Hyppää pääsisältöön

Strömsön puutarhailta – kaikkien kasvinystävien kesän kohokohta

Strömsön puutarhailta logo kuvassa kurkkutaimesta.
Strömsön puutarhailta logo kuvassa kurkkutaimesta. Kuva: Yle Strömsö,puutarhat

Järjestämme Strömsössä kesäisen puutarhaillan 8. kesäkuuta, jolloin avaamme portit, pihan ja huvilan kaikille puutarhanhoidosta innostuneille. Voit saapua paikalle milloin tahansa kello 16–21.

Kasvitietoutta

Tule tapaamaan omia asiantuntijoitamme Owea ja Alexandraa – he jakavat tietojaan yhdessä useiden muiden puutarha-asiantuntijoiden ja -harrastajien kanssa. Olitpa sitten perustamassa ensimmäistä kasvimaatasi tai hoitanut puutarhaa jo vuosia, saat vastauksen kysymyksiisi.

Järjestämme luentoja ja työpajoja, lue lisää ohjelmasta tästä. Lisäksi paikalla on Vaasan kirjastoauto, joka on lastattu täyteen puutarhakirjallisuutta.

Kasvikirppis

Jos sinulla on ylimääräisiä taimia tai pistokkaita, voit myydä tai vaihtaa niitä kasvikirppiksellämme, kirpputorihintaan tietenkin. Avaamme pihamme kaikille yksityishenkilöille, jotka haluavat luopua tarpeettomista kasveistaan. Jos vasta aloittelet puutarhaharrastusta, tässä loistava tilaisuus löytää kiinnostavia kasveja.

Strömsön huvila
Strömsön huvila Kuva: Yle/Strömsö Strömsö,huvilat

Avoimet ovet

Käy kurkistamassa Strömsön keittiöön, askarteluhuoneeseen ja ateljeehen ja tutustu valmistamiimme tuotteisiin. Myös kasvihuone, sauna ja ulkorakennus ovat avoinna vierailijoille.

Yhteispiknik

Ennen kaikkea toivomme, että pääset nauttimaan kauniista illasta meidän ja monien muiden puutarhan ystävien kanssa, joten ota mukaan piknikviltti ja jää paikalle koko illaksi.

Saapuminen

Hyppää Vaasan kaupungintalon ja Strömsön välillä liikennöivään bussiin, tule pyörällä tai kävellen. Alue on suljettu autoilta. Jos osallistut kasvikirppikseen, voit tuoda kasvisi autolla Strömsöhön ennen kello 16:ta.

Ole mukana tapahtumassa kotisohvalta

Jos ei sinulla ole mahdollisuutta tulla paikan päälle voit myös seurata puutarhailtaa kotisohvalta. Yle Vegan suora radiolähetys alkaa klo 17.30 ja jatkuu klo 21 asti. Lähetyksessä vastataan kuuntelijoiden kysymyksiin. Olemme myös läsnä sosiaalisessa mediassa illan aikana.

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen stromso@yle.fi tai jätä viesti kommenttikenttään. Nähdään kesäkuussa!

Käännös Jenna Pahlman

Owe Salmela ja Esa Saari Strömsön puutarhassa.
Owe Salmela ja Esa Saari Strömsön puutarha -ohjelmasarjan kuvauksissa. Owe Salmela ja Esa Saari Strömsön puutarhassa. Kuva: Yle/Camilla Forsén-Ström Strömsö,Owe Salmela,puutarhat

Ruotsinkielinen versio artikkelista: Trädgårdskvällen på Strömsö - sommarens fest för alla plantälskare