Hyppää pääsisältöön

Wentus Blues Bandin Family Meeting: 20 vuotta suomibluesia, legendoilla maustettuna

Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Wentus Blues Band ja vieraat: Pekka Gröhn (vas.), Tore Berglund, Sven Zetterberg, Niko Riippa, Lazy Lester, Barrence Whitfield (takana), Robban Hagnäs, Omar Dykes, Louisiana Red, Juho Kinaret, Mick Taylor, Mikael Axelqvist, Eddie Kirkland ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,musiikki,blues,Aleksanterin teatteri,teeman rockdokumentit

Kokkolalainen Wentus Blues Band järjesti niin komeat 20-vuotisjuhlat, että niitä muistellaan vieläkin.
Family Meeting esitetään toiveuusintana Teemalla lauantaina 29.7. klo 20. Areenassa 30 päivää.

Kun kokkolalainen blues-yhtye Wentus Blues Band täytti 20 vuotta syksyllä 2006, se järjesti Helsingissä niin komean konsertin, että niitä juhlia muistellaan vieläkin. Juhlakonserttiin osallistuivat monet vuosien varrella bändin kanssa yhteistyötä tehneet kansainväliset rock- ja blues-legendat: Louisiana Red, Mick Taylor (The Rolling Stones), Barrence Whitfield, Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds), Omar Dykes (Omar & The Howlers), Eddie Kirkland, Lazy Lester, Clas Yngström ja Sven Zetterberg.

Tästä bluesväen iloisesta perhetapaamisesta syntyi Family Meeting. Se on paitsi dokumenttielokuva bluesista, musiikista ja muusikoista myös kulttuurihistoriallisesti arvokas taltiointi. Moni Aleksanterin teatterissa järjestetyn juhlakonsertin vierailijoista on sittemmin siirtynyt yläkerran orkesteriin, eikä mitään vastaavaa legendojen kokoontumista ole nähty näillä leveysasteilla.

Musiikkiosuuksien väliin on leikattu lavantakaisia tunnelmia sekä vierailevien tähtien muisteloja, joissa historian siivet sananmukaisesti havisevat.

Ensi-ilta-arviot vuonna 2007 olivat kiittäviä. "Elokuvan konserttiosuudet ovat ehkä hienointa musiikkielokuvaa, mitä Suomessa on tähän mennessä tehty", kirjoitti Ilkka Mattila Helsingin Sanomissa. Keskipohjanmaassa Hannu Björkbacka totesi, että "dokumentti kertoo kauniisti myös ikärajat, ihonvärin, kansallisuuden ja menestyksen mitat ylittävästä ihanteellisesta veljeydestä ja taiteen mahdollisuuksista tarjota sydämen sivistystä ja pääsyn maanpäälliseen paratiisiin”.

Heikki Kossin ohjaama, Jussi-ehdokkaaksikin päässyt Family Meeting palaa nyt toiveuusintana tv-ruutuun kymmenen vuotta ensi-iltansa jälkeen. Tämä on elokuvan ensiesitys Teemalla.

 • Family Meeting, Suomi 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus Heikki Kossi.
Play what you feel, feel what you play!"― Lazy Lester
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Louisiana Red, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,Aleksanterin teatteri,blues,musiikki,teeman rockdokumentit
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Niko Riippa, Juho Kinaret, Mikael Axelqvist, Mick Taylor, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Aleksanterin teatteri,musiikki,blues,Family Meeting,teeman rockdokumentit

Kuvat: Keskipohjanmaa/Clas-Olav Slotte

Elokuvan traileri

Yle Teema

 • Bruce Springsteen katsoo taakseen

  40 Springsteen-keikkaa nähnyt Jukka Kuosmanen kirjoittaa.

  "Olen täysin jäävi fanipohjani takia sanomaan dokumentin kohteesta Bruce Springsteenistä yhtään mitään, mutta kyseisen dokumentin katsomiseen olen pätevöitynyt 30 viime vuotta." Toimittaja Jukka Kuosmanen kirjoittaa Teemalla 18.11.2017 ensi-iltansa saavasta dokumenttielokuvasta Bruce Springsteen omin sanoin.

 • Ensi-iltoja ja klassikoita, naurua ja kauhua, Beatlesia ja black metalia – Teemalauantait ja musiikkidokumentit syksyllä 2017

  Musiikkia, elokuvaa, rakkautta, anarkiaa, vampyyrejä...

