Hyppää pääsisältöön

Prisma: Mehiläispesän salaisuudet

Mehiläisyhdyskuntien populaatiot ovat romahtaneet viime vuosikymmeninä.
Mehiläisyhdyskuntien populaatiot ovat romahtaneet viime vuosikymmeninä. Mehiläisyhdyskuntien populaatiot ovat romahtaneet viime vuosikymmeninä. yle tv1

TV1 keskiviikkona 17.5.2017 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 20.5. klo 14.05 ja tiistaina 23.5. klo 22.50
Yle Areenassa 30 päivää

Mehiläisyhdyskuntien populaatiot ovat romahtaneet viime vuosikymmeninä. Syylliseksi epäillään muun muassa varroapunkkia. Mehiläiset käyvät eloonjäämiskamppailua, jota ihminen alkaa vasta vähitellen ymmärtämään.

Ihmiset ovat riippuvaisia mehiläisistä, sillä kaksikolmasosaa koko maailman ruuasta on tarhamehiläisten pölyttämää. Kuka pölyttää satomme tulevaisuudessa, jos tarhamehiläiset ovat uhattuna?

Secrets of The Hive. Tuotanto: Terra Mater Factual Studios GmbH, Itävalta, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.