Hyppää pääsisältöön

Kuvaa #omamuseo ja osallistu kilpailuun!

Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja
Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja salatut museot

Teema kerää kuvia kaikkien omista museoista.
Kilpailuaikaa on jatkettu elokuuhun asti!

Haluatko perustaa oman museon? Onko sinulla jo sellainen? Sokeripakkauskokoelma, avainrenkaassa upea satsi 80-luvun narikkalappuja tai kenties mökin tai mummolan huone, jonka aika unohti? Kuvaa omat museoesineesi tai kokoa niistä kuvaa varten näyttely ja osallistu #omamuseo-kuvakeräykseen!

Museoita on kaikenkokoisia. Pieni mahtuu vaikka leikekirjan sivuille tai lasipurkkiin. Yksi mielenkiintoinen esine voi olla museoimisen arvoinen. Yhtä hyvin kokonainen huone, rakennus tai vaikka pihapiiri voi olla museokohde. Tai mikä tahansa – kuraattori olet sinä itse.

Teeman museoviikolla toukokuun lopulla nähdään dokumentteja maailman suurimmista ja Suomen pienimmistä museoista. #omamuseo-kilpailuun voi osallistua elokuuhun 2017 asti. Jaa kuvasi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #omamuseo tai lähetä se tällä sivulla olevalla lomakkeella. Voit mieluusti liittää kuvaan myös lyhyen selityksen: mikä tämä on ja mikä siitä tekee mielenkiintoisen. Selitys ei toki ole pakollinen; jos kuva selittää itse itsensä, se on sillä hyvä.

Minna Joenniemi Muovikassimuseossa
Salatut museot -sarjassa Minna Joenniemi vieraili muun muassa Muovikassimuseossa. "Jos perustaisin museon, niin se esittelisi kuvakokoelmaani kampaamojen mainosteipeistä." Minna Joenniemi Muovikassimuseossa Minna Joenniemi,#omamuseo

Raati valitsee kuvien joukosta parhaat, jotka palkitaan.

Muista kysyä lupa yksityistilanteessa kuvatuilta ihmisiltä. Yle varaa oikeuden käyttää kuvia tämän keräyksen ja Museoviikon yhteydessä Ylen sisällöissä ja sosiaalisessa mediassa.
Jos lähetät kuvan lomakkeen kautta, niin muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyden, jos raati päättää palkita juuri sinut.

 • Kuolematon Jeanne Moreau on Teemalauantain tähti

  Pitkä ilta Jeanne Moreaun (1928–2017) seurassa.

  Teemalauantai 20.1.2018 on suurenmoisen ranskalaisnäyttelijän muistoilta. Jeanne Moreau (1928–2017) olisi täyttänyt 90 vuotta 23.1. Teemaillassa nähdään elokuvat Hissillä mestauslavalle ja Kuolematon tarina sekä dokumentti Moreausta vuodelta 2007.

 • Kirjailija Kjell Westö vuoden 1918 tapahtumista: "Järkyttävintä oli sisällissodan jälkeinen julma kosto"

  Kjell Westö puhuu sisällissodan jälkeisistä tapahtumista.

  Suomen sisällissota alkoi tammikuun lopulla 100 vuotta sitten. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään aiheesta kolme romaania kirjoittaneen Kjell Westön tuore haastattelu sekä kaksi dokumenttia 1960- ja -80-luvuilta. Niissä ääneen pääsevät myös sisällissodan kokeneet ihmiset. Ohjelmat televisiossa: Yle Teema torstaina 18.1. klo 22.45, perjantaina 19.1. klo 14.55 ja maanantaina 22.1.

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on pitkä dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista (1946–1993), kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään upea dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017) sekä elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).

Yle Teema

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista, kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017), elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) ja musiikkivideoita. Kaikki myös Areenassa.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!