Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Muitaki ihmisii: Vesala uudistuu popimpaan suuntaan upealla ihmissuhdekappaleella, josta tulee samaan aikaan mieleen Sia ja Antti Tuisku

Vesalan kepeä uutuusbiisi kertoo eron jälkeisestä uudesta ihastumisesta. Jos biisiä pitäisi kuvailla pelkällä emojilla, se olisi ehdottomasti sydänsilmäemoji.

Paula Vesala Rantalavalla Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen

Vesalan sanoitukset pohjautuvat usein ainakin osin omaelämäkerrallisiin ihmissuhdetilanteisiin, joihin suuren yleisön on helppo samaistua. Niin myös juuri julkaistussa Muitaki ihmisii -biisissä.

Vesala – Muitaki ihmisii Artisti rakastaa melankoliaa, mutta osaa tehdä myös kevyitä kappaleita. Se opittiin jo PMMP:n tuotannosta, jossa vuorottelivat sulassa sovussa villit ja kevyet biisit Rusketusraidat, Matkalaulu ja _Kesäkaverit _sekä rankat ja syvälliset kappaleet _Joutsenet, Joku raja _ja Pariterapiaa.

Muitaki ihmisii -kappale vie ajatukset kuumaan festarikesään, jolloin voi letkeästi tanssia tämän elektropop-biisin tahtiin hiekkarannalla.

Muitaki ihmisii -rallia on varmasti ihanaa kuunnella ihastuneena tuoreen kumppanin kanssa, kun koko maailma näyttää vaaleanpunaiselta.

Onks tääl muka muitaki ihmisii

Mun pää on täynnä vaan sun kuvii

Mä kerron tän koko maailmalle

Tuore Muitaki ihmisii on aiempaa valtavirtaisempaa tanssipoppia, joka on helpompaa kuunneltavaa kuin monet Vesalan esikoisalbumin raidat. Tämä kappale toimii varmasti erinomaisesti keikoilla sen tarttuvuuden ja rytmin takia. Biisistä voi tulla hyvällä tavalla mieleen esimerkiksi Nylon Beatin Rakastuin mä looseriin, Antti Tuiskun Ota kuva tai Sian The Greatest.

Vesala on multitalentti, joka tekee lähes kaiken itse ja on innokas oppimaan jatkuvasti uutta. Artistin vahvuuksiin kuuluvat lyyrinen lahjakkuus, uudistumiskyky ja persoonallinen ote poptaiteeseen.

Vesalan debyyttialbumi palkittiin ruhtinaallisesti tämän vuoden Emma Gaalassa. Artistin persoonallinen popmusa sai sekä kriitikot että fanit polvilleen. Esikoislevylle mahtui hittien lisäksi myös musadiggareille ikään kuin mittatilaustyönä tehtyjä hieman vaikeampia kappaleita, kuten Rakkaus ja maailmanloppu.

Lue myös:

Biisianalyysissä Paradise: The Rasmus teki onnistuneen paluun 

Analyysi: Emma Gaalakin sen kertoi, että 2016 oli vahva debytanttien vuosi ja uusia poikkeuksellisia kokoonpanoja syntyi 

Analyysi: Vestan ura etenee vauhdilla, uuden levydiilin myötä poptulokkaalla on mahdollisuudet vaikka Vesalan kaltaiseen menestykseen