  Musiikkia, elokuvaa, rakkautta, anarkiaa, etsijöitä, koomikkoja, natseja, vampyyrejä, ysärimeininkiä, Jacques Tati, Bruce Springsteen, Jack Nicholson, Max Schreck, Julianne Moore, Sidse Babett Knudsen, Hanna Schygulla, Ann Savo... Sekä reposaarelainen samurai nimeltä Rauni. Teeman lauantai-iltojen syksyn ohjelmisto, olkaa hyvät!

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Lokakuun vallankumous Teeman elokuvissa ja dokumenteissa syksyllä 2017

  Neuvostoliiton varhaistaidetta, tsaarien Venäjän historiaa

  Teema esittää syksyllä 2017 varhaisen Neuvostoliiton elokuvia sekä dokumentteja tsaarien Venäjän historiasta ja bolševikkien vallan alkuvuosien taiteesta. Lokakuun vallankumous mullisti Venäjän ja muutti koko maailmanhistorian suuntaa sata vuotta sitten. Teemalla alkaa kumouksen vuosipäivän alla sarja dokumentteja ja elokuvia, jotka piirtävät kuvaa Venäjästä ennen ja jälkeen vallankumouksen.

 • Elokuvan vallankumous

  Varhainen neuvostovalta antoi taiteilijoille tilaa kokeilla

  Varhainen Neuvostoliitto antoi taiteilijoilleen tilaa kokeilla, ja tuloksena oli mullistavaa elokuvaa, vaikka vapaus jäikin lyhytaikaiseksi.

 • Venäjän vallankumousjuhlissa ei pihistelty paraatin koossa

  Veneäjän vallankumousjuhlissa ei pihistelty paraatin koossa

  Täällä Moskova ja Punainen tori. Kommunistisen puolueen johto ja sotilaskomentajat ovat juuri nousseet Leninin mausoleumin päälle. Kremlin kellot kajauttavat kymmenen lyöntiä ja juhlamenot voivat alkaa. Näin käynnistyivät Venäjän vallankumouksen 70-vuotisjuhlat vuonna 1987 ja selostajana oli Yleisradion pitkäaikainen ja ansioitunut kirjeenvaihtaja Reijo Nikkilä.

 • Fritz Lang pahuuden voimien kuvajaana

  Saksalaisen elokuvan lokakuussa Mabuset ja M

  Teeman saksalaisen elokuvan lokakuun keskeinen ohjaaja on Fritz Lang. Kuukauden aikana nähdään Langin Tohtori Mabuse -elokuvat vuosilta 1922 ja 1933 sekä M – kaupunki etsii murhaajaa. Mielenkiintoisen näkökulman Langiin antaa Gordian Mauggin vuonna 2016 valmistunut tosipohjainen draama ohjaaja Langista sarjamurhaajan jäljillä.

 • Teema tuo Jacques Tatin koko tuotannon loppuvuodeksi Areenaan!

  Tatin koko tuotanto Teeman Areena-kanavalla 9.10. alkaen

  Lokakuun 9. päivänä Jacques Tatin syntymästä tulee kuluneeksi 110 vuotta. Samana päivänä Teeman Areena-kanavalla julkaistaan Jacques Tatin koko säilynyt tuotanto ja paljon muuta tätä koomikkoneroa sivuavaa ohjelmistoa. Teemalauantai ottaa varaslähdön jo 7.10. klo 21.

 • Teeman syksyn 2017 elokuvat

  Elokuvia tiistaista sunnuntaihin

  Syksyn 2017 elokuvateemoja ovat muun muassa Jacques Tati, Saksa Mabusesta Hitleriin, Viro, Lokakuun vallankumous, Stanley Kubrick ja itsenäinen Suomi.

 • Ysärillä lama kouraisi ja syvältä - kunnes noustiin taas

  90-luku alkoi Suomen putoamisella syvään talouslamaan.

  90-luvun suuri lama ja suurtyöttömyys olivat Suomen sodanjälkeisen historian totisimpia paikkoja. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään kylmäävä dokumentti talouskriisiin ajautumisesta sekä omalaatuista viihdettä ysärin lopulta, jolloin oltiin jo Nokian siivittämässä nousukiidossa.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!