Hyppää pääsisältöön

Marika Kecskeméti: Seinistä ja sisällöstä

henkilökuva
Marika Kecskeméti on Teeman ohjelmapäällikkö henkilökuva Kuva: Yle Kuvapalvelu marika kecskeméti

Tänään 24.4.2017 on uuden Teeman ensimmäinen päivä

”Postijuna on suistunut raiteiltaan! Maailmanpyörä palaa! Hattara on loppunut! Lentokone on putoamassa lipunmyyntikioskin päälle!”

Uudistuneen Teeman tv-ohjelmisto alkaa tänään 24.4.2017 klo 12 Elävän arkiston kokonaisuudella, jossa on viikon vieraana Alivaltiosihteeri. Radio-ohjelmastaan tunnettu bändi teki 20 vuotta sitten myös tv-viihdettä. Ysärihenkisessä Alivaltiosihteeri valvoo -ohjelmassa ollaan virallisesti virkapuvuissa, nyt huvipuiston työntekijöiden asuissa.

”Kansalainen. Hätätilanteessa mene paniikkiin. Sammuta radio ja avaa ovet ja ikkunat. Tuki kaikki puhelinlinjat.”

Kuva Teeman Areena-kanavasta
Teeman Areena-kanava:yle.fi/teema Kuva Teeman Areena-kanavasta Yle Teema,Yle Areena

Mitä kuuluu Teemalle? Hyvää, kiitos. Teemalla on nyt oma Areena-kanava. Osoitteessa yle.fi/teema näkee kaikki Teeman tv-lähetykset suorana, ja sieltä löytää kaiken Areenassa olevan Teema-sisällön, usein jo lähetyspäivän aamuna.

Televisiossa Teema on nyt kanavapaikalla viisi ja HD:na kanavapaikalla 25 kaikkina iltapäivinä ja viitenä iltana viikossa.

Kuten tähänkin asti, Teema julkaisee uutta sisältöä joka päivä.

Maanantaisin Elävän arkiston lisäksi tiededokumentteja. Ensimmäisen viikon ensimmäinen dokumentti tutkii jääkiekon aiheuttamia aivovammoja. Tiistaisin nähdään kulttuuri- ja historiadokumentteja. ARTEn sarja Euroopan juutalaisten historia muistuttaa 1900-luvun karmeuksista. Kino Suomi siirtyy tiistaille, ja Mies vailla menneisyyttä jatkaa kevään Aki Kaurismäki –sarjaa. Keskiviikkona alkaa Altai 30 päivässä, Ville Haapasalo vie tuntemattomaan Venäjään. Keskiviikon elokuvana on Ida, Oscar-voittaja Puolasta.

Uuden Teeman ensimmäisen viikon torstaina Kino Klassikon Seitsemän samuraita avaa Teeman Akira Kurosawa-paketin. Samuraitten lisäksi nähdään Teeman Areena-kanavalla kuusi muuta Kurosawaa. Perjantai-ilta alkaa 60-luvun Batmanilla, perjantain elokuvassa Judi Dench loistaa Philomenana ja ilta päättyy yhteen kaikkien aikojen toivotuimmista ohjelmista, Freddie Mercuryn muistokonserttiin vuodelta 1992. Lauantai-ilta on kokonaan omistettu Rolling Stonesille. Sunnuntaina alkaa uusimuotoinen, jokaviikkoinen RSO Musiikkitalossa.

Kollaasi Teeman kevään 2017 ohjelmista
Kollaasi Teeman kevään 2017 ohjelmista Yle Teema

Mitä vielä? Teemaviikot! Teeman elokuvafestivaali! Matineaelokuvat! Uusi Kino ja lyhytelokuvat! Kuukauden dokumentti! Niin, ja draamasarjat! Keskiviikkoisin ja torstaisin uusi italialainen Medicit, mahtisuvun pääjehuna Dustin Hoffman. Kesäkuun alussa alkaa Velvetin uusi kausi. Teeman tuttuja sarjoja voi seurata nyt myös jokaisena arki-iltapäivänä: mm. saksalainen Heimat, espanjalainen Ommelten välinen aika, italialainen Isä Matteo, venäläinen Suojasää. Ja Alcantaran perhekin palaa ruutuun taas syksyllä.

Kotimaisen KulttuuriCocktailin dokumenteissa huomion saa valtavirran ulkopuolelta tuleva taide, perinteen haastajat. Uuden ajan monumentit tiistaina 25.4. esittelee Kiasman taidekilpailun voittajateokset, jotka haluavat haastaa totutun käsityksen julkisesta taiteesta pönäköine patsaineen. Running Man juoksee viikottain pitkin Helsingin katuja Nestori Syrjälän performanssiteoksessa.

Yle Teema haastaa oman roolinsa perinteisenä televisiokanavana. Se murtautuu ulos turvallisesta kolostaan, pujottautuu laatukanava Femin pariksi, avaa aivan uuden ikkunan verkossa.

Klassiseen kulttuurialan kysymykseen kumpi on tärkeämpää, seinät vai sisältö, on helppo vastata. Teema siirtelee nyt seiniä. Sisällöstä se ei tingi.

Marika Kecskeméti
Yle Teeman ohjelmapäällikkö

Tule mukaan kysymään ja keskustelemaan Yle Teema & Fem -kanavapaikasta maanantaina 24.4. ja tiistaina 25.4. klo 19 - 20. Suomenkielinen chat osoitteessa http://yle.fi/aihe/yle-teema ja ruotsinkielinen osoitteessa svenska.yle.fi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua