Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalille ennennäkemätön DOME-lava – isäntinä YleX:n DJ Orion ja DJ Orkidea

Tänä vuonna Weekend Festival ottaa entistä paremmin huomioon teknon ja housen ystävät.

Weekend Festival päättyi kesän mittavimpaan ilotulitukseen vuonna 2016. // Kuva: Weekend Festival 2016/Julius Konttinen

Weekend Festivalin täysin uusi DOME-lava keskittyy housempaan ja teknompaan soundiin. DOME tarjoaa kiinnostavimmat vaihtoehtoiset ulkomaiset ja kotimaiset elektronisen tanssimusiikin nimet aikuisempaan makuun. Lavan isäntinä nähdään suomalaisen elektronisen musiikin pioneerit DJ Orkidea ja DJ Orion.

DOME on puolipallon muotoinen näyttävä mittatilauslava, joka on tehty vain Weekend Festivalia varten.

- House ja tekno ovat koko ajan nostaneet päätään Keski-Euroopassa. Suomi taas on mennyt viimeiset vuodet trendijuttujen aallonharjalla. Täällä ollaan oltu EDM:ssä kiinni. Niin myös Weekend Festivalilla, joka tuli suuren yleisön tietoon EDM-festivaalina. Siitä leimasta festari on päässyt viime vuosina hienosti eroon, YleX:n perjantai-illoista tuttu DJ Orion kommentoi.

- Tänä vuonna on mielestäni mielenkiintoisin kattaus. Se on osoitus siitä, että Weekend kykenee uudistumaan. DOME-konsepti on iso kumarrus konemusaskenelle siitä näkökulmasta, mikä se on alun perin ollut, DJ Orion jatkaa.

DJ Orkidea -artistinimellä tunnttu YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen uskoo, että yleisö voi löytää DOME-lavan avulla myös uusia suosikkiartisteja.

- Olen tosi fiiliksissä siitä, että Weekend laajentaa tarjontaa klubimaisempaan suuntaan. DOME tulee olemaan intiimimpi ja yhteisöllisempi kokemus. Mun oma setti tulee heijastelemaan DOMEn yleistä musiikillista linjausta, Hakanen kertoo.

DOME-lavalla nähdään kotimaiset tähdet Milla Lehto ja Efo sekä tietysti lavan isännät DJ Orion ja DJ Orkidea. Ulkomaisena vahvistuksena esiintyy Bombossa Brothers, jonka XmiX kuultiin perjantain DJ Orionin ohjelmassa.

- Siitä saa hyvän käsityksen soundista. Virolainen kaksikko on soittanut tosi paljon keikkoja ympäri maailmaa. Bombossa Brothers on hemmetin kova house-duo. Kaksikko on käynyt Suomessa aiemminkin ja täytyy sanoa, että on livenä todella energinen ja helposti lähestyttävä. Jos on käynyt Ibizalla, niin Bombossa Brothers on juuri sitä soundia, erittäin ajankohtainen, DJ Orion kehuu.

Umek on yksi Weekend Festivalin uuden DOME-lavan tähdistä. // Kuva: Promokuva

DOMEn pääesiintyjiin puolestaan kuuluu slovenialainen DJ-tähti Umek, joka on palkittu vuonna 2010 Beatport Music Awardseissa parhaana teknoartistina sekä vuonna 2013 parhaana tekno-DJ:nä EMPO Awardseissa.

- DJ:n oikea nimi on Uroš Umek. Hän soittaa nimensä mukaista teknoa ja tuli tunnetuksi 90-luvun lopulla todella suoraviivaisesta teknosoundista. Umek on tehnyt pitkän uran ja pysynyt relevanttina. Hän on käynyt Suomessa ennenkin ja on vahvasti elementissään isoilla lavoilla. Umek soittaa energistä ja intensiivistä teknosoundia, DJ Orion kuvailee.

DOMEn loput esiintyjät julkaistaan kahtena seuraavana viikkona toukokuun aikana.

Weekend Festivalille odotetaan tänä vuonna yhteensä noin 60 000 hengen yleisöä. Festivaalilla esiintyvät DOME-lavan artistien lisäksi muun muassa The Chainsmokers, Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit, Rae Sremmurd, Alok, Cheat Codes, Dillon Francis, GTA, Sound Rush, Tungevaag & Raaban ja Valentino Khan sekä Mikael Gabriel, Teflon Brothers ja Alex Mattson.

Helsingin lisäksi järjestetään tänä kesänä Baltic Weekend Festival Viron Pärnussa 3.-5. elokuuta.

YleX on tapahtuman yhteistyökumppani ja bailaa mukana Weekend Festivalilla Helsingissä 4.-5. elokuuta.

Lue myös:

Äänestystulos: Yleisö haluaa Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalille

The Chainsmokers Weekend Festivalin päätähdeksi – muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Tungevaag & Raaban ja Mikael Gabriel