Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä New Yorkissa majaileva tunnelmallinen elektropop-duo Eda Wolf

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Eda Wolf.

Eda Wolf // Kuva: Steven Stauffer

Brooklynissä asuva suomalainen Eda Wolf tekee tunnelmallista ja sielukasta elektronista poppia.

Eda Wolf – Rough Terrain YleX kommentoi:

Eda Wolf koostuu suomalaisesta laulajasta Deasta ja tuottaja Emilianosta, jotka asuvat New Yorkissa. Kaksikko julkaisi debyytti-EP:nsä jo vuonna 2015, ja huhtikuun lopussa ilmestyi uusi Rough Terrain -sinkku. Biisi esittelee kepeää, sielukasta ja raikasta elektropoppia, josta tulee hyvä fiilis. Dealla on kaunis ääni ja Emilianon tuotanto kulkee sen kanssa käsi kädessä. Tuottaja-laulaja-kaksikoilla menee tällä hetkellä hyvin – katsotaan seuraako Eda Wolf kenties Oh Wonderin, Marian Hillin tai Aluna Georgen jalanjälkiä.

Haastattelussa Eda Wolf

Mistä artistinimene tulee?

- Siinä on mun etunimen kirjaimet sekaisin ja Emilianon, Eda Wolfin tuottajan, sukunimen (Flowerman) ensimmäiset kirjaimet väärinpäin.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Mulle luultavasti isoin saavutus on se, että mä edelleen jahtaan mun unelmaa, enkä ole luovuttanut. Joskus mietin, että olen varmaan hullu, kun valitsin tän uran ja muutin New Yorkiin. Mutta sitten tajuan, että mitä muutakaan mä tekisin?

Mitä keikkaa jännitit eniten?

- Varmaan Eda Wolfin ihan ensimmäistä keikkaa! Oltiin Emilianon kanssa tehty vasta vuosi yhdessä musiikkia, ja julkaistu meidän ensimmäinen EP Slow Speed, eikä tiedetty mistään mitään. Meistä molemmista tuntuu, että ollaan kasvettu ihan mielettömästi siitä ajasta!

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

- Apua, en osaa valita! Tällä hetkellä ehkä Kendrick Lamar tai Chance The Rapper. Me oltaisiin niin outo kombo, mutta molemmat artistit ovat mun mielestä ainutlaatuisia ja todella ajankohtaisia. Jos pitäisi valita joku lähempänä omaa genreä, niin Kimbra.

Miten Rought Terrain -kappale syntyi?

Mulla oli sellainen ajanjakso, jonka aikana kävin läpi aika paljon ongelmia ja tunteita, enkä jostain syystä osannut oikein puhua niistä. Oli paha olla ja oli helpompaa vetäytyä kuin kohdata ihmisiä. Kirjoitin sinä aikana tosi paljon biisejä, ja Rough Terrain oli jonkinlainen käännekohta siinä mielessä, että päätin katsoa mun tilannetta eri asenteella, jotta voisin vetää itseni ylös ja jatkaa eteenpäin.

Minkälaisia haaveita ja suunnitelmia sinulla on tulevaisuudelle?

Kaikkein isoin haave olisi olla yksi isoimmista artisteista omassa genressä. Haluaisin oikeasti vain pystyä elättämään itseäni mun omalla musiikilla niin, että voisin ikuisesti vaan jatkaa musiikin tekemistä. Haluaisin myöhemmin myös oman perheen. Ja kissan.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!