Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalin DOME-lavan pääesiintyjäkaartiin tinkimätöntä housea tykittävä Chocolate Puma

DOME-lavalla nähdään kolme pääesiintyjää, joista on nyt julkaistu kaksi: Chocolate Puma ja Umek.

Chocolate Puma nähdään Weekend Festivalilla Helsingissä. // Kuva: Promokuva

Jos tykkäät housesta, tykkäät tästä tiedosta: Weekend Festivalin ennennäkemättömällä DOME-lavalla nähdään ensi kesän festareilla hollantilainen pitkän linjan DJ-duo Chocolate Puma.

Chocolate Puma on Dobren ja DJ Zkin muodostama kaksikko, joka on tykittänyt house-biittejä jo vuodesta 1991 lähtien. Vuosien aikana Chocolate Puma on osoittanut muuntautumiskykynsä eläen hyvin vahvasti elektronisen musiikin kehityksen mukana.

Hyvä esimerkki bändin monipuolisuudesta on se, että viime vuonna Flow Festivalilla esiintynyt äärimmäisen iso tekno-DJ-nimi Ben Klock soittaa seteissään myös Chocolate Puman musaa.

- Ben Klock soittaa tosi tinkimätöntä teknoa, mutta ottaa Chocolate Puman musiikkia soittoon. Se on todella mielenkiintoista. Kohottelin kulmakarvojani hyvällä tavalla, YleX:n perjantai-iltojen bilehile DJ Orion sanoo.

Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä kaksikko on musatyylinsä vuoksi kuin tehty juuri houseen ja teknoon profiloituvalle DOME-lavalle. DJ Orionin mukaan DOME-lavalla mennään vahvasti musiikki edellä, kun perinteisessä EDM-musiikissa henkilöbrändäys on merkittävässä roolissa.

- DOMEn artistit ovat tuttuja niille, jotka seuraavat house- ja teknomusiikkia. Jos tietää Chocolate Puman tuotantoa, niin tietää sen, että sieltä voi tulla mitä vain. He ovat kuitenkin niin kokeneita, että osaavat skaalata settinsä juuri DOMEn meininkiin sopivaksi, DJ Orion kertoo.

Kokemus tuo DJ Orionin mukaan etua konemusiikin tekijöille. Maailman kovimmista konemusanimistä useat ovat jo yli 50-vuotiaita. Heihin lukeutuvat esimerkiksi Pete Tong, Fatboy Slim ja Sven Väth.

- Ikä ei ole este vaan antaa enemmän näköalaa siihen omaan tekemiseen, DJ Orion kiteyttää.

Chocolate Puman lisäksi uusia DOME-artisteja ovat kotimaiset tech house -artisti Concha, Dallas Superstarsista tutun Heikki Liimataisen uusi projekti Supermodels From Paris, elektronisen musiikin monitoimimies Oded Peled sekä Irrottaa ja Tippuu -hitistä tunnettu Temper2, joka soittaa DOME-lavalla G-House erikoissetin.

Chocolate Puman lisäksi DOMEn pääesiintyjänä nähdään slovenialainen Umek. Kolmas pääesiintyjä julkistetaan 8. toukokuuta.

Weekend Festival järjestetään Helsingissä 4.–5. elokuuta. YleX on vahvasti mukana festareilla. Weekendin DOME-lava on täysin uudenlainen konsepti, joka esittelee housen ja teknon kiinnostavimmat vaihtoehtoiset ulkomaiset ja kotimaiset artistit. DOME-lavan isäntinä ovat YleX:ltä tutut suomalaisen elektronisen musiikin pioneerit DJ Orkidea ja DJ Orion.

DOME-lavan artistien lisäksi festivaalilla esiintyvät muun muassa The Chainsmokers, Armin van Buuren, Deadmau5, Tungevaag & Raaban, Alex Mattson ja Mikael Gabriel.

Lue myös:

Ota YleX:n festarikesän aikataulut haltuun

Weekend Festivalille ennennäkemätön DOME-lava – isäntinä YleX:n DJ Orion ja DJ Orkidea

Äänestystulos: Yleisö haluaa Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalille