Hyppää pääsisältöön

Philomena

Judi Dench ja Steve Coogan elokuvassa Philomena
Philomena (Judi Dench) ja Martin (Steve Coogan) Judi Dench ja Steve Coogan elokuvassa Philomena Kuva: The Weinstein Company Philomena,teeman elokuvat

Judi Dench on pääosassa tosipohjaisessa, katkeransuloisessa draamassa naisesta, joka etsii häneltä riistettyä lasta sekä häntä etsinnässä auttavasta toimittajasta.
Teema perjantaina 27.10. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Philomena Lee tuli raskaaksi teini-ikäisenä Irlannissa vuonna 1952. Hänet lähetettiin Roscrean luostariin holhottavaksi "langenneena naisena". Philomenan lapsen ollessa vielä aivan pieni hänet riistettiin äidiltään. Nunnat lähettivät lapsen adoptoitavaksi Amerikkaan. Seuraavat viisikymmentä vuotta Philomena etsi lastaan turhaan.

Stephen Frearsin ohjaama Philomena perustuu tähän tositapaukseen ja toimittaja Martin Sixsmithin (Steve Coogan) kirjaan. Tyttärensä kehotuksesta Philomena (Judi Dench) tapasi Sixsmithin ja kertoi hänelle lapsestaan. Kyyninen, maailman kovettama journalisti suostui ensin epäröityään ja lähti Philomenan mukaan Amerikkaan. He selvittivät yhdessä Philomenan lapsen tarinan. Samalla näistä kovin erilaisista ihmisistä tuli läheisiä ystäviä.

Elokuva palkittiin mm. parhaan käsikirjoituksen BAFTA-palkinnolla ja Venetsian elokuvajuhlien parhaan käsikirjoituksen palkinnolla. Se oli parhaan elokuvan, parhaan naispääosan, parhaan sovitetun käsikirjoituksen ja parhaan alkuperäismusiikin Oscar-ehdokkaana.

  • Philomena, Britannia 2013. O: Stephen Frears. N: Judi Dench, Steve Coogan, Tracey Seaward

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa