Hyppää pääsisältöön

Kehity supervääntäjäksi Puoli seiskan vinkeillä!

Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä
Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä Kuva: Tuulianna Tola Kädenvääntö,jussi koskinen

Kädenväännön moninkertainen suomenmestari Jussi Koskinen neuvoo, mihin kädenväännössä kannattaa kiinnittää huomiota. Taidot kehittyvät sen mukaan, mitä enemmän vääntää.
Aloittelijan kannattaa ammentaa seuraavista vinkeistä:

1. Katso kättä. Älä käännä katsettasi, äläkä ainakaan vartaloasi poispäin vastavääntäjästä. Katso vääntävää kättäsi, kaikki tapahtuu siinä.

2. Älä väännä. Kädenväännössä ei oikeastaan ole kyse käden vääntämisestä, vaan voima lähtee jaloista ja koko kropasta. Tästä syystä seuraava vinkki onkin:

3. Seiso. Pyri vääntämään kättä pöydän ääressä seisten, koska silloin saat mukaan koko kehosi voiman ja sinun on helpompi vetää kilpakumppanisi häviöön.

4. Vedä. Ajattele kädenvääntöä merimiespainina, jossa pyrit vetämään vastustajasi pois puomin päältä. Kädenväännössä on kyse samanlaisesta liikkeestä.

5. Jousta ja nosta. Kun joustat hieman lantiostasi, kätesi nousee aavistuksen verran ylöspäin. Silloin vastapuolen homma muuttuu entistä hankalammaksi.

Onnea vääntöön!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!