Hyppää pääsisältöön

Ota YleX:n festarikesän aikataulut haltuun

YleX:n festarikesä kattaa YleXPopin, Ruisrockin, Blockfestin ja Weekend Festivalin. Tule moikkaamaan ja juhlimaan juontajien kanssa!

YleXPop on vuonna 2017 kaksipäiväinen!

Sään puolesta kesä näyttää olevan vielä kaukana, mutta totuus on toinen: valmistautuminen festarikesään kannattaa aloittaa jo nyt, koska pian bailataan.

Kesäkuussa YleX järjestää perinteiseen tapaan kesän kovimman ilmaistapahtuman eli YleXPopin. Lisäksi YleX on mukana kolmella timanttisella festarilla: Ruisrockissa, Weekend Festivalilla ja Blockfesteilla.

YleXPop aloittaa festarikauden

Festarivehkeille tulee ensimmäisen kerran käyttöä bilekauden avaavassa YleXPop-tapahtumassa, jonka parissa juhlitaan tällä kertaa kahden päivän ajan: kyllä, YleXPopissa bailataan sekä perjantaina että lauantaina! YleXPop järjestetään Lahdessa 2.–3. kesäkuuta – eli samana viikonloppuna kuin koulujen kesälomat alkavat.

Ja niinhän se on, että paras tapa aloittaa loma on saapua YleXPopiin.

YleXPopin maksuttomat K13-etkobileet järjestetään Kasisalilla perjantaina 2. kesäkuuta. Etkobileiden juontajina toimivat YleX Aamusta tutut moottoriturvat Viki ja Köpi.

YleXPopin pääpäivä on lauantai, jolloin Lahden torilla kairataan Suomen kovimpien artistien tahdissa peräti kuuden tunnin ajan. Kello 16–22 järjestettävän tapahtuman kivenkovat esiintyjät paljastetaan radiossa ja YleX:n verkkosivuilla toukokuun alkupäivien aikana – ensimmäiset julkistukset kerrotaan jo tiistaina 2. toukokuuta.

Kahden päivän bailuissa esiintyy yli 15 artistia. YleXPopin kuumiin tunnelmiin pääset myös suoran radiolähetyksen avulla.

YleXPop // Kuva: Tomi Mikola

YleX ottaa haltuun Ruisrockin Rantalavan

YleXPopin jälkeen YleX ottaa suunnakseen Suomen suurimman ja ainakin viime vuonna lämpimimmän kesäfestivaalin eli Turun Ruissalossa 7.–9. heinäkuuta juhlittavan Ruisrockin. Ruisrockissa YleX ottaa haltuun legendaarisen Rantalavan, jolta artistit ihailevat ohi lipuvia laivoja. Tähtiartistien lisäksi stagella nähdään YleX Aamusta tutut Viki ja Köpi, jotka houstaavat lavaa ja pitävät tunnelman huipussaan taukojen aikana.

Jos jostain syystä et pääse paikalle, niin ei hätää: YleX tuo tunnelman luoksesi koko festareiden ajan. Ida Karimaa ja Jani Kareinen juontavat kolmen päivän ajan suoraa radiolähetystä uuden musiikin teemalla. Radiossa apujuontajina kuullaan Suomen kovimpia artisteja, joten lähetys kannattaa kuunnella myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Ruisrock // Kuva: Tomi Palsa

Weekend Festivalilla tampataan täysillä

Ruissin jälkeen vedetään muutama viikko henkeä ennen kuin laitetaan nokka kohti kesän huikeinta elektronisen musiikin juhlaa. Kyseessä on toki 4.–5. elokuuta järjestettävää Helsingin Weekend Festivalia, jossa tampataan taas niin törkeän kovasti! Myös Weekend Festivalilla lavalta voi bongata YleX Aamun juontajat Vikin ja Köpin, jotka nostattavat festarilavalla.

