Hyppää pääsisältöön

Victorian kaksi miestä – Lordi M ja prinssi Albert

Kuningatar Victorian sydän sykki kahdelle miehelle.
Kuningatar Victoria (Jenna Coleman) ja prinssi Albert (Tom Hughes) löysivät rakkauden. Kuningatar Victorian sydän sykki kahdelle miehelle. Yle TV1,victoria

Kuningatar Victorian sydän sykki kahdelle miehelle. Lordi Melbourne oli ensirakkaus, prinssi Albert tunteella valittu puoliso.

Victoria-draamasarjassa kuningattaren läheisiä miehiä näyttelevät komeat Rufus Sewell ja Tom Hughes. Molemmat tekevät rooleissaan vakuuttavaa työtä.

Esikuvina ovat historialliset hahmot, kuningattaren ensimmäinen pääministeri lordi Melbourne ja prinssi Albert, joilla oli omanlaisensa suhde kuningatar Viktoriaan.

Sewell: Melbourne piti naisista, ja naiset hänestä

Näyttelijä Rufuss Sewell ei ennen roolityötään tiennyt lordi Melbournen elämästä juuri mitään.

”Melbourne oli hyvin arvokas henkilö, mutta hänellä oli hieman surullinen menneisyys. Hän oli älykäs ja vaikutusvaltainen. Hän piti naisista ja naiset hänestä, mistä seurasi joskus hankaluuksia.”

Kuningatar Victorian sydän sykki kahdelle miehelle.
Rufus Sewell lordi Melbournen roolissa. Kuningatar Victorian sydän sykki kahdelle miehelle. Kuva: Gareth Gatrell 2014 yle tv1

Lordi M on hauska mies

Kuningatar Viktorian ja lordi Melbournen rakkaudesta liikkui huhupuheita ja juoruja. Vaikka kuningattaren päiväkirjoja on jäkikäteen siistitty, niistä käy ilmi, että Viktoria oli silmittömän ihastunut pääministeriinsä.

”Suhde oli mielenkiintoinen. Melbourne oli syvästi tunteva, mutta samalla hyvin isällinen. Uskon, että hän oli hieman hämillään romanttisista tunteista”, Sewell miettii hahmoaan.

”Lordi Melbourne halusi suojella kuningatarta ja auttaa tätä haavoittuvien aikojen ylitse. Hänen tukensa oli ihailtavaa.”

Sewell on tehnyt yli 25 vuotta uraa sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Hänet on totuttu näkemään usein pahiksen rooleissa. Näyttelijä myöntää, että Melbourne on hänelle mieluisa rooli.

”Lordi M on lämmin, hauska ja mukava mies.”

Hughes: Prinssi Albert joutui lujille

Kuningatar Viktoria kammosi järjestettyä avioliittoa. Hän halusi miehen, jota rakastaa oikeasti. Avioliitto prinssi Albertin kanssa olikin kaikkea muuta kuin kulissiliitto.

Britit pitivät Viktorian Albert-puolisosta niin paljon, että häntä on kutsuttu jopa parhaaksi kuninkaaksi. Näyttelijä Tom Hughes oli innostunut, kun hän sai uppoutua vaikutusvaltaisen prinssin henkilöön ja sielunelämään.

”Lujaluontoisen Albertin tie vei Saksan syrjäisistä osista vieraaseen maahan, jossa hän kohtasi kaiken sen paineen. Se on ihmiselle äärimmäinen tilanne.”

”Näyttelijänä minua kiehtovat ihmisen haastavat ja monimutkaiset tilanteet.”

Käsikirjoitus ihastutti

Hughes ihastui heti Daisy Goodwinin käsikirjoitukseen, josta löytyi Victoria-draamasarjan henkilöt hyvin yksityiskohtaisesti kuvattuna.

”Henkilöiden inhimillisyys teki suuren vaikutuksen. Oli todella mielenkiintoista selvittää, mitkä asiat saivat prinssi Albertin toimimaan”, Tom Hughes pohdiskeli Victorian brittistartin yhteydessä.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.