Hyppää pääsisältöön

Wentus Blues Bandin Family Meeting: 20 vuotta suomibluesia, legendoilla maustettuna

Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Wentus Blues Band ja vieraat: Pekka Gröhn (vas.), Tore Berglund, Sven Zetterberg, Niko Riippa, Lazy Lester, Barrence Whitfield (takana), Robban Hagnäs, Omar Dykes, Louisiana Red, Juho Kinaret, Mick Taylor, Mikael Axelqvist, Eddie Kirkland ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,musiikki,blues,Aleksanterin teatteri,teeman rockdokumentit

Kokkolalainen Wentus Blues Band järjesti niin komeat 20-vuotisjuhlat, että niitä muistellaan vieläkin.
Family Meeting esitetään toiveuusintana Teemalla lauantaina 29.7. klo 20. Areenassa 30 päivää.

Kun kokkolalainen blues-yhtye Wentus Blues Band täytti 20 vuotta syksyllä 2006, se järjesti Helsingissä niin komean konsertin, että niitä juhlia muistellaan vieläkin. Juhlakonserttiin osallistuivat monet vuosien varrella bändin kanssa yhteistyötä tehneet kansainväliset rock- ja blues-legendat: Louisiana Red, Mick Taylor (The Rolling Stones), Barrence Whitfield, Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds), Omar Dykes (Omar & The Howlers), Eddie Kirkland, Lazy Lester, Clas Yngström ja Sven Zetterberg.

Tästä bluesväen iloisesta perhetapaamisesta syntyi Family Meeting. Se on paitsi dokumenttielokuva bluesista, musiikista ja muusikoista myös kulttuurihistoriallisesti arvokas taltiointi. Moni Aleksanterin teatterissa järjestetyn juhlakonsertin vierailijoista on sittemmin siirtynyt yläkerran orkesteriin, eikä mitään vastaavaa legendojen kokoontumista ole nähty näillä leveysasteilla.

Musiikkiosuuksien väliin on leikattu lavantakaisia tunnelmia sekä vierailevien tähtien muisteloja, joissa historian siivet sananmukaisesti havisevat.

Ensi-ilta-arviot vuonna 2007 olivat kiittäviä. "Elokuvan konserttiosuudet ovat ehkä hienointa musiikkielokuvaa, mitä Suomessa on tähän mennessä tehty", kirjoitti Ilkka Mattila Helsingin Sanomissa. Keskipohjanmaassa Hannu Björkbacka totesi, että "dokumentti kertoo kauniisti myös ikärajat, ihonvärin, kansallisuuden ja menestyksen mitat ylittävästä ihanteellisesta veljeydestä ja taiteen mahdollisuuksista tarjota sydämen sivistystä ja pääsyn maanpäälliseen paratiisiin”.

Heikki Kossin ohjaama, Jussi-ehdokkaaksikin päässyt Family Meeting palaa nyt toiveuusintana tv-ruutuun kymmenen vuotta ensi-iltansa jälkeen. Tämä on elokuvan ensiesitys Teemalla.

 • Family Meeting, Suomi 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus Heikki Kossi.
Play what you feel, feel what you play!"― Lazy Lester
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Louisiana Red, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,Aleksanterin teatteri,blues,musiikki,teeman rockdokumentit
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Niko Riippa, Juho Kinaret, Mikael Axelqvist, Mick Taylor, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Aleksanterin teatteri,musiikki,blues,Family Meeting,teeman rockdokumentit

Kuvat: Keskipohjanmaa/Clas-Olav Slotte

Elokuvan traileri

Yle Teema

 • Viro 100 vuotta Teemalla

  Juhlaohjelmia Viron itsenäisyyspäivän viikolla

  Lauantaina 24.2.2018 vietetään Viron tasavallan satavuotisjuhlaa. Viro 100 -ohjelmia nähdään Teemalla torstaista sunnuntaihin 22.–25.2.

 • Ilusat sünnipäeva, 100-aastane Eesti!

  Yle Radio 1 juhlistaa Viron 100-vuotispäivää monin ohjelmin.

  Hyvää syntymäpäivää, 100-vuotias Viro! Viro täytää 100 vuotta lauantaina 24. helmikuuta. Juhlaviikon aikana Yle Radio 1:ssä kuullaan paljon Viro-aiheisia ohjelmia. Musiikkia, historiaa, kulttuuria, ajankohtaisia aiheita.

 • Orwellin maailmoissa: Eläinten vallankumous ja 1984 kahden elokuvan Teemalauantaissa

  Teemalauantaissa 3.2. kaksi George Orwell -elokuvaa.

  Mikä onkaan Orwellin vuosi: 1948, 1984 – vai 2018? Teemalauantai vie meidät kirjailija George Orwellin kahden kuuluisimman teoksen maailmoihin. Kahden brittielokuvan illassa nähdään vallan ja vallankumouksen väärinkäyttöä terävästi analysoiva animaatioklassikko Eläinten vallankumous sekä vuonna 1984 valmistunut synkkä tulevaisuuskuvitelma, jossa isoveli valvoo kaikkea ja historia kirjoitetaan joka päivä uusiksi. 1984-elokuvan pääosissa ovat John Hurt ja Richard Burton.

 • Egenland Teemalla & Femillä maaliskuussa

  Egenland – uusi matkaopas Suomeen

  Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan – vähintään kahdella kielellä!

 • Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Harva tuntee eteläistä Italiaa. Lähde matkalle Ellan kanssa!

  Eteläinen Italia on aina näihin päiviin asti ollut Italiassa 15 vuotta asuneelle Ella Kanniselle, kuten niin monelle muullekin, arvoitus. Uudessa seitsemän osaisessa sarjassa Ella tutustuu etelän ankaraan historiaan ja sen monipuoliseen kulttuuriin.

 • Etelä-Italia Teeman elokuvissa talvella 2018

  Elokuvia Ellan matkojen maisemista

  Teemalla tutustutaan 24.1. alkaen seitsemänosaisessa sarjassa Ellan matkassa Etelä-Italian ankaraan historiaan ja monipuoliseen kulttuuriin. Tätä nojatuolimatkaa tuetaan viidellä elokuvalla samaisen alueen nykypäivään ja historiaan.

 • Oscar-gaala 2018 suorana Teemalla

  Oscar-viikonloppuna elokuvia ja juhlavuoden gaala

  90. Oscar-gaala juhlallisuuksineen nähdään maaliskuussa 2018 Teemalla suorana lähetyksenä. Gaalaan valmistaudutaan katsomalla Oscar-palkittuja elokuvia West Side Storysta Amyyn.

 • Sound Trackerin uusi kausi

  Sami Yaffa - Sound Tracker: kausi kolme nähtävissä 20.1.

  Sami Yaffa vaihtaa keikkalavat kulkurin buutseihin ja matkaa muusikkoystäviensä kanssa ihmisyyteen. Sound Trackerin kolmas kausi alkaa Teemalla ja Areenassa lauantaina 20.1. kello 20. #soundtracker

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!