Hyppää pääsisältöön

Humanististen alojen opiskelijat arvioivat: Yle on Suomen ihannetyönantaja

Studio, kaksi ihmistä istuu tuoleilla ja tv-kamera kuvaa heitä
Kuva: Yle, Laura Mainiemi Studio, kaksi ihmistä istuu tuoleilla ja tv-kamera kuvaa heitä yle kioski

Yle on humanististen, kulttuuri- ja kasvatusalojen opiskelijoiden mielestä Suomen yrityksistä ihannetyönantaja. Lisäksi Yle nousi muutamia pykäliä IT-alan opiskelijoiden listalla päätyen sijalle 13.

Tulokset perustuvat kansainvälisen työnantajakuvan tutkimukseen ja kehittämiseen keskittyneen Universumin haastatteluihin. Kevään 2017 aikana tutkittiin noin 13 500 opiskelijan mielipidettä yli neljästäkymmenestä suomalaisesta yliopistosta ja korkeakoulusta.

Humanististen, kulttuuri- ja kasvatusalojen opiskelijoiden ihannetyöpaikkojen kolmen kärki oli Yle, Yhdistyneet kansakunnat (YK) sekä Helsingin kaupunki.

Haastattelujen avulla tunnistettiin ihannetyönantajia humanististen alojen lisäksi kaupallisen, tekniikan, IT:n, oikeustieteiden sekä terveydenhoidon ja lääketieteen alalta.

“Olemme Ylessä todella otettuja siitä, että humanististen alojen opiskelijat arvioivat meidät jälleen pienen tauon jälkeen ihanteellisimmaksi työpaikaksi. Universumin tutkimuksen mukaan opiskelijat arvostavat entistäkin vahvemmin työn merkityksellisyyttä sekä monipuolisia työtehtäviä. Ottaen huomioon Ylen tärkeän yhteiskunnallisen roolin ja valtavan repertuaarin erilaisia töitä, tuntuu hyvin loogiselta, että meille halutaan töihin. Nousu IT-opiskelijoiden keskuudessa kertonee siitä, että Ylen verkkokehittämisen osa-alueella tehty pitkäjänteinen työ ketterän kulttuurin eteen on kantautunut myös opiskelijoiden korviin”, toteaa henkilöstön kehittämispäällikkö Virpi Mattila-Manninen.

Tutkimuksissa ilmeni myös, että opiskelijat odottavat työnantajilta arvostavaa ja ihmisläheistä johtamista sekä mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan. Nämä ovat asioita, joihin Ylessäkin on kiinnitetty huomiota ja joihin tullaan panostamaan jatkossakin.

“Hienoa, että Yle on opiskelijoiden mielestä haluttava työpaikka. Hyvä työnantajakuva on Ylelle tärkeä. Lähiaikoina rekrytointimme ovat määrällisesti vähäisiä ja Ylen oma henkilöstö vähenee todennäköisesti vielä jonkin verran nykyisestä, koska lisäämme ostoja ulkopuolelta eikä yhtiön rahoitus kasva. Tarvitsemme tästä huolimatta myös uutta huippuosaamista uudenlaisiin tulevaisuuden tehtäviin”, sanoo henkilöstöjohtaja Teijo Valtanen.

Universum 2017 Suomen tulokset ja ihannetyönantaja-palkinnon voittajat julkistettiin torstaina 20.4. Helsingissä Universum Awards -tapahtumassa Finlandia-talolla. Yle on voittanut Universum Awardsin ykkössijan aiemmin vuosina 2014 ja 2015. Kategoria oli silloinkin humanistinen-, kulttuuri- ja kasvatusala.

Finland's Most Attractive Employers - Trends and Rankings

Lisätiedot:
Virpi Mattila-Manninen, HRD-päällikkö, Yle, p. 040 512 8913
Teijo Valtanen, henkilöstöjohtaja, Yle, p. 045 639 6232