YleX haluaa luonnollisesti varmistaa, että festarihumusta saa kiinni, vaikka ei pääsisi paikan päälle: DJ Orionin johdolla voi bailata koko festivaalin ajan lei kaulassa myös kotisohvalla kuunnellen YleX:n festarilähetystä sekä perjantaina että lauantaina. Lähetysten teemana on klubimusiikki, ja ääneen pääsevät DJ Orionin lisäksi useat Suomen johtavat DJ-nimet. Biletunnelma on siis taattu.

Weekend Festival // Kuva: Weekend Festival 2016/Henri Juvonen

Blockfesteilla freestailataan sekä festareilla että radiossa

Kun Weekend Festivalista on toipunut, niin tie jatkuu Suomen katu-uskottavimmille festareille eli Tampereen Blockfesteille, jotka pidetään 18.–19. elokuuta. Blockeilla YleX ottaa haltuun päälavan, jota juontamassa ovat itseoikeutetusti YleX Aamun Viki ja Köpi. Kuullaanko lavalla jotain settiä myös Köpiltä alias Tuottaja Kalliolta – kuten vaikka eeppinen Pölli-Beni?

"Festariviikonloppu on kuin jääkiekko- tai futisturnaus. Sunnuntaina pitää olla sellainen olo, että kaikki jäi kentälle, eikä ole enää mitään annettavaa."― Köpi

Kuten taisitkin jo arvata, tunnelmaa nostattavia räppilaineja kuullaan festareiden lisäksi myös radiossa: YleX tekee Blockfesteilta täysin lyömätöntä radiota Lyömättömien johdolla molempina festaripäivinä – eli sehän tarkoittaa sitä, että lähetyksissä kuullaan Suomen kovinta freestyle-räppiä. Juontamassa vierailee toki myös Suomen tykeimpiä hip hop -ammattilaisia, kuten YleX:n DJ Mista S, joka on samalla Blockfestin päälavan DJ koko festarien ajan. Radiolähetysten teemana on urbaani musiikki.

Kaikilla neljällä festarilla voit tavata Vikin ja Köpin lisäksi muutkin YleX:n juontajat, kuten esimerkiksi viime vuonna Ruisrockissa omalla show’llaan yleisön hullaannuttaneet Poikeluksen ja Hätösen. Juontajat löydät YleX:n promopisteeltä, jonne olet tietysti tervetullut!

Blockfest. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Viki ja Köpi odottavat festarikesältä innolla erityisesti kohtaamisia fanien ja muun festariyleisön kanssa.

- Saa tulla nykimään hihasta, heittää moroa ja tulla jauhamaan boloksia, Köpi sanoo.

Kaksikolla on luonnollisesti suuret odotukset festareita kohtaan. Viki painottaa sitä, että YleX:n mukana festareilla on aina aina törkeän siistiä.

- Ja nythän näiden jokaisen festarin kattaus on ihan jäätävän kova, Viki sanoo.

Köpillä on selkeä näkemys siitä, miten täydellinen festariviikonloppu vietetään.

- Festariviikonloppu on kuin jääkiekko- tai futisturnaus. Sunnuntaina pitää olla sellainen olo, että kaikki jäi kentälle, eikä ole enää mitään annettavaa.

Radion lisäksi tunnelmia voi seurata myös netistä ja somesta.

YleX:n kesäfestariaikataulu:

YleXPop, Lahti, 2.–3. kesäkuuta
Ruisrock, Turku, 7.–9. heinäkuuta
Weekend Festival, Helsinki, 4.–5. elokuuta
Blockfest, Tampere, 18.–19. elokuuta.

Muokattu 14.6.2017: Otsikkoa päivitetty.

Lue myös:

Sean Paul Ruisrockiin – myös nouseva jenkkiräppäri Lil Uzi Vert esiintyy Ruissalossa

Ota vaattet veke: Kemmuru vetää kesän ainoan keikkansa Blockfesteilla – myös poikkeuksellisen raju hip hop -kaksikko $uicideboy$ kiinnitettiin

Grime-kunkku Skepta Blockfestiin – myös View ja Töölön Ketterä kiinnitettiin

Blockfest tekee kulttuurihistoriaa: Asa esittää legendaarisen Punainen tiili -albumin kokonaan livenä hip hop -festarin synttäreillä