Hyppää pääsisältöön

Kuvaa #omamuseo ja osallistu kilpailuun!

Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja
Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja salatut museot

Teema kerää kuvia kaikkien omista museoista.
Kilpailuaikaa on jatkettu elokuuhun asti!

Haluatko perustaa oman museon? Onko sinulla jo sellainen? Sokeripakkauskokoelma, avainrenkaassa upea satsi 80-luvun narikkalappuja tai kenties mökin tai mummolan huone, jonka aika unohti? Kuvaa omat museoesineesi tai kokoa niistä kuvaa varten näyttely ja osallistu #omamuseo-kuvakeräykseen!

Museoita on kaikenkokoisia. Pieni mahtuu vaikka leikekirjan sivuille tai lasipurkkiin. Yksi mielenkiintoinen esine voi olla museoimisen arvoinen. Yhtä hyvin kokonainen huone, rakennus tai vaikka pihapiiri voi olla museokohde. Tai mikä tahansa – kuraattori olet sinä itse.

Teeman museoviikolla toukokuun lopulla nähdään dokumentteja maailman suurimmista ja Suomen pienimmistä museoista. #omamuseo-kilpailuun voi osallistua elokuuhun 2017 asti. Jaa kuvasi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #omamuseo tai lähetä se tällä sivulla olevalla lomakkeella. Voit mieluusti liittää kuvaan myös lyhyen selityksen: mikä tämä on ja mikä siitä tekee mielenkiintoisen. Selitys ei toki ole pakollinen; jos kuva selittää itse itsensä, se on sillä hyvä.

Minna Joenniemi Muovikassimuseossa
Salatut museot -sarjassa Minna Joenniemi vieraili muun muassa Muovikassimuseossa. "Jos perustaisin museon, niin se esittelisi kuvakokoelmaani kampaamojen mainosteipeistä." Minna Joenniemi Muovikassimuseossa Minna Joenniemi,#omamuseo

Raati valitsee kuvien joukosta parhaat, jotka palkitaan.

Muista kysyä lupa yksityistilanteessa kuvatuilta ihmisiltä. Yle varaa oikeuden käyttää kuvia tämän keräyksen ja Museoviikon yhteydessä Ylen sisällöissä ja sosiaalisessa mediassa.
Jos lähetät kuvan lomakkeen kautta, niin muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyden, jos raati päättää palkita juuri sinut.

Kommentit
 • Aleksei German kuvasi Neuvostoliiton kipeitä aikakausia

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee kuluneeksi 80 vuotta 20.7. Teema julkaisee tuona päivänä Areenaan neljä Germanin ohjaamaa elokuvaa: Seitsemäs kiertolainen, Teiden vartiointi, Kaksikymmentä päivää ilman sotaa ja Ystäväni Ivan Lapshin ja näistä elokuvista Teiden vartiointi saa myös tv-esityksen Teemalla torstain Kino Klassikossa 26.7.

 • Maailman vanhin ratsastuskilpailu on elävää historiaa ja siekailematonta korruptiota

  Historiallinen Palio on Sienan kaupungin sydän

  Kahdesti vuodessa Italian Sienan kaupungissa käydään maailman vanhin ratsastuskilpailu – Palio. Cosima Spenderin dokumentti paljastaa tapahtuman juonittelun, korruption ja ratsastajien valmistautumiset strategioineen. Teeman kuukauden dokumentti sunnuntaina 1.7. klo 12.00. Areenassa 60 päivää Koko Sienan kansa on saapunut keskiaikaisen kaupungin torille seuraamaan suurta hevoskilpailua.

 • Ingmar Bergman 100 vuotta Yle Teemalla ja Femillä

  2018 on ruotsalaisen mestariohjaajan juhlavuosi

  Ingmar Bergmanin juhlavuotta 2018 vietetään sekä Teemalla että Femillä elokuvien, dokumenttien ja keskustelujen merkeissä. Juhlavuoden vietto alkaa heinäkuussa.

 • Kolme ajattelijaa: Marx, Nietzsche, Freud

  Miten näiden uranuurtajien perintö näkyy nykyajassa?

  Nämä miehet muuttivat maailmantaloutta, kyseenalaistivat yhteiskuntaa ja porautuivat ihmismieleen. Millaisessa maailmassa Marx, Nietzsche ja Freud elivät, keitä he olivat ja miten he vaikuttavat nykyajassa? Kolmeosaisessa sarjassa brittiläinen historioitsija Bettany Hughes esittelee kolme ajattelijaa, joiden ideat muovasivat modernia maailmaa.

Yle Teema