Hyppää pääsisältöön

Koomikon kuolema – draamasarja tähtikultin pimeästä puolesta

Uusi neliosainen draamasarja Koomikon kuolema (12) pohtii julkisuuden ja yksityisyyden suhdetta.
Marie Finchley (Julie Walters, oik.), Paul Finchley (Robbie Coltrane) ja Danielle "Dee" Finchley (Andrea Riseborough). Uusi neliosainen draamasarja Koomikon kuolema (12) pohtii julkisuuden ja yksityisyyden suhdetta. yle tv1

TV1 tiistaisin 4. - 25.6.2019 klo 23.00 - 23.50, Areenassa

Kansan rakastama ja pitkän uran tehnyt koomikko Paul Finchley huomaa elämänsä romahtavan, kun mies saa syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mitä tapahtuu, kun julkisuuden henkilön ylle heitetään syyte epäilyttävästä käytöksestä?

Bafta-palkittu, neliosainen draamasarja Koomikon kuolema (12) pohtii julkisuuden ja yksityisyyden suhdetta. Päärooleissa näyttelevät Robbie Coltrane (Fitz ratkaisee), Julie Walters (Ne kesät Intiassa), Andrea Riseborough (Pahan morsian) ja Tim MacInnerny.

Draamasarja on palkittujen tekijöiden käsialaa. Käsikirjoituksesta vastaa Jack Thorne ja sarjan on ohjannut Marc Munden.

Kohtalokas päivä

Koomikko Paul Finchley on ollut vuosia television viihdeohjelman vetovoimainen esiintyjä ja mediapersoona. Miestä tervehditään kadulla kuin vanhaa tuttavaa, mutta sitten tulee kohtalokas päivä.

Poliisi hakee Finchleyn kuultavaksi epäiltynä vanhasta raiskaussyytteestä. Mistä oikein on kysymys, ja miksi epäilys nousee pintaan vasta nyt?

Kansa kääntää selkänsä

Uutinen seksirikosepäilystä leviää nopeasti ja kansa kääntää selkänsä koomikolle. Syytteen seurauksena hänen lähipiirinsä joutuu kokonaan uudenlaiseen valoon ja julkisuuteen.

Epäilys iskee myös Marie-vaimoon. Onko aviomies Paul todella syyllistynyt väitettyyn rikokseen? Onko hänen tunnollaan kenties muutakin mikä ei kestä päivänvaloa? Selviääkö lopullinen totuus oikeudessa, ja mitä perheelle tapahtuu sen jälkeen, kun oikeus on puhunut?

National Treasure. Käsikirjoitus: Jack Thorne. Ohjaus: Marc Munden. Tuotanto: The Forge Entertainment, Channel 4, Britannia, 2016. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Näyttelijä Robbie Coltrane käsittelee Britannian poikkeuksellisimpia rikosjuttuja uudessa true crime -sarjassa Robbie Coltrane: Ratkaisevat todisteet, Ykkösellä torstaisin 6.6. alkaen klo 21.05.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.