Hyppää pääsisältöön

Wentus Blues Bandin Family Meeting: 20 vuotta suomibluesia, legendoilla maustettuna

Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Wentus Blues Band ja vieraat: Pekka Gröhn (vas.), Tore Berglund, Sven Zetterberg, Niko Riippa, Lazy Lester, Barrence Whitfield (takana), Robban Hagnäs, Omar Dykes, Louisiana Red, Juho Kinaret, Mick Taylor, Mikael Axelqvist, Eddie Kirkland ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,musiikki,blues,Aleksanterin teatteri,teeman rockdokumentit

Kokkolalainen Wentus Blues Band järjesti niin komeat 20-vuotisjuhlat, että niitä muistellaan vieläkin.
Family Meeting esitetään toiveuusintana Teemalla lauantaina 29.7. klo 20. Areenassa 30 päivää.

Kun kokkolalainen blues-yhtye Wentus Blues Band täytti 20 vuotta syksyllä 2006, se järjesti Helsingissä niin komean konsertin, että niitä juhlia muistellaan vieläkin. Juhlakonserttiin osallistuivat monet vuosien varrella bändin kanssa yhteistyötä tehneet kansainväliset rock- ja blues-legendat: Louisiana Red, Mick Taylor (The Rolling Stones), Barrence Whitfield, Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds), Omar Dykes (Omar & The Howlers), Eddie Kirkland, Lazy Lester, Clas Yngström ja Sven Zetterberg.

Tästä bluesväen iloisesta perhetapaamisesta syntyi Family Meeting. Se on paitsi dokumenttielokuva bluesista, musiikista ja muusikoista myös kulttuurihistoriallisesti arvokas taltiointi. Moni Aleksanterin teatterissa järjestetyn juhlakonsertin vierailijoista on sittemmin siirtynyt yläkerran orkesteriin, eikä mitään vastaavaa legendojen kokoontumista ole nähty näillä leveysasteilla.

Musiikkiosuuksien väliin on leikattu lavantakaisia tunnelmia sekä vierailevien tähtien muisteloja, joissa historian siivet sananmukaisesti havisevat.

Ensi-ilta-arviot vuonna 2007 olivat kiittäviä. "Elokuvan konserttiosuudet ovat ehkä hienointa musiikkielokuvaa, mitä Suomessa on tähän mennessä tehty", kirjoitti Ilkka Mattila Helsingin Sanomissa. Keskipohjanmaassa Hannu Björkbacka totesi, että "dokumentti kertoo kauniisti myös ikärajat, ihonvärin, kansallisuuden ja menestyksen mitat ylittävästä ihanteellisesta veljeydestä ja taiteen mahdollisuuksista tarjota sydämen sivistystä ja pääsyn maanpäälliseen paratiisiin”.

Heikki Kossin ohjaama, Jussi-ehdokkaaksikin päässyt Family Meeting palaa nyt toiveuusintana tv-ruutuun kymmenen vuotta ensi-iltansa jälkeen. Tämä on elokuvan ensiesitys Teemalla.

  • Family Meeting, Suomi 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus Heikki Kossi.
Play what you feel, feel what you play!"― Lazy Lester
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Louisiana Red, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Family Meeting,Aleksanterin teatteri,blues,musiikki,teeman rockdokumentit
Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting.
Niko Riippa, Juho Kinaret, Mikael Axelqvist, Mick Taylor, Robban Hagnäs ja Kim Vikman. Wentus Blues Band 20-vuotiskonsertissa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kuva dokumenttielokuvasta Family Meeting. Wentus Blues Band,Aleksanterin teatteri,musiikki,blues,Family Meeting,teeman rockdokumentit

Kuvat: Keskipohjanmaa/Clas-Olav Slotte

Elokuvan traileri

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa