Hyppää pääsisältöön

Lucas, Alex Mattson ja Arttu Lindeman YleXPopiin – timanttinen kolmen kombo esiintyy Lahden torilla

YleXPopissa tulee olemaan niin isot bileet. Tähän mennessä ilmaistapahtumaan on kiinnitetty kolmikon lisäksi Lihamyrsky ja Robin.

Arttu Lindeman, Alex Mattson ja Lucas nähdään YleXPopissa! // Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Suomalaisen musiikin tuoreet uudet kasvot tähdittävät YleXPoppia: kesän kovimman ilmaisfestarin lavalla nähdään Lucasin, Alex Mattsonin ja Arttu Lindemanin yhteiskeikka.

Lucas noteerattiin vuonna 2016 yhdeksi lupaavimmista musatulokkaaksi YleX:n Läpimurto -listassa. Vuotta myöhemmin saman listan ykköseksi nostettiin Alex Mattson. Arttu Lindeman sen sijaan pokkasi Vuoden artisti -yleisöäänestyksen Emma-palkinnon.

- Tuossa on vain muutama meriitti, joita harvinaislaatuisen spasiaalikeikan YleXPopissa heittävä kolmikko on ehtinyt kerryttää ansioluetteloihinsa, Uuden musiikin iltavuoron juontaja Ida Karimaa sanoo.

EDM-artistina tunnettu Mattson kiinnitettiin viime vuonna kansainväliselle Ultra Music -levy-yhtiölle, jolle levyttävät myös deadmau5, David Guetta, Steve Aoki ja Kygo. Lucasin viime vuonna julkaistu albumi rikkoi kultarajan jo julkaisupäivänään. Lindeman teki historiaa Läikkyy-debyyttisinkullaan, kun sitä kuunneltiin julkaisuyön aikana yli 60 000 kertaa. Lisäksi Lindemanin kaikki viisi julkaistua kappaletta ovat nousseet Spotifyn kärkeen,

- Keikkakokemusten kertyessä kolmikko on alkanut lunastaa haippinsa myös livenä, Karimaa sanoo.

Karimaan mukaan Lucasin herkkä kitarointi ja laulu yhdistettynä Alex Mattsonin tarttuviin EDM-koukkuihin sekä Arttu Lindemanin aggressiiviseen räppiin lupaa YleXPopin lavalle jotain ainutlaatuista. Lisäksi kaikki kolme ovat YleXPop-ensikertalaisia, joten näyttämisen halua ei taatusti puutu.

- Luvassa varmasti ainakin energiaa, bailaamiseen sopivia lyriikoita ja rytmejä sekä sopivassa suhteessa sydämeen menevää herkistelyä. 

Vuoden 2017 YleXPop järjestetään Lahdessa 2.–3. kesäkuuta. Perjantaina 2. kesäkuuta bailataan YleXPopin maksuttomissa YleXPop K13-etkobileissä Lahden 8-salilla. Ilmainen päätapahtuma järjestetään Lahden torilla lauantaina 3. kesäkuuta kello 16–22, ja maksulliset K18 jatkot Lahden H16 Live Klubilla kello 22 alkaen. YleXPopissa esiintyy kahden päivän aikana 18 artistia.

10. toukokuuta Lahden kauppakeskus Triossa järjestetään Meet & Greet -tapahtuma, jossa voit tavana YleXPopin artisteja sekä YleX:n juontajia. Paikalla ovat Arttu Lindeman, Lucas, Seksikäs-Suklaa, Prinssi Jusuf ja Dosdela, YleX Aamun Viki ja Köpi sekä YleX:n YouTube-kanavan kasvo The Manninen.

Tällaiselta meininki näytti YleXPopissa vuonna 2016:

Lue myös:

YleXPopin kattaus täydentyy superkiinnityksellä: energinen Robin hurmaa Lahden

YleXPopin ensimmäinen kova kiinnitys on tässä: Lihamyrsky tuo muskelinsa Lahteen