Hyppää pääsisältöön

15-vuotias Milla kyllästyi ulkonäköpaineisiin, ja vietti siksi kuukauden ilman meikkiä

Milla
Milla Kuva: Yle Summeri

Tässä on 15-vuotias Milla. Milla on Summerin juontaja Joensuun liepeiltä. Milla tunnetaan räväköistä meikeistään – ja etenkin värikkäästä huulipunasta.

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Maaliskuussa 2017 meikkaaminen alkoi kuitenkin ärsyttää. Miksi on pakko meikata? Miksi joka aamu on herättävä tuntia aikaisemmin, jotta varmasti ehtii meikata kouluun?

Avaa Instagram postaus

Voisiko ilmankin pärjätä? Voisi, ehkä. Milla päätti olla kokonaisen kuukauden meikkaamatta kertaakaan: ei kouluun, ei bileisiin, ei somekuvia varten. Milla päätti myös taltioida kuukauden kameralle.

Avaa Instagram postaus

Omien sanojensa mukaan Milla halusi kasvattaa itsetuntoaan j nähdä, miten "vaikeeta voi olla kuukaus ilman meikkiä kaikkien ulkonäköpaineiden keskellä".

Ensimmäisen viikon aikana Milla sai vyöryn positiivista palautetta muilta nuorilta: Oot niin rohkea, kun teet tän. Ihan sairaan hyvä "testi". Vois iteki kokeilla.

Avaa Instagram postaus

Päivien kuluessa oma meikitön naama alkoi näyttää Millan silmiin paremmalta ja paremmalta.

"Tajusin tässä yks ilta miten kiva miun nenä on tai siis en oo ennen kiinnittäny samalla tavalla huomioo siihen kun nyt. Muistan miten ala-asteella vihasin omaa sivuprofiiliani, koska se näytti miun mielestä liian paljon "vauvan sivuprofiililta" johtuen miun nenästä, mut nykysin rakastan sitä! Jännää miten aika muuttaa mielipiteitä.. Jatkossa kannan miun nenää ja sivuprofiilia ylpeydellä," Milla kirjoitti Instagramissa.

Avaa Instagram postaus

Kuukauden aikana Milla julkaisi Instagramissa useamman meikittömän kuvan. Instan filttereiden, poseerausten ja täydellisten kulmakarvojen maailma alkoi näyttää kummalliselta: Miksi otamme somen niin vakavastI?

"Oon huomannu et ihmiset postaa nykysin tosi harvoin kuvia missä ne oikeesti hymyilee tai pelleilee. Kaikissa kuvissa tosi vakava ilme.. harrastan itekki tätä, mutta niinku miks? Hymy on yks maailman kauneimmista asioista ja sitä näkee nykysin miun mielestä ihan liian vähän varsinki täällä somen ihmeellisessä maailmassa. Hymyilkää ja hullutelkaa välillä enemmän ei tää elämä oo niin vakavaa!"

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Lopulta neljä viikkoa meikittä kului ohi nopeasti. Jälleennäkeminen meikkipussin kanssa tuntui vähintään oudolta, ja yhtäkkiä meikattu naama ei näyttänytkään Millasta enää niin kivalta!

Avaa Instagram postaus

Omien sanojensa mukaan MIlla huomasi itsetuntonsa parantuneen huomattavasti.

Meikittömyys näkyi naamassa myös kirjaimellisesti, kun Milla totesi epäpuhtaksien ja finnien kaikonneen kasvojen iholta käytännössä kokonaan.

"Tää kuukausi on opettanu miulle paljon itestäni. Ja oikeesti miun itsetunto on parantunu! En voi kun vaan suositella tätä teille kaikille."

Avaa Instagram postaus

Katso Yle Areenasta, miten Millan meikitön kuukausi sujui:

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.