Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Jaettu kanavapaikka ei ole uusi juttu

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa ja Savon Sanomissa 27.4.2017.

Marko Ahonen kirjoitti Antenni-kolumnissaan (25.4.) Ylen kanavapaikkojen muutoksista. Yle Teema ja Yle Fem jakavat 24.4. lähtien kanavapaikan 5, ja yhteisen kanavapaikan nimi on Yle Teema & Fem. Kirjoittajan mukaan se, että kaksi kanavaa jakaa kanavapaikan, on semantiikkaa, eikä sille löydy vastinetta todellisuudesta.

Itse asiassa kanavapaikan jakaminen kahden eri tahon kesken on ollut todellisuutta kanavapaikalla viisi aiemminkin. Yle Fem on tähän saakka jakanut kanavapaikan SVT Worldin kanssa.

24.4. lähtien kumppaniksi on vaihtunut Yle Teema, joka siis edelleen säilyttää oman nimensä ja identiteettinsä elokuville, dokumenteille ja musiikille omistautuneena kulttuurikanavana. Yle Teema ja Yle Fem tekevät ohjelmapäätöksensä itsenäisesti ja niillä on omat ohjelmistonsa.

On myös hyvä muistaa, että sekä Teema että Fem ovat Yle Areenassa omina kokonaisuuksinaan, omina itsenäisinä kanavinaan.

Johan Aaltonen
vt mediapäällikkö
Svenska Yle

Marika Kecskeméti
ohjelmapäällikkö
Yle Teema