Hyppää pääsisältöön

Wentus Blues Bandin Family Meeting: 20 vuotta suomibluesia, legendoilla maustettuna

Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Wentus Blues Band ja vieraat: Pekka Gröhn (vas.), Tore Berglund, Sven Zetterberg, Niko Riippa, Lazy Lester, Barrence Whitfield (takana), Robban Hagnäs, Omar Dykes, Louisiana Red, Juho Kinaret, Mick Taylor, Mikael Axelqvist, Eddie Kirkland ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,musiikki,blues,Aleksanterin teatteri,teeman rockdokumentit

Kokkolalainen Wentus Blues Band järjesti niin komeat 20-vuotisjuhlat, että niitä muistellaan vieläkin.
Family Meeting esitetään toiveuusintana Teemalla lauantaina 29.7. klo 20. Areenassa 30 päivää.

Kun kokkolalainen blues-yhtye Wentus Blues Band täytti 20 vuotta syksyllä 2006, se järjesti Helsingissä niin komean konsertin, että niitä juhlia muistellaan vieläkin. Juhlakonserttiin osallistuivat monet vuosien varrella bändin kanssa yhteistyötä tehneet kansainväliset rock- ja blues-legendat: Louisiana Red, Mick Taylor (The Rolling Stones), Barrence Whitfield, Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds), Omar Dykes (Omar & The Howlers), Eddie Kirkland, Lazy Lester, Clas Yngström ja Sven Zetterberg.

Tästä bluesväen iloisesta perhetapaamisesta syntyi Family Meeting. Se on paitsi dokumenttielokuva bluesista, musiikista ja muusikoista myös kulttuurihistoriallisesti arvokas taltiointi. Moni Aleksanterin teatterissa järjestetyn juhlakonsertin vierailijoista on sittemmin siirtynyt yläkerran orkesteriin, eikä mitään vastaavaa legendojen kokoontumista ole nähty näillä leveysasteilla.

Musiikkiosuuksien väliin on leikattu lavantakaisia tunnelmia sekä vierailevien tähtien muisteloja, joissa historian siivet sananmukaisesti havisevat.

Ensi-ilta-arviot vuonna 2007 olivat kiittäviä. "Elokuvan konserttiosuudet ovat ehkä hienointa musiikkielokuvaa, mitä Suomessa on tähän mennessä tehty", kirjoitti Ilkka Mattila Helsingin Sanomissa. Keskipohjanmaassa Hannu Björkbacka totesi, että "dokumentti kertoo kauniisti myös ikärajat, ihonvärin, kansallisuuden ja menestyksen mitat ylittävästä ihanteellisesta veljeydestä ja taiteen mahdollisuuksista tarjota sydämen sivistystä ja pääsyn maanpäälliseen paratiisiin”.

Heikki Kossin ohjaama, Jussi-ehdokkaaksikin päässyt Family Meeting palaa nyt toiveuusintana tv-ruutuun kymmenen vuotta ensi-iltansa jälkeen. Tämä on elokuvan ensiesitys Teemalla.

 • Family Meeting, Suomi 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus Heikki Kossi.
Play what you feel, feel what you play!"― Lazy Lester
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Louisiana Red, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,Aleksanterin teatteri,blues,musiikki,teeman rockdokumentit
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Niko Riippa, Juho Kinaret, Mikael Axelqvist, Mick Taylor, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Aleksanterin teatteri,musiikki,blues,Family Meeting,teeman rockdokumentit

Kuvat: Keskipohjanmaa/Clas-Olav Slotte

Elokuvan traileri

Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!