Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto

Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä.
Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu yle tv1

TV1 maanantaina 1.5.2017 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 7.5. klo 15.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Lenita Airisto on niitä harvoja suomalaisia, joita kaikki puhuttelevat etunimeltä. Lenita on Lenita.

Lenita on ehtinyt paljon 80-vuotiaan elämänsä aikana. Hän on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Koko kansan tietoisuuteen Lenita nousi koulutyttönä, kun hänet valittiin Suomen Neidoksi vuonna 1954. Tie vei edelleen vasta perustettuun Tes-tv:hen – Suomen ensimmäisen tv-kanavan pääkuuluttajaksi.

1960-luvulla hän esiintyi lukuisissa asia- ja viihdeohjelmissa TV1:ssä – tunnetuin niistä lienee Jatkoaika.

Omat liiketoimintansa Lenita Airisto aloitti jo tv-töiden lomassa järjestämällä muun muassa muotinäytöksiä. 70-luvun alussa hän perusti Airisto Oy:n, joka kehitteli sittemmin suurisuuntaisia markkinointikampanjoja ympäri maailman. Syntyivät muoti- ja matkailushow´t, Suomi luo ja vie -projekti sekä Success Story Finland.

Lenita Airisto on vuosikymmenet ollut räväkkä esiintyjä, joka ei ole kaihtanut mielipiteidensa kertomista. Mutta onko julkisen Lenitan takana tallella yhä nuoruuden ujoutta? Mitä hän ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?

Ohjelmassa ”Itse asiassa kuultuna Lenita Airisto” Lenitaa haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Kommentit