Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto

Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä.
Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu yle tv1

TV1 maanantaina 1.5.2017 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 7.5. klo 15.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Lenita Airisto on niitä harvoja suomalaisia, joita kaikki puhuttelevat etunimeltä. Lenita on Lenita.

Lenita on ehtinyt paljon 80-vuotiaan elämänsä aikana. Hän on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Koko kansan tietoisuuteen Lenita nousi koulutyttönä, kun hänet valittiin Suomen Neidoksi vuonna 1954. Tie vei edelleen vasta perustettuun Tes-tv:hen – Suomen ensimmäisen tv-kanavan pääkuuluttajaksi.

1960-luvulla hän esiintyi lukuisissa asia- ja viihdeohjelmissa TV1:ssä – tunnetuin niistä lienee Jatkoaika.

Omat liiketoimintansa Lenita Airisto aloitti jo tv-töiden lomassa järjestämällä muun muassa muotinäytöksiä. 70-luvun alussa hän perusti Airisto Oy:n, joka kehitteli sittemmin suurisuuntaisia markkinointikampanjoja ympäri maailman. Syntyivät muoti- ja matkailushow´t, Suomi luo ja vie -projekti sekä Success Story Finland.

Lenita Airisto on vuosikymmenet ollut räväkkä esiintyjä, joka ei ole kaihtanut mielipiteidensa kertomista. Mutta onko julkisen Lenitan takana tallella yhä nuoruuden ujoutta? Mitä hän ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?

Ohjelmassa ”Itse asiassa kuultuna Lenita Airisto” Lenitaa haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.