Hyppää pääsisältöön

Kuvaa #omamuseo ja osallistu kilpailuun!

Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja
Hyllyillä erilaisia värikkäitä vanhoja kahvipurkkeja salatut museot

Teema kerää kuvia kaikkien omista museoista.
Kilpailuaikaa on jatkettu elokuuhun asti!

Haluatko perustaa oman museon? Onko sinulla jo sellainen? Sokeripakkauskokoelma, avainrenkaassa upea satsi 80-luvun narikkalappuja tai kenties mökin tai mummolan huone, jonka aika unohti? Kuvaa omat museoesineesi tai kokoa niistä kuvaa varten näyttely ja osallistu #omamuseo-kuvakeräykseen!

Museoita on kaikenkokoisia. Pieni mahtuu vaikka leikekirjan sivuille tai lasipurkkiin. Yksi mielenkiintoinen esine voi olla museoimisen arvoinen. Yhtä hyvin kokonainen huone, rakennus tai vaikka pihapiiri voi olla museokohde. Tai mikä tahansa – kuraattori olet sinä itse.

Teeman museoviikolla toukokuun lopulla nähdään dokumentteja maailman suurimmista ja Suomen pienimmistä museoista. #omamuseo-kilpailuun voi osallistua elokuuhun 2017 asti. Jaa kuvasi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #omamuseo tai lähetä se tällä sivulla olevalla lomakkeella. Voit mieluusti liittää kuvaan myös lyhyen selityksen: mikä tämä on ja mikä siitä tekee mielenkiintoisen. Selitys ei toki ole pakollinen; jos kuva selittää itse itsensä, se on sillä hyvä.

Minna Joenniemi Muovikassimuseossa
Salatut museot -sarjassa Minna Joenniemi vieraili muun muassa Muovikassimuseossa. "Jos perustaisin museon, niin se esittelisi kuvakokoelmaani kampaamojen mainosteipeistä." Minna Joenniemi Muovikassimuseossa Minna Joenniemi,#omamuseo

Raati valitsee kuvien joukosta parhaat, jotka palkitaan.

Muista kysyä lupa yksityistilanteessa kuvatuilta ihmisiltä. Yle varaa oikeuden käyttää kuvia tämän keräyksen ja Museoviikon yhteydessä Ylen sisällöissä ja sosiaalisessa mediassa.
Jos lähetät kuvan lomakkeen kautta, niin muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyden, jos raati päättää palkita juuri sinut.

Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema