Hyppää pääsisältöön

YleX:n juontaja Venla Kokkonen lopettaa – uuden musiikin etsiminen radiossa jatkuu edelleen

Uuden musiikin iltavuoron juontaja Venla Kokkosen viimeinen lähetys kuullaan tänään 27. huhtikuuta kello 17–19. Spesiaalilähetyksessä piipahtaa monia yllätysvieraita.

Venla Kokkonen. // Kuva: Annika Miettinen

Musen tapaaminen Provinssissa, pari tuntia viivästynyt haastattelu Lily Allenin kanssa Ruisrockissa, monet haastattelut Biffy Clyron kanssa ja keskellä yötä tehty puhelinhaastattelu Foo Fightersin kanssa.

Muun muassa nämä Uuden musiikin iltavuoron pitkäaikainen juontaja Venla Kokkonen luettelee radiouransa ikimuistoisimmiksi asioiksi. 

Kokkonen juontaa viimeisen Uuden musiikin iltavuoron lähetyksensä tänään 27. huhtikuuta. Ohjelmassa vierailee Kokkoselle tuttuja artisteja vuosien varrelta.

Kokkonen on yksi YleX:n pitkäaikaisimmista juontajista. Hän tuli kanavalle työharjoitteluun jo vuonna 2006.

Kokkonen aloitti YleX Aamussa syksyllä 2008 yhdessä Matti Ylösen ja Juuso Pekkisen kanssa. Vuodenvaihteesta 2010 Kokkonen siirtyi Uuden musiikin ohjelmien juontajaksi.

Uran tärkeimmäksi hetkeksi juontaja nostaa Industry Awards -gaalassa myönnetyn vuoden toimittajan palkinnon vuodelta 2015.

"Kiitos jokaiselle, merkkaatte todella paljon."― Venla Kokkonen

- Tunnustus merkkasi mulle tosi paljon. Vasta sen jälkeen tuntui, että mähän oikeasti olen hyvä musiikkitoimittaja ja juontaja. Monen vuoden työ, intohimo ja rakkaus sekä musiikkiin että radioon on huomattu.

Kokkonen korostaa, että Uuden musiikin iltavuoroa tehdessä on ollut ihanaa huomata, kuinka monet artistit JVG:stä ja Kasmirista lähtien ovat olleet ohjelman ystäviä.

- Parasta on kuitenkin ollut se, kun ihanat kuulijat ovat löytäneet itselleen uusia lempibändejä ja -biisejä Uuden musiikin iltavuorosta. Ja ylipäätään kuunnelleet ohjelmaa ja olleet matkassa mukana. Kiitos jokaiselle, merkkaatte todella paljon, Kokkonen sanoo.

YleX:n uuden musiikin ohjelmat ovat vuosien aikana olleet nostamassa pinnalle monia suomalaisartisteja. Esimerkiksi Töölön Ketterä, Sonny, Alora & Senii, Motions, Softengine, Sima ja Shiraz Lane ovat saaneet uralleen nostetta YleX:n musiikkitoimittajien kautta.

Ensi viikon tiistaista 2. toukokuuta eteenpäin Uuden musiikin iltavuoroa juontaa aiemmin Uuden musiikin viikkoa juontanut Ida Karimaa.

Lue myös:

YleX:n Venla Kokkonen palkittiin vuoden toimittajana – kaikkea tätä vaaditaan menestyvältä musatoimittajalta