Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Rakkaus on lumivalkoinen: Robinin Vain elämää -riski uudistaa klassikon Justin Bieber -mausteilla

Robinin ensimmäinen Vain elämää -veto osoittaa, että oli vihdoin hänen aikansa osallistua ohjelmaan.

Robin Vain elämää -kuvauksissa. // Kuva: Promokuva: Petri Aho

Vain elämää -musiikkiohjelman kuudes kausi alkoi perjantaina 21. huhtikuuta -yhtyeen keulakuvan Olli Lindholmin päivällä. Tällä kaudella suosikkiohjelmassa nähdään Robin, Nikke Ankara, Samu Haber, Laura Voutilainen, Irina, Olli Lindholm ja Petra.

Robbari tarttuu avausjaksossa kaikkien tuntemaan Rakkaus on lumivalkoinen -klassikkoon, joka on tullut vähintään vastaan joko radiossa tai musatunneilla koulussa. Aiemmin biisin on versioinut muun muassa Suvi Teräsniska.

Robin - Rakkaus on lumivalkoinen

Coverin jylhä ja mahtipontinen alku on suorastaan pelottava. Mitä nyt tapahtuu? Millaisen version Robin on tehnyt iskelmästä? Sitten alkaa EDM-osuus, ja biisin tunnistaa 18-vuotiaan laulajan versioksi.

"Robbari on kertonut ennakkohaastatteluissa, että jännittää juuri tätä versiota kaikkein eniten."

Robin on ottanut riskin tarttuessaan suomalaisten rakastamaan ja vihaamaan kappaleeseen. Hän tietää sen itsekin, sillä Robbari on kertonut ennakkohaastatteluissa, että jännittää juuri tätä versiota kaikkein eniten.

Robin on hermostunut kuitenkin aivan turhaan, sillä tästä coverista tulee todennäköisesti sellainen leka, että riski on kannattanut ottaa.

Robinin ääni soi kappaleessa huomattavasti heleämmin kuin melankolisen alkuperäisesittäjä Olli Lindholmin. Kivoina mausteina kappaleessa toimivat uujee, uujee -ääntelyt, jotka tuovat mieleen Justin Bieberin.

Kenen muun käsittelyssä Yön hitistä edes voisi tulla mieleen Justin Bieber?

Rakkaus on lumivalkoinen on -yhtyeen biisi vuodelta 2003. Jussi Hakulisen säveltämä ja sanoittama laulu on bändin suurimpia hittejä legendaarisen Joutsenlaulun lisäksi.

Hakulinen on antanut useita haastatteluja liittyen Vain elämää -versiointeihin. Muun muassa Hesari ja Suomen Kuvalehti ovat haastatelleet biisintekijää. Hakulinen ei halua, että hänen kirjoittamaansa Joutsenlaulua levytetään Samu Haberin tiivistettynä versiona. Muuten hänellä ei ole coverointia vastaan mitään.

Robinin versioimaan Rakkaus on lumivalkoinen -biisiin hän suhtautuu kevyemmin, mutta Hakulinen pyysi levy-yhtiöltä korvauksia 5000 euroa enemmän siksi, ettei poppari laula alkuperäistekstin mukaisesti Vaikkei ole Jumalaa -riviä. Kyseinen kohta ei kuitenkaan ole ainoa vapaus, jonka Robbari otti, sillä teksti muuttui popparin käsittelyssä alkuperäiseen verrattuna paljon, kuten monet muutkin Vain elämää -lainat. Robinin versiossa jokaista säkeistöä muutettiin jonkin verran. Kertosäe kuitenkin muistuttaa kuulijaa tutusta hitistä.

Hakulinen sävelsi Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleen vuonna 2002 lomamatkallaan Espanjassa. Onkin hauska yhteensattuma, että biisi palasi nyt Espanjaan Robinin versioimana.

Robin on juuri siinä iässä, että rakkaus vielä on lumivalkoinen.

Robinin päivää vietetään Espanjan auringon alla sekä torstaina 4.5. että perjantaina 5.5.

Lue myös:

Analyysissä tuleva Vain elämää -kausi: Nikke Ankaralla mahdollisuus uudeksi Mikael Gabrieliksi, Robin näyttää kaikille olevansa aikuinen 

Kommentti: Vain elämää -ohjelman All Stars -kausi on kuin encore, jota kukaan ei taputtanut