampo Marjomaa. Juontajina toimivat muusikko Mira Luoti ja näyttelijä Ernest Lawson (kuvassa).

Hulahula Suomi kuuluu myös Yle Puheella. Perjantaisin klo 16 alkavaa, tv-lähetyksen etkoina toimivaa lähetystä juontaa Mira Luoti. Ohjelman vieraaksi saapuu tuttuja nimiä, joita yhdistää ehkä yllättäväkin tanssitausta. Myös Yle Radio Suomi ottaa tanssihaasteen vastaan. Lue lisää: Hulahula Suomi Ylen kanavilla 12.5. alkaen

Kuusi viikkoa tanssin riemua ja tarinoita tv:ssä ja radiossa tähtää juhannusaaton suureen tanssihaasteeseen, eli kaikkien aikojen juhannusjuhliin! Yle toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ennennäkemättömän juhannuslähetyksen. Lue lisää ja katso traileri täältä

Kennedyt - kun Camelot murtui
Kennedyt - kun Camelot murtui kennedyt - kun camelot murtui

Kennedyt - kun Camelot murtui (12)
Yle TV1 klo 22.30
Toinen kausi alkaa

(The Kennedys – After Camelot) Jakso 1/4. Uusien jaksojen alkaessa Presidentti John Kennedyn murhasta on kulunut viisi vuotta. Jackie on aloittamassa uutta elämää kreikkalaisen Ari Onassisin rinnalla. Kennedyn perhettä vainoava epäonni ei hellitä tuumaakaan. Minisarja pohjautuu J. Randy Taraborrellin vuonna 2012 julkaistuun elämäkertakirjaan. Kuvassa: Aristoteles Onassis (Alexander Siddig), Jacqueline Kennedy (Katie Holmes), Ted Kennedy (Matthew Perry) ja Joan Kennedy (Kristen Hager). Kuva: Muse Entertainment Enterprises Inc.HD. Kaikki jaksot Yle Areenassa 12.5. alkaen ja katsottavissa 30 päivää tv-esitysten jälkeen.

LAUANTAI 13.5.

Galaxi: Minä ja Ronaldo
Galaxi: Minä ja Ronaldo galaxi: minä ja ronaldo

Galaxi: Minä ja Ronaldo
Yle TV2 klo 09.48
Uusi sarja alkaa!

Kun unelmana on menestyä futiksessa ja idolit tulevat uniin asti, silloin lapsi harrastaa jotain hänelle todella tärkeää. Sarja kertoo kahden 12-vuotiaan innokkaan tamperelaisen jalkapallojuniorin, Vilpun ja Ledian (kuvassa), futisharrastuksesta, ystävyydestä sekä suhteesta idoliinsa. Yle Areena 6 kk.
Radioteatteri esittää: Töissä täällä. Kuvassa Vipe (Miitta Sorvali), Pertsa (Jari Salmi, Pomo (Ville Myllyrinne) ja Ansku (Pia Andersson)
Radioteatteri esittää: Töissä täällä. Kuvassa Vipe (Miitta Sorvali), Pertsa (Jari Salmi, Pomo (Ville Myllyrinne) ja Ansku (Pia Andersson) Kuva: Jukka Lintinen, Yle Kuvapalvelu Radioteatteri,radio,kuunnelmat,Yle Radio 1,radioteatteri esittää: töissä täällä

Radioteatteri esittää: Töissä täällä
Yle Radio 1 klo 15.00
Uusi komediasarja alkaa

Kirjailija Juha-Pekka Koskisen kirjoittama ja Matti Ijäksen ohjaama uusi 10-osainen komediasarja kertoo pienen tulitikkutehtaan konttorista. Sarja on hersyvä ja tunnistettava työelämäkuvaus, jossa työyhteisön pinttyneet roolit, tutunoloiset kehityskeskustelut, virkistyspäivät ja innovointikonsultit sinkoilevat toisiaan vasten. Päärooleissa: Ville Myllyrinne, Miitta Sorvali, Pia Andersson ja Jari Salmi.
Avara luonto: Villi Lähi-itä
Avara luonto: Villi Lähi-itä avara luonto: villi lähi-itä

Avara luonto: Villi Lähi-itä
Yle TV1 klo 18.45
Uusi minisarja alkaa

(Wildest Middle East 1-5) Lähi-idän upea luonto esittäytyy kaikessa monipuolisuudessaan, sankoista metsistä kaukaisiin aavikoihin ja vuoristoista kimmeltäviin vesiin. Säilyykö tämä aarre muuttuvassa maailmassa? Tuotanto: YOP/Off the Fence, Alankomaat. Kuva: Ihar Byshniou. Yle Areena 30 pv.
Yle Live: Alicia Keys, Times Square N.Y.
Yle Live: Alicia Keys, Times Square N.Y. yle live: alicia keys, times square n.y.

Yle Live: Alicia Keys, Times Square N.Y.
Yle TV2 klo 20.45
Ensiesitys!

Alicia Keys järjesti 9.10.2016 yllätyskeikan kotikulmillaan New Yorkin Times Square -aukiolla. Laulaja esittää sekä uuden HERE-albumin kappaleita että vanhoja hittejään. Vierailevina tähtinä Jay-Z, Nas, Q-Tip Questlove ja John Mayer. Yle Areena 30 pv.

SUNNUNTAI 14.5.


Radioteatterin valiouusinta: Ruuhkavuosi
Yle Radio 1 klo 15.00

Kolmikymppisellä Minnalla on kolme suurta projektia meneillään: pro gradu-tutkielman tekeminen, omakotitalon rakentaminen maalle ja vauva, joka on jo tulossa. Leipätyötäkin pitäisi tehdä. Ja parisuhdetta hoitaa. Humoristinen kuunnelma arjesta selviytymisestä. Ohjaus Soila Valkama. Rooleissa mm. Outi Vuoriranta, Valtteri Tuominen, Kati Outinen, Liisa Kuoppamäki. Tuottaja Outi Valle. (2008)

Puutarhakausi
Puutarhakausi puutarhakausi

Puutarhakausi
Yle Fem klo 18.30
Uusia jaksoja

(Trädgårdstider) Juontaja Pernilla Månsson Colt, kokki Tareq Taylor, puutarhuri John Taylor ja sisustaja Malin Persson ryhtyvät uusiin puutarhaprojekteihin ja jakavat samalla katsojille vinkkejä sekä inspiraatiota. Tänä vuonna puutarhaan on luotava romantiikkaa parille, joka aikoo viettää siellä kesähäänsä. Luvassa on yhteensä yhdeksän jaksoa. Kuusi nyt keväällä ja kolme myöhemmin tänä vuonna. Kuvassa vasemmalta: Malin Persson, Tareq Taylor, Pernilla Månsson Colt ja John Taylor. Kuva: Max Tellving/SVT. Tuotanto: SVT, 2016/Nordvision. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 pv.

Lista on koottu 20.4. - muutokset mahdollisia.

Muokattu 20.4. klo 10:30: Hulahula Suomen aloitusaika muuttui, uusi aloitusaika on 21.00 (ei klo 21.05).

Lue myös - yle.fi:stä poimittua