Hyppää pääsisältöön

Olkitie

Kuva elokuvasta Olkitie
Kuva elokuvasta Olkitie uusi kino

Portugali 1900-luvun alussa. Mies palaa kostamaan veljensä kuoleman ja viedäkseen perheensä pois maasta, jossa valtion hirmuvalta ja korruptio rehottavat.

Olkitie on suomalais-portugalilainen viime vuosisadan alkuun sijoittuva lännenfilmi, joka kertoo yksinkertaisen tarinan. Vuosia kaukana kotoa asunut Alberto (Vítor Correia) palaa Suomesta Portugaliin kostamaan veljensä kuoleman. Kotimaassa hän joutuu vaikeuksiin niin gangstereiden kuin korruptoituneiden poliisien kanssa. Tarinan innoituksena on toiminut Henry David Thoreaun klassinen "Kansalaistottelemattomuudesta".

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Rodrigo Areias, joka tunnetaan paremmin tuottajana ja joka on tehnyt yhteistyötä muiden muassa Aki Kaurismäen kanssa. Aki Kaurismäki nähdään pienessä sivuroolissa.

  • Olkitie (Estrada de Palha), Portugali/Suomi 2012. O: Rodrigo Areias. N: Vítor Correia, Ângelo Torres, Inês Mariana Moitas, Nuno Melo

Lisää ohjelmasta

Yle Teema