Hyppää pääsisältöön

Kehity supervääntäjäksi Puoli seiskan vinkeillä!

Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä
Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä Kuva: Tuulianna Tola Kädenvääntö,jussi koskinen

Kädenväännön moninkertainen suomenmestari Jussi Koskinen neuvoo, mihin kädenväännössä kannattaa kiinnittää huomiota. Taidot kehittyvät sen mukaan, mitä enemmän vääntää.
Aloittelijan kannattaa ammentaa seuraavista vinkeistä:

1. Katso kättä. Älä käännä katsettasi, äläkä ainakaan vartaloasi poispäin vastavääntäjästä. Katso vääntävää kättäsi, kaikki tapahtuu siinä.

2. Älä väännä. Kädenväännössä ei oikeastaan ole kyse käden vääntämisestä, vaan voima lähtee jaloista ja koko kropasta. Tästä syystä seuraava vinkki onkin:

3. Seiso. Pyri vääntämään kättä pöydän ääressä seisten, koska silloin saat mukaan koko kehosi voiman ja sinun on helpompi vetää kilpakumppanisi häviöön.

4. Vedä. Ajattele kädenvääntöä merimiespainina, jossa pyrit vetämään vastustajasi pois puomin päältä. Kädenväännössä on kyse samanlaisesta liikkeestä.

5. Jousta ja nosta. Kun joustat hieman lantiostasi, kätesi nousee aavistuksen verran ylöspäin. Silloin vastapuolen homma muuttuu entistä hankalammaksi.

Onnea vääntöön!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.