Hyppää pääsisältöön

Radiodraaman arkistoista tammikuussa: Ruth Rendellin jännitysdraamaa, Reino Helismaan hupailuja ja Juice Leskisen Wunderbar

Kova kuin kivi -jännityskuunnelman näyttelijät Marjukka Halttunen ja Liisamaija Laaksonen.
Kova kuin kivi kertoo luokkaeroista. Ruth Rendellin jännitysromaanin pohjalta Radioteatterille dramatisoidussa kuunnelmassa Liisamaija Laaksonen on kotiapulainen Eunice Parchman, Joan Smithiä näyttelee Marjukka Halttunen. Kova kuin kivi -jännityskuunnelman näyttelijät Marjukka Halttunen ja Liisamaija Laaksonen. Kuva: Seppo Sarkkinen Marjukka Halttunen,Liisamaija Laaksonen,jännityskuunnelmat,Radioteatteri,Ruth Rendell (Kirjailija)

Radion kuunnelmatuotanto sai alkunsa Yleisradion syntyvuonna 1926. Kuuluttajaksi taloon tullut Markus Rautio loi Radioteatterin kokeilemalla näyttelijöiden kanssa, miten mikrofoni reagoi eri tilanteissa. Omatuotantoista radiodraamaa on tallessa Yleisradion arkistossa tuhansia tunteja. Tuomme nyt Areenaan radiodraaman parhaimmistoa: palkittuja kuunnelmia, yleisön toiveita sekä kiinnostavia arkistolöytöjä.

Radiodraaman julkaisun mahdollistaa Ylen ja tekijöiden välillä solmittu sopimus, joka sallii yli viisi vuotta vanhojen, omatuotantoisten ohjelmien julkaisemisen. Julkaisuajan pituuteen ja maantieteelliseen rajaukseen sekä ladattavuuteen vaikuttavat kuunnelmassa käytetty musiikki ja ensilähetyspäivä.

Tällä sivulla ylläpidetään listaa julkaistuista radiodraamoista. Kuunnelmat löytyvät myös Areenan sivulta Toivotut - Radiodraaman aarteita. Julkaistut tv-draamat löytyvät sivulta Ylen toivottuja draama- ja viihdeohjelmia Areenassa.

Tulossa tammikuussa 2020

2.1. Knalli ja sateenvarjo. Ministeriön erikoisosastossa sattuu ja tapahtuu jälleen jaksoissa Sotaisa sotku (1986) sekä Kukkona tunkiolla (2005).
2.1. Kova kuin kivi kertoo luokkaeroista ja koulusivistyksen - tai viime kädessä luku- ja kirjoitustaidon - kaikkialle ulottuvasta merkityksestä. Ruth Rendellin rikosromaaniin perustuvan jännitysdraaman suomensi ja dramatisoi Timo Kanerva ja ohjasi Rauni Ranta. Kuunnelman ensiesitys oli vuonna 1992. Kotiapulaisen Eunice Parchmanin roolin tekee- Liisa-Maija Laaksonen.
2.1. Satuseikkailu Hyppelihiiri Myökki-Pyökkimetsässä vie metsän kätköihin, jossa pikkueläimet viettävät mukavaa elämää laulellen ja toisiaan tukien. Idylliä uhkaa Mikko Repolainen, joka haluaa hotkia suihinsa pienempänsä. Satukuunnelmasarja perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin 1950-luvulla kirjoittamaan lastenkirjaan. Tarleena Sammalkorpi sovitti ja ohjasi riemullisen ja musiikintäyteisen sarjan vuonna 1997.

8.1. Armas J. Pulla kirjoitti radiolle “kolean pikkukomedian” Masa Jalinen, moraalinen murtovaras. Jännäri on vuodelta 1965. Moraalisen murtovarkaan roolissa on näyttelijä Kauko Helovirta.
8.1. Reino Helismaa teki radiolle lukuisia hupailuja. Kolme veljestä ja vain yksi prinsessa kuultiin radiossa vuonna 1954. Veljekset Möhkö, Pöhkö ja Tilulei matkustavat kosiomatkalle Utopian valtakuntaan. Kuunnelmahupailun ohjasi Marja Rankkala.
8.1. Reino Helismaan kirjoittama hupailu Laiska-Lassin poika ensiesitettiin 1963. Vauhdikas laulujen ja kertojan varassa etenevä gangsteritarina käynnistyy Chicagossa. Luutnantti Lunkentusta näyttelee Esa Saario ja Murto-Masonina on Reino Helismaa.

15.1. Juice Leskisen käsikirjoittama kuunnelma Ravintola Wunderbar vie meluisaan ravintolaan, jossa eletään hetkessä. Ihmisten jutustelut ja pilkkua edeltävä tunnelma äityy hyvinkin sakeaksi. Juice Leskisen radiodraaman ensiesitys oli 1984. Ravintola Wunderbarin ohjasivat ja dramatisoivat Ilkka Toiviainen ja Jake Nyman.
15.1. Kantolan legendaarinen radioperhe on taas koolla. Tammikuussa 1976 startanneesta Kantolan perheestä tuli yksi Ylen pitkäaikaisimmista kuunnelmasarjoista. Areenaan julkaistaan vuoden 1976 jaksoista tammikuussa 2020 sarjan alkuaikojen osat 12-22.

22.1. Tarinoita Uhanasta. Mistä löytää uhanalaisia eläimiä, elämänmuotoja ja ilmiöitä? Tietenkin Uhanasta. Reportteri matkustaa ottamaan selvää omalaatuisesta Uhanan valtiosta Eero Ojasen kirjoittama ja Pekka Ruohorannan ohjaama sarja on vuodelta 1993.
22.1. Koulupoikia on 12-osainen nuortensarja joka vie Budapestin kujille ja joutomaille. Poikajengit taistelevat tilasta. Kuka voittaa kamppailun kaupungin herruudesta? Vuonna 1997 ensiesitetty sarja perustuu unkarilaisen Ferenc Molnárin nuorisoromaaniin ja sen on Radioteatterille dramatisoinut Esko Salervo.
22.1. Epävalta (2007). Elmer Diktoniuksen novellieista rakennetussa kuunnelmassa kysymys kuuluu: mikä on valtaa, mikä epävaltaa? Radioteatterin kuunnelman on dramatisoinut Mikko Viljanen ja ohjannut Ari Kallio.

29.1. Muna-aamu on Auli Mantilan ohjaama krapulainen komedia firman bileiden jälkeisestä aamusta. Hannu Raittila dramatisoi komedian Tuula Rinkisen novellien pohjalta vuonna 1995.
29.1. Kaksinkertainen korvaus (1995). James M. Cainin rikosromaanista Double Indemnity Radioteatterille dramatisoi ja suomensi Timo Kanerva ja ohjasi Pirjo Nyman. Cainin romaaniin perustuu myös klassikkoelokuva Nainen ilman omaatuntoa. Onko täydellinen murha mahdollinen?
29.1. Oikeusjuttu. Radioteatterin kolmiosainen kuunnelma Franz Kafkan klassikkoromaanista. Hannu Heikinheimon ohjaama sarja on vuodelta 2007.

Tammikuun uusinnat: Yksityisetsivä Liidun seikkailut 13-15: Liitu ja huvipuisto, Liitu ja saasteet ja Liitu ja Superkettu. Vainaja palaa elämään, Viimeinen vainaja, Wikmanin pojat, Syvyydestä, Mesmerin piiri

Maata etsimässä -sarjan äänityksissä näyttelijät Jukka Rantanen ja Marjukka Halttunen. Kuvassa keskellä Seppo Laine "siivo" -nimisenä androidina, luuta kädessä ja muovimuki nenässä.
Maata etsimässä -sarjassa ensimmäisiä Paratiisi-planeetalla syntyneitä lapsia esittävät Jukka Rantanen ja Marjukka Halttunen. "Siivo"-androidin rooliin eläytyy näyttelijä Seppo Laine. Maata etsimässä -sarjan äänityksissä näyttelijät Jukka Rantanen ja Marjukka Halttunen. Kuvassa keskellä Seppo Laine "siivo" -nimisenä androidina, luuta kädessä ja muovimuki nenässä. Kuva: Kalevi Rytkölä Maata etsimässä,kuunnelmat,Radioteatteri,nuortenohjelmat

Joulukuussa 2019

4.12. Knalli ja sateenvarjo: Sorrettujen ystävä (2005), Lammin harharetki (1984), Kovan onnen ruukku (1991), Leipää tai sirkushuveja (1988).
4.12. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Tuomas Kyrön kirjoittama Mielensäpahoittaja esiintyi ensi kertaa viisiminuuttisissa jaksoissa Yle Radio 1:ssä. “Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun yöllä oli tullut lunta, millä minä sen autotallin edustan lapioin kun lonkka kolisee?“. 20-osainen sarja (2009).
4.12. Kuinka Kum-Maa on kaikkialla. Lastenkuunnelmasarja perustuu Marjatta Kureniemen rakastettuun lastenkirjaan Kuinka Kum-Maa on kaikkialla. Melina Voipio dramatisoi teoksen neliosaiseksi sarjaksi (2014).

11.12. Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja. Veera Salmen kirjoittamassa ja Erja Mannon ohjaamassa 16-osaisessa luentasarjassa pelastetaan Ponin isää (2014).
11.12. Hempen tiirikka. Olavi Lepän kirjoittaman viisiosaisen jännityskuunnelma vuodelta 1974. Aino-Liisa Raineen ohjaama tarina käynnistyy kansainvälisiltä jazzfestivaaleilta.

18.12. Noita Nokinenän jymyjoulu (1979), Noita Nokinenän joulukaappaus (1981), Noita Nokinenän joulupökräys (1984). Joulunaika saa kummasti maustetta Toini Vuoriston käsikirjoittamien ja ohjaamien Nokinenän ja kumppanien seurassa.
18.12. Jouluruusun legenda. Kuunnelman Selma Lagerlöfin kertomuksen pohjalta dramatisoi ja ohjasi Raiku Kemppi (1976).
18.12. Inkiväärinuha (1975). Aune Lindin ohjaama koko perheen kuunnelma jouluvalmistelujen tuoksinasta.

21.12. James Folletin toivekuunnelmasarjasta Maata etsimässä julkaistaan molemmat tuotantokaudet. Tähtilaiva Haastajan nelihenkisen miehistön avaruusseikkailut ohjasi Rauni Ranta vuosina 1982 ja 1983.

23.12. Nikolai Gogolin jouluisessa fantasiatarinassa Jouluaatto odotetaan kylän nuoria laulamaan, ja mummo kertoo samalla pikku Nikolaille kylän sepästä ja kauniista neidosta (1974).
23.12. Kantolan perhe vuodelta 1976. Legendaarisen Kantolan radioperheen arkielämää joulukuunneltavaksi ja seuraksi. Areenassa julkaistaan sarjan alkupään osat 1-11.

Joulukuun uusinnat: Raymond Chandlerin yksityisetsivä Philip Marlowe esiintyi ensi kertaa Syvä uni -rikosromaanissa (1992).

Kantolan perhe
Kantolan radioperhe koolla. Edessä Eeva Litmanen, Eero Luomala, Tiina Harpf. Keskellä: Erkki Luomala, Kauko Kokkonen, Aino Lehtimäki. Takarivissä: Kari Paukkunen Kalle Juurela, Ritva Vepsä, Martti Kuningas, Irma Martinkauppi, Heikki Heino, Terttu Soinvirta ja Voitto Nurmi. Kantolan perhe Kuva: Yle/ Håkan Sandblom håkan sandblom

Marraskuussa 2019

6.11. Knalli ja sateenvarjo: Älä mainosta (1988), Perheetön pelikaani (1986). Ministeriössä eivät toimet lopu.
6.11 Taikatalvi. Tove Janssonin lumoava talvitarina kuullaan 14-osaisena sarjana, lukijana on Tytti Paavolainen (1988).
6.11. Linnunsiipi (1987). Bo Carpelanin kirjoittama herkkävireinen toivekuunnelma varhaisnuorille pohtii ystävyyttä. Ohjaus: Tarleena Sammalkorpi.
6.11. Me sankarit eli millä Berliinin muuri murrettiin (1998). Thomas Brussigin teoksesta Radioteatterille sovittanut, suomentanut ja ohjannut Outi Valle.

13.11.Marraskuun pimeydessä tunnelma tihenee entisestään. Kihelmöintiä tarjoavat Karin Fossumin teokseen perustuva kaksiosainen jännityskuunnelma Piru Valoa kantaa (2012), Matti Pirkolan kirjoittama Milloin miehenne tulee? (1981) ja Osmo Ilmarin Kuolema reikäkorteilla (1969)
13.11. Puluboin ja Ponin kirja. Veera Salmen kirjoittaman 15-osaisen riemastuttavan ja lastenkuunnelman ohjasi Erja Manto (2013).

20.11. Valo yössä: 20-osainen radiomusikaali pohjautuu Tuomari Nurmion musiikkiin ja laululyriikkaan. Kirjoittanut ja ohjannut Marko Järvikallas (2011).
20.11. Miljoonan dollarin lapset (1983). Kuulokuvia Kuulokuvia rock and rollin oppivuosilta. Kirjoittanut Timo Kanerva ja ohjannut Jake Nyman.
20.11. Mio, poikani Mio (1983). Astrid Lindgrenin iki-ihana satukuunnelma. Neliosaisen kuunnelmasarjan ohjasi Aune Lind.

27.11. Pessi ja Illusia. Vesa Mäkelä lukee Yrjö Kokon klassikkosatua (1983).
27.11. Matandun nuolet (1972). Olavi Lepän kirjoittama kuusiosainen jännityskuunnelma. Pääosissa Esa Saario, Elli Castrén ja Keijo Komppa.

Marraskuun uusinnat: Sherlock Holmes ja herttuan poika, Rebekka, Salamurhaajat, Terveisiä Enok-sedältä, Yksityisetsivä Liidun seikkailuja, osat 7-12.

Katriina-kuunnelman tekoa. Näyttelijät Eriikka Magnusson (roolinimi Katriina) ja Seppo Kolehmainen (roolinimi Johan) istuvat soutulaitteessa
Eriikka Magnussonille ja Seppo Kolehmaiselle tuli hiki Katriina-kuunnelmaa tehdessä vuonna 1977. Katriina-kuunnelman tekoa. Näyttelijät Eriikka Magnusson (roolinimi Katriina) ja Seppo Kolehmainen (roolinimi Johan) istuvat soutulaitteessa Kuva: Håkan Sandblom Eriikka Magnusson,Seppo Kolehmainen (näyttelijä),kuunnelmat

Lokakuussa 2019

2.10. Knalli ja sateenvarjo: Myllystä allikkoon (2005) ja Kummitusjuna (1992). Ministeriön virkamiehiltä eivät tehtävät lopu.
2.10. Taikurin hattu. Lasse Pöysti lukee Tove Janssonin Muumi-kirjaa (1989).

9.10. Tauno Kaukosen kirjoittamat kuunnelmat: Aivan tavallinen ilta (1966), Kihlajaiset (1966), Profeetta (1974) ja Kyyhkyslakka (1983).
9.10. Katriina. Radioteatterin hieno sovitus Sally Salmisen tunnetuimmasta romaanista (1977).
9.10. Pakolaiset. Sovitus Johannes Linnankosken samannimisestä romaanista (1963).

16.10. Mustan myllyn mestari. Otfried Preusslerin nuortenkirjan radiosovitus (1988).
16.10. Kettusaari. Tarina pikkuketusta ja sen ystävistä. Kirjoittanut Lea Pennanen (1982).

23.10. Espanjalainen hevonen. Neliosainen jännityskuunnelma. Kirjoittaneet Daniel Katz ja Ulla Ranta (1987)
23.10. Tiikeripyton. Jännityskuunnelmasarja. Kirjoittanut Pekka Salo (1978)
23.10. Leivänmuruja pikkulinnuille. Viisiosainen jännityskuunnelma. Kirjoittanut Tuulikki ja Olavi Linnus (1978).

30.10. Kuunnelmia scifi-mestari Roy Bradburyn novellien pohjalta: Murhaaja (1963), Marsilaisten maihinlasku-77 (1969) ja Dudley Stonen kummallinen kuolema (1961).
30.10. Pet Shop. Kuusiosainen aikuisten kauhusatu, trilleri sairastuvasta kaupungista ja sen ihmisistä. Kirjoittanut Laura Gustafsson. (2012)
30.10. Aateluus velvoittaa. Kauhukomedia, kirjoittanut Lilli Suomalainen.

Lokakuun uusinnat: Hautasi on Odessassa, Vainaja puuttuu pelistä, Pekka Töpöhäntä Amerikassa, Hamsterit, Nalle Puh rakentaa talon.

Näyttelijä Kari Sorvali on apinain Tarzan.
Näyttelijä Kari Sorvali on apinain Tarzan. Näyttelijä Kari Sorvali on apinain Tarzan. Kuva: Yle Kari Sorvali,Yle Elävä arkisto

Syyskuussa 2019

4.9. Knalli ja sateenvarjo: Kaaos kanavalla (1986) ja Lehdistön mahti (2008)
4.9. Koulussa ei sovi kummitella. Etsivätoimisto Kurvi & Kurvi touhuissa vuonna 1971.
4.9. Leo Hero oli luuseri eli Radioteatterin käsikirja rikoksiin ja rakkauteen. Neliosainen kuunnelma vuodelta 1997.

11.9. Bertolt Brecht ja epäamerikkalaista toimintaa tutkiva komitea. Kuunnelmaksi sovitettu dokumentaatio saksalaisen näytelmäkirjailijan kuulusteluista Washingtonissa 1947. Ensiesitetty vuonna 1967.
11.9. Taivalvaaran näyttelijä. Kuunnelma Pentti Haanpään samannimistä romaanista ja vuodelta 1995.
11.9. Apinoiden Tarzan (1986). Edgar Rice Burroughsin ensimmäinen viidakkomiestarina kuunnelmaksi sovitettuna.
11.9. Hämmästyttävä tieteiskuunnelma Takaisin Xanaduun. Mauri Ylä-Kotolan ja Hannu Puttosen omalaatuinen hullunmylly, interaktiivista radio- sekä tv-ohjelmaa, joka ei säästä kulttuurien kulkua. Rinnakkain Ted Nelsonin outo tarina ja Richard Wagnerin Parsifal -ooppera. Kuunnelma on vuodelta 1997.

18.9 Vanhus ja Meri(1987). Kuunnelma perustuu Ernest Hemingwayn samannimiseen romaaniin.
18.9 Taistelu Heikkilän talosta (1948). Kuunnelma Johannes Linnankosken novellin mukaan.
18.9 Sheherazade (1946). Kuulokuvia Tuhannen ja yhden yön tarinoista.
18.9 Maria ja Metodius (1983). Pentti Saarikosken trilogian kolmas osa.

25.9. Tarinoita historiasta (1994). Eero Ojasen fiktiivinen monologiessee Historian kapungin tapahtumista.
25.9. Vuoden 1989 Lasten ja nuorten kuunnelmakilpailun satoa.
25.9. Pronssijuhlat (1990). Markku Ropposen esikoisromaaniin perustuva jännityskuunnelma.
25.9. Jännityskuunnelma Lyöty tylpällä esineellä (1989). Nuori ja innokas toimittaja saa tiedon lenkkipolun varrelta löytyvästä ruumiista, joka osoittautuu etsintäkuulutetuksi autojen salakuljettajaksi.

Syykuun uusinnat: Nalle Puh, Noita Nokinenän sukulaislikka, Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla, Näkemiin kaunokaiseni & Kirottu Palosaari.

Elokuussa 2019

7.8. Knalli ja sateenvarjo: Kaavamainen kaavake (1984) ja Miinaoppia aloittelijoille (1990)
7.8. Naisdekkaristeja. Vuonna 1995 Radiomafialla lähetettyä sarjaa varten dramaturgi Timo Kanerva valitsi 14 englanninkielistä naisdekkaristin kirjoittamaa novellia, jotka hän käänsi ja sovitti kuunnelmiksi. Mukaan päätyikin tunnetuimpia dekkaristeja Agatha Christiestä ja Dorothy Sayersista Ruth Rendellin ja Sue Graftoniin.
7.8. Ella ja kiristäjä on Timo Parvelan menestyskirjaan perustuva lastenkuunnelma vuodelta 2008.

14.8. Kostajan käsi ei vapise - ei ainakaan paljon, parodia Villistä Lännestä eli jatkojännäri vajaassa tunnissa ja vuodelta 1966
14.8. Judomestarillekin käy kalpaten, etsivätoimisto Kurvi & Kurvi vauhdissa, vuodelta 1967
14.8. Rouvan humanoidihuolet eli miten pelastin maailman rasittamatta itseäni sanottavasti. Kuunnelma sisäisessä ja ulkoavaruudessa, kirjoittanut ja ohjannut Gunilla Hemming vuodelta 1997
14.8. Saara vuodelta 1964. Marja-Liisa Vartion kirjoittama hykerryttävä radiodraama vie perheeseen, jonne saapuu uusi kotiapulainen.
14.8. Total Trash vuodelta 2009. Superviikonloppu kansainvälisessä kauppakeskuksessa, jossa pelataan koripalloa, leikitään supersankaria, pelastetaan maailmaa ja syödään liikaa.
14.8. Sentillä pieleen, Sisuposki. Kotimaisen poliisiromaanin kuulokuvarapsodia. Hupailun kirjoittanut Olavi Neva vuonna 1965

21.8. Arto Paasilinnan Juttukaveri (1981) sekä Isoisää etsimässä (1978).
21.8. Fjodor Dostojevskin Idiootti (1990) sekä Rikos ja rangaistus (1988)

28.8. Radiomafian musiikkisarjoja: Teenage Dream (Marc Bolan) sekä Good vibrations? (The Beach Boys)
28.8. Tarzanin poika. Seikkailukuunnelma Edgar Rice Burroughsin romaanin pohjalta ja vuodelta 1965

Näyttelijät Pekka Autiovuori (roolinimi August Väisänen) ja Kauko Helovirta (roolinimi Verneri Väisänen) kuunnelmassa Isoisää etsimässä.
Näyttelijät Pekka Autiovuori (roolinimi August Väisänen) ja Kauko Helovirta (roolinimi Verneri Väisänen) kuunnelmassa Isoisää etsimässä. Näyttelijät Pekka Autiovuori (roolinimi August Väisänen) ja Kauko Helovirta (roolinimi Verneri Väisänen) kuunnelmassa Isoisää etsimässä. Kuva: Yle Yle Elävä arkisto,Kauko Helovirta,Pekka Autiovuori

Heinäkuussa 2019

3.7. Knalli ja sateenvarjo: Veden vallassa ja Rapakon takana
3.7. Neliosainen lastenkuunnelmasarja Mestaritontun seikkailut
3.7. Kuusiosainen jännityskuuunnelmasarja Kuiskaus tuntemattomasta
3.7. Valaskuunnelma. Kesällä 2010 Tanskan vuonoon kuolee sillivalas, joka osoittautuu 140 vuotta vanhaksi.

10.7. Kolmiosainen poliittinen jännäri Ei yhtäkään jälkeä ulos
10.7. Haulikolla ei soiteta häävalssia - Pentti Siimes sukeltaa jälleen lennokkaan yksityisetsivä Esko Kurvin nahkoihin
10.7. Iiris ja auto - Luonnonsuojelija sairastuu autokuumeeseen
10.7. Antti Tuurin radioballadit villistä lännestä: Pukkila-Jakki sekä Pukkila-Jakin paluu

17.7. Atlantic Unicorn - Tarina kertoo huoltoaluksen ja öljynporauslautan yhteentörmäyksestä Atlantilla.
17.7. Tuhatvuotinen valtakunta - Kuunnelma perustuu Upton Sinclairin samannimiseen romaaniin vuodelta 1924. Lähetetty osana Uljaat unelmat -utopiakuunnelmien sarjaa 1969.
17.7. Velhojuuri - 10-osainen fantasiaseikkailu vie Paraisten kallioilta 1600-luvun Ruotsi-Suomeen ja noitavainojen aikaan sekä Kaukoidän temppeleihin saakka.
17.7. Kuolleiden kanssa kassajonossa - Leena Tähtisen kirjaan perustuva äänikertomus avaa näkymiä ihmisen mahdollisuudesta matkustaa ajassa.
17.7. Niskavuoren nuori emäntä, Niskavuoren naiset, Niskavuoren leipä sekä Entäs nyt Niskavuori

24.7. Radiomafian musiikkisarjoja: Voodoo Chile, Young Woman's Blues sekä Lady Day

Tove Janssonin kuvitusta Muumipapan urotyöt -tarinaan.
Tove Janssonin kuvitusta Muumipapan urotyöt -tarinaan Tove Janssonin kuvitusta Muumipapan urotyöt -tarinaan. Kuva: Moomin Characters Tove Jansson,muumit,Yle Elävä arkisto

Kesäkuussa 2019

5.6. Knalli ja sateenvarjo: Mildredin koettelemukset sekä Kasvihuoneilmiö
5.6. Muumipapan urotyöt
5.6. Kouluradion Pieni merenneito vuodelta 1967

12.6. Heinähattu ja Vilttitossu rosvojahdissa

19.6. Kalle Holmbergin ohjaamia kuunnelmia: Henkien taistelu, 6-osainen sarja (1967), Tilaisuus (1968) ja Kerran kesällä (1969)
19.6. Ritva Oksasen tähdittämä Vuorilla sataa aina (1970)
19.6. Noita Nokineniä juhannukseen: Noita Nokinenän juhannushyppy (1975), Noita Nokinenän kokkojuhlat (1981), Noita Nokinenän suvipirskeet (1982) ja Noita Nokinenän juhannuspaukku (1976)

26.6. Suomi vuonna 2038 (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
26.6. Unissakävijä (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
26.6. Kertomuksia pikkukarhusta (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
26.6. Aavetunturi (pysyvästi kuuneltavissa Areenassa)
26.6. Uskon asia (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
26.6. Wunderbar! (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)

Joonas Saartamoa ja Eero Ritalaa kuullaan Kirkan ja Sammyn rooleissa Laulavassa Babitzinin perheeessä.
Joonas Saartamoa ja Eero Ritalaa kuullaan Kirkan ja Sammyn rooleissa Laulavassa Babitzinin perheessä. Joonas Saartamoa ja Eero Ritalaa kuullaan Kirkan ja Sammyn rooleissa Laulavassa Babitzinin perheeessä. Kuva: Yle Joonas Saartamo,Kirka,Sammy Babitzin

Toukokuussa 2019

3.5. Knalli ja sateenvarjo: Herrahissi sekä Pikku vieras (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)

6.5. Yksityisetsivä Liidun seikkailuja (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)

8.5. The teenage years of Anssi
8.5. Tshernobylista nousee rukous
8.5. Kevään ensimmäinen saalis

15.5. Vuoden 1986 jännityskuunnelmakilpailun satoa (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
15.5. Ollin oppivuodet (pysyvästi kuuneltavissa Areenassa)

22.5. Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
22.5. Laulava Babitzinin perhe (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)

29.5. Viiden miljoonan painajainen
29.5. Tässä talossa
29.5. Opiskelulupa
29.5. Eläintarha
29.5. Hämärimmällä hetkellä
29.5. Ihmiskunnan emissaari
29.5. Kieltolain rikkojat

Noita Nokinenän synttärit -kuunnelman kuvitus CD-myyntiin.
Noita Nokinenän seikkailut sopivat pääsiäiseen, juhannukseen ja oikeastaan päivään kuin yöhönkin Noita Nokinenän synttärit -kuunnelman kuvitus CD-myyntiin. Kuva: Yle Noita Nokinenä,Yle Elävä arkisto

Huhtikuussa 2019

3.4. Knalli ja Sateenvarjo: Leikkipuiston kohtalonhetket, Ministeriön häpeäpilkku sekä Outoa ystävällisyyttä
3.4. Odysseus – Timo Humalojan dramatisoima ja ohjaama monumentaalinen tulkinta James Joycen klassikkoromaanista

8.4. Yksityisetsivä Liidun seikkailuja

10.4. Raymond Chandlerin Vanha kultaraha (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
10.4. Kiiski ja kiväärit (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
10.4. Yksityisetsivä Kurvin touhuja: Galoppi kahdelle torvelle ja yhdelle yksityssihteerille (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)

17.4 Me Rosvolat (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)
17.4 Noita Nokineniä pääsiäiseen (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)
17.4 Muumipappa ja meri (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)

24.4 Outi Nyytäjän kuunnelmia: Kolera on raju bändi (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa), Pahan siemen (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa), Miesmalleja (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa) sekä Naisia, aikalaisia (kuunneltavissa vuoden ajan Areenassa)

Taisto Reimaluoto on keihäänheittäjä Kari Hotakaisen kuunnelmassa Keihäänheittäjä.
Taisto Reimaluoto on keihäänheittäjä Kari Hotakaisen kuunnelmassa Keihäänheittäjä. Taisto Reimaluoto on keihäänheittäjä Kari Hotakaisen kuunnelmassa Keihäänheittäjä. Kuva: Yle Taisto Reimaluoto,Yle Elävä arkisto

Maaliskuu 2019

6.3. Muumipeikko ja pyrstötähti (kuunneltavissa 5.3.2020 asti)
6.3. Kahdeksan ja puoli kuolemansyntiä (kuunneltavissa 5.3.2020 asti)
6.3. Lyyrikki-kabaree
6.3. Knalli ja sateenvarjo: Saarivaltakunta (1998) sekä Ylämaan tuulia (1990) (kuunneltavissa 5.3.2020 asti)

13.3. Kari Hotakaisen kuunnelmia (kuunneltavissa 12.3.2020 asti): Keihäänheittäjä, Puutteellinen, Tulisuihku, Hurmaus ja Sitten kun kaikki on ohi, Erkki
13.3. Majuri Marras purjehtii sekä Majuri Marras uskoutuu
13.3. Ilpo Tiihosen kuunnelmat Sortuma (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa) sekä Rehtori Kalkkisen rikos (kuunneltavissa 12.3.2020 asti)

20.3. Vuoden 1986 jännityskuunnelmakilpailun satoa: Ei sellaista tapahdu, Pikku paha hukka näyttää kyntensä, Hauska tappaa vanha tuttu Mutikaisen kylmä kylpy, Liian kiltti koira, Elokuinen iltapäivä, Sauna, Yövieras, Ääniä hiljaisuuden keskellä, Ratkaisuja ja Ken kuolemalla kujeilee (kuunneltavissa 19.3.2020 asti)

27.3. Monika Fagerholmin säihkenäyttämöllä: Kolme Fagerholmin romaaniin perustuvaa kertomusta tytöistä, jotka jäävät henkiin ja jatkavat elämäänsä. Kuunnelmat perustuvat romaaneihin Diiva (1998), Amerikkalainen tyttö (2004) ja Säihkenäyttämö (2009). (kuunneltavissa 26.3.2020 asti)
27.3. Asemapäällikkö (kuunneltavissa 26.3.2020 asti)

Ansa Ikonen ja Sasu Haapanen kuunnelmassa Majuri Marras purjehtii.
Ansa Ikonen ja Sasu Haapanen kuunnelmassa Majuri Marras purjehtii. Ansa Ikonen ja Sasu Haapanen kuunnelmassa Majuri Marras purjehtii. Kuva: Yle kuunnelmat,Yle Elävä arkisto

Helmikuu 2019

6.2. Knalli ja sateenvarjo: Päivä kuninkaana ja Outo vieras (kuunneltavissa 5.2.2020 asti)
6.2. Suomisen perhe
6.2. Salaman muotoinen arpi

12.2. Kauko Röyhkän Muukalaiset (kuunneltavissa 11.2.2020 asti)
12.2. Hannu Raittilan kuunnelmia: Massaulosvetäjä, Totuuden henki ja Avautumisvaihe (kuunneltavissa 11.2.2020 asti)
12.2. Momo ja aikavarkaat (kuunneltavissa 11.2.2020 asti)
12.2. Uppo-Nalle ja Nukku-Ukko (kuunneltavissa 11.2.2020 asti)

13.2. Tove Idströmin kuunnelmia: Rooma, Luotsikadun lapset, Uusi morsian ja Yksinäisessä paikassa

20.2. Laser tutkii rikoksia (kuunneltavissa 19.2.2020 asti)
20.2. Sumusireeni
20.2. Hedelmä maljan pohjalla
20.2. H-Hetki
20.2. Pojan kesä (kuunneltavissa 19.2.2020 asti)
20.2. Hiihtolomakuunnelma (kuunneltavissa 19.2.2020 asti)
20.2. Noita Nokinenän talvikihlat ja Noita Nokinenän talvihelle (kuunneltavissa 19.2.2020 asti)

27.2. Toini Vuoriston ja kumppaneiden lasten satukuunnelmia, kuunneltavissa pysyvästi:
Brumbo ja tähdet (1960), Hempsu, puhuva koira (1960), Hyrrä (1959), Manta-muorin satukangas (1960), Melupeikon linna (1960), Pieni merikotka (1960), Satuviulu (1960)
27.2. Puoli tuntia Durbanista 1986 (kuunneltavissa 26.2.2020 saakka)

Tammikuussa 2019

2.1. Knalli ja sateenvarjo: Joka toiselle kuoppaa kaivaa... vuodelta 1982 ja Uuden vuosituhannen airut vuodelta 2000. (Kuunneltavissa 1.1.2020 asti).
2.1. Yksityisetsivä Liidun seikkailut: Liitu ja huvipuisto, Liitu ja saasteet sekä Liitu ja Superkettu. (Kuunneltavissa 1.1.2020 asti).
4.1. Taikavuori
6.1. Knalli ja sateenvarjo: Sirkus Papukaija vuodelta 1992 (Kuunneltavissa 5.1.2020 asti).
9.1. Tiitiäisen tarinoita
9.1. Tapahtui Singaporessa
9.1. Kammottavia naapureita
16.1. Lohikäärmeitä Ylen kuunnelmissa: Gundar ja lohikäärme (1960), Viimeinen lohikäärme (1961), Lohikäärme (1965), Hyvän ilman lohikäärme (1989), Olipa kerran lohikäärme, joka pelkäsi lentämistä (2000). Muista myös Mummi ja lohikäärme (1988).
23.1. Asko Martinheimon kuunnelmia.
Pysyvästi kuunneltavissa Villahousupakko (1974), Ville Valdemar ja viimeinen apaschi (1979), Neljä fasaanilautasta (1980), Myllylammen taru (1981), Mahtimiehen poika (1982).
Vuoden ajan kuunneltavissa Mustajärven oudot linnut (1985) Valkea kuulas (1986), Pala kuumaa rautaa (1987), Vanhaa Arabian posliinia (1993).
Lue myös: "Unelmat elävät siellä, missä maaperä on karuinta" – Asko Martinheimo kirjoitti kolkkoja radiodraamoja
30.1. Radiomafian Uppo-Nalle (Kuunneltavissa 29.1.2020 asti).

Merja Larivaara (Clavdia Chauchat) ja Jukka Pitkänen (Hans Castorp) Taikavuori-kuunnelmassa.
Merja Larivaara (Clavdia Chauchat) ja Jukka Pitkänen (Hans Castorp) Taikavuori-kuunnelmassa. Merja Larivaara (Clavdia Chauchat) ja Jukka Pitkänen (Hans Castorp) Taikavuori-kuunnelmassa. Kuva: Yle Merja Larivaara,Jukka Pitkänen,Yle Elävä arkisto

Radiodraaman arkistojulkaisut vuonna 2018

Joulukuussa 2018

4.12. Noita Nokinenän jouluhyppy , Noita Nokinenän jouluryysis ja Noita Nokinenän joulumatka (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
Lue myös: Noita Nokinenä toi särmää juhlapyhien pumpulinpehmeään idylliin
12.12. Charles Dickensin Joulutarina (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
12.12. Mustasukkainen joulupukki (kuunneltavissa 11.12.2019 asti).
12.12. Toini Vuoriston kirjoittamia ja sovittamia satukuunnelmia: Liisa Ihmemaassa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo ja Bambi (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
14.12. Knalli ja sateenvarjo: Enkeli lentää liihottaa (1986), Iloa elämään (1991) ja Riita poikki (2005)
Lue myös: Knalli ja sateenvarjo ovat palanneet!
18.12. Jussi Kylätaskun Keisari ja Poika (kuunneltavissa 17.12.2019 asti).
18.12. Koko kaupungin Vinski ja Vinski ja Vinsentti (kuunneltavissa 17.12.2019 asti).
Lue ja katso myös: Koko kaupungin Vinski käveli seinien läpi ja oli parhaita kavereita harakan kanssa
18.12 Iltaa olen poliisi (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
20.12. Raymond Chandlerin Syvä uni (kuunneltavissa 19.12.2019 asti)
20.12. Karjakko ja kartanon kummitus (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)
20.12. Finlandia-voittaja Olli Jalosen kuunnelmia: Tuhkasaari (1994), Porkkalansaari (1994) ja Santelipuumetsä (1998)

Marraskuussa 2018

Knalli ja sateenvarjo: Murha ministeriössä (2000) ja Ministeriön miehet Etelämerellä (1984) kuunneltavissa 31.10.2019 asti.
Sherlock Holmes ja herttuan poika (2001) kuunneltavissa Areenassa 31.10.2019 asti.
Jack Londonin kirjoihin perustuvia kuunnelmia: Pihvi, Vain lihaa, Salamurhaajat (kuunneltavissa 7.11.2019 asti) ja Rautakorko (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
Mark Twainin Missisippi-virralla (kuunneltavissa 7.11.2019 asti).
Leena Krohnin tarinoita: Tainaron, Donna Quijote ja Emma Ecksteinin piina (kuunneltavissa 14.11.2019 asti) sekä Ihmisen vaatteissa (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
Raija Orasen Möttönen ja vehtaaja (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa).
Tauno Yliruusin Terveisiä Enok-sedältä ja Toivo tulee kaupunkiin (kuunneltavissa 14.11.2019 asti).
Johannes Tejon kirjoittama ja Pekka Ojalehdon ohjaama Tohtori Kohlmann (kuunneltavissa 2111.2019 asti).
Yksityisetsivä Liidun seikkailuita (kuunneltavissa 21.11.2019 asti).
Hentomielinen Hilarius (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)
Antti Hyryn Lohivene (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)
Guy de Maupassantin Bel-Ami (pysyvästi kuunneltavissa Areenassa)
Vänä ja Peltsi satuilevat (kuunneltavissa 28.11.2019 asti)

Matti Pellonpää ja Kari Väänänen Nalle Puh -kuunnelman kuvituksessa.
Matti Pellonpää ja Kari Väänänen herättävät Nalle Puhin henkiin hinajaisilla äänillään. Matti Pellonpää ja Kari Väänänen Nalle Puh -kuunnelman kuvituksessa. Kuva: Yle kuunnelmat,Matti Pellonpää,Kari Väänänen

Lokakuussa 2018

Täyttä herkkua eli Vegaanidystopia (2012) on vuonna 2018 ajankohtaisempi kuin mitä sen tekijät osasivat aikanaan edes kuvitella saatikka pelätä. Kuunneltavissa 24.10.2019 asti.
Me Leijonat (1965) Lea Pennasen rakastettava satuaarre pysyvästi Areenassa.
Vainaja puuttuu pelistä (2010) Laura Tervosen seikkailut jatkuvat. Areenassa 3.10.2019 asti, ladattavissa.
Nummisuutarit (1965) Aleksis Kiven näytelmän pohjalta. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Knalli ja sateenvarjo Kirjailijan kivinen tie ja Kummitusjuttu vuodelta 2001. Kuunneltavissa 10.10.2019 asti.
Pekka Töpöhäntä Amerikassa (1995). Kuunneltavissa 11.10.2019 asti.
Umpinainen pronssikammio (1971) Isaac Asimovin novellin mukaan. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Robert Sheckleyn novellien mukaan: Kuninkaan toivomukset (1971) pysyvästi Areenassa, Paholaiset (1971) pysyvästi Areenassa, Hiiviskelylupa (1986) kuunneltavissa 17.10.2019 asti.
Kolme minuuttia (1991), tieteiskuunnelma rakkaudesta ja ajasta. Kuunneltavissa 17.10.20196 asti.

Uusintana toivesarja Hautasi on Odessassa (1983) ja scifikuunnelma Arcturuksen kaatopaikka (1983).

Syyskuussa 2018

Jorge Louis Borgesin tarinoita:
Haarautuvien polkujen puutarha (1998), Kuolema ja kompassi (1998), Toinen kuolema (1997). Kuunnelmat on sovittanut ja ohjannut Pekka Ojalehto. Areenassa 26.9. alkaen vuoden ajan.

Alaston lounas (1993) William S. Burroughsin romaanin pohjalta kirjoittanut Kari Hukkila. Areenassa 20.9. alkaen vuoden ajan.
Eksyssuon lapset (1980), kirj. Pirkko Jaakkola. Areenassa pysyvästi 5.9. alkaen.
Eurooppalainen Odysseia (1979) kirj. Olavi Paavolainen. Areenassa pysyvästi 20.9. alkaen.
Knalli ja sateenvarjo: Sori, Shakespeare (1998) ja Päin tähtiä (1986). Areenassa 13.9. alkaen vuoden ajan.
Kirottu Palosaari (2007), 4-osainen jännityskuunnelma, kirj. Jarkko Sipilä. Areenassa 26.9. alkaen vuoden ajan.
Nalle Puh rakentaa talon (1991) 13.9. alkaen vuoden ajan.
Opri (1954) Kyllikki Mäntylän kirjoittama hyväntuulinen näytelmä karjalaisrouva Oprista. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Pääkallokehrääjä (1994),4-osainen Mauri Aholan dekkariin pohjautuva kuunnelma. Areenassa 26.9. alkaen vuoden ajan.
Rotta Ryyttyläinen ja kaverit (1994), 8-osainen lasten kuunnelma. Areenassa vuoden ajan 20.9. alkaen.

Arto Mellerin syntymäpäivän hengessä:
Paholaisen sakramentti (1991), kirj. Arto Melleri, musiikki Edward Wesala. Areenassa 4.9. alkaen vuoden ajan.
Seita (1969), kirj. Arto Melleri 12-vuotiaana. Pysyvästi Areenassa.
Syvän etelän yöt (1992), kirj. Arto Melleri. Areenassa 4.9. alkaen vuoden ajan.

Uusintoina Harjunpää-kuunnelmasarjat:
Harjunpää ja heimolaiset (1991)
Harjunpää ja kiusantekijät (1989)
Harjunpää ja poliisin poika (1990)
Harjunpää ja rakkauden lait (1989)
Lue lisää Harjunpää-kuunnelmista: Harjunpää setvii rikoksia neljässä radiodekkarissa.

Elokuussa 2018

Akvarelleja Engelin kaupungista (2012), Areenassa 10.8.2019 asti.
Elokuun ääniä (1966), kirj. Paavo Rintala. Areenassa pysyvästi, ladattavissa.
Fedja-setä, kissa ja koira (1976) Eduard Uspenskin kirjoittama klassikkokertomus Tarmo Mannin lukemana. Areenassa pysyvästi, ladattavissa.
Fedja-setä ja täti Tamara (1996) Eduard Uspenskin lastenkirjaan perustuva kuunnelma. Musiikki M.A. Numminen. Areenassa 15.8.2019 asti, ladattavissa.
Knalli ja sateenvarjo: Vadelmavuori (1991) ja Terveenä töihin (2007). Areenassa 10.8.2019 asti, ladattavissa.
Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä (2002). Eduard Uspenskin lastenkirjaanpohjautuva kuunnelma. Areenassa 15.8.2019 asti, ladattavissa.
Nalle Puh (1991), 15-osainen satukuunnelma. Pentti Kemppainen ohjasi ja näyttelijät Matti Pellonpää ja Kari Väänänen tulkitsivat Radiomafialle vuonna 1991. Areenassa 30.8.2019 asti, ladattavissa.
Näkemiin kaunokaiseni (1994), viisiosainen Raymond Chandlerin romaaniin pohjautuva jännityskuunnelma, Areenassa 15.8.2019 asti.
Noita Nokinenän sukulaislikka (1985), Areenassa 15.8.2019 asti, ladattavissa.
Osasto 3 (1988 ja 1989) Jorma Palon kirjoittama sairaalasarja. Areenassa 20.8.2019 asti.
Rakkaudesta (1996), kirj. Tytti Parras. Areenassa 21.8.2019 asti.
Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla (2011), Areenassa 13.8.2019 asti, ladattavissa.
R.U.R. Rossum's Universal Robots (1965) Karel Capekin 1920-luvulla kirjoittamaan näytelmään pohjautuva tieteiskuunnelma. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa. Lue tarkemmin kuunnelmasta: Robotti-termi syntyi tsekkiläisten maaorjien raadannasta.
Sezannen viiniä (1998) , kirj. Tytti Parras. Areenassa 20.8.2019 asti.
Vainaja pilkkahinnalla (1995), Areenassa 10.8.2019 asti, ladattavissa.
Vieras (1994), Tytti Parraksen kirjaan perustuva kuunnelma, ohjannut Väinö Vainio. Areenassa 21.8.2019 asti.

Raija Oranen 70-vuotta -juhlapaketti 2.8.2018:
Elokuu 1968 (1985)
Kolmimetrinen mies (1988), 4-osainen lastensarja.
Käärmeet paratiisissa (1988)
Melkoinen Möttönen (1985), 14-osainen lastenkuunnelma. Ladattavissa.
Satukuunnelma kansanperinteen tapaan, osat 6-7: Käärmelinna (1989) ja Vesipiru ja peloton Pertteli (1989). Ladattavissa.
Kuunnelmat ovat Areenassa 2.8.2019 asti.

Lue lisää Raija Orasen kuunnelmista artikkelista: Raija Orasen harvoin kuullut kasarikuunnelmat nyt Areenassa

Uusintana:
Satukuunnelma kansanperinteen tapaan 1-5, (1986) kirjoittanut Raija Oranen.

Heinäkuussa 2018
Rikoslyhärit (1994 & 1995), kirj. Harri Nykänen, Jouni Mölsä ja Jarkko Sipilä. Kuunneltavissa 5.7.2019 saakka.
Knalli ja sateenvarjo: Myrskyn merkit (1992) ja Suoraan lennossa (1992). 11.7.2019 saakka. Ladattavissa.

Lapsille:
Pekka Töpöhännän seikkailut (1994). Matti Pellonpää ja Kari Väänänen. Kuunneltavissa ja ladattavissa 9.7.2019. saakka
Avaruushurjat (1961), lasten scifiseikkailu kuunneltavissa ja ladattavissa 9.7. lähtien pysyvästi.

Eino Leinon päivän kunniaksi:
Naisen orja (1969) Eino Leinon romaanin radiosovitus. Pysyvästi Areenassa.
Löysäläisen laulu (1978) kuunnelma Eino Leinon viimeisistä vuosista. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.

Hella Wuolijoen hengessä:
Laura Ruohosen Niskavuori-sovitukset (1992): Niskavuoren nuori emäntä, Niskavuoren Heta, Niskavuoren naiset ja Niskavuoren leipä kuunneltavissa 16.7. lähtien vuoden ajan.
Sahanpuruprinsessa (1965), kirj. Hella Wuolijoki. 16.7 lähtien kuunneltavissa pysyvästi Areenassa.

Joni Skiftesvik 70 vuotta 26.7.2018:
Matkalla Maluriin (1998), kuunneltavissa 23.7. lähtien vuoden ajan.
Mies, joka talutti Olavi Virtaa (2002), kuunneltavissa 23.7. lähtien vuoden ajan.
Mies, joka rakastui höyryfregattiin (1989), kuunneltavissa ja ladattavissa 23.7. lähtien vuoden ajan.
Petsamon kultatynnyri (1997), kuunneltavissa 23.7. lähtien vuoden ajan.
Lisäksi uudelleenjulkaisemme Kuin yhtä perhettä (2001), kuunneltavissa 23.7. lähtien vuoden ajan.
Muista myös aiemmin julkaistu: Isäni, sankari, joka on kuunneltavissa 3.9.2018 asti

Kesäkuussa 2018
Carola: Nainen mä oon enkä pyhimys (2003) 20-osainen musikaalikuunnelma, pääosassa Kaija Kärkinen. Areenassa 13.6.2019 asti.
Fallesmannin Arvo ja minä (1983) 10-osainen lastenkuunnelma. Areenassa vuoden ajan.
Katarina, kaunis leski (1960). Ohjaus Eero Leväluoma, pääosissa Jussi Jurkka ja Ansa Ikonen. Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Knalli ja sateenvarjo: Alas toitoi (1982), Crum-joen silta (1992), Ensirakastajan ensiaskeleet (2001), Maalaisilmaa (2002). Areenassa 12.6.2019 asti, ladattavissa.
Lumottu huilu (1963) Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Oli ennen onnimanni (1999) 13-osainen sarja, pohjautuu Marjatta Kureniemen kirjaan. Areenassa vuoden ajan.
Pickwick-kerhon jälkeenjääneet paperit (1961) 12-osainen Charles Dickensin kertomuksiin pohjautuva kuunnelma. Pysyvästi ja ladattavissa Areenassa. Tutustu kuunnelman taustoihin: Charles Dickensin riemukas esikoisromaani kääntyi kesäiseksi kuunnelmaksi 1961.
Pitkät jäähyväiset (1990), 8-osainen jännityskuunnelma, kirj. Raymond Chandler. Areenassa vuoden ajan.
Rotsi (2003), kirj. Tuomas Kyrö. Areenassa vuoden ajan.
Ruumiillista rakkautta (1991) Lyhytkuunnelmasarja, jossa yhdeksän erilaista naiskirjailijoiden kirjoittamaa eroottista kuunnelmaa. Areenassa vuoden ajan.
Tuomas Kyrön minuuttikuunnelmia (2006) Areenassa vuoden ajan.
Yksinäisessä paikassa (1991) Jännityskuunnelma, ohj. Pekka Ruohoranta. Ladattavissa 1.6.2019 asti.

Miehen hahmo autiolla puistokujalla, myöhään yöllä.
Yksinäisessä paikassa perustuu Dorothy B. Hughesin romaaniin. Miehen hahmo autiolla puistokujalla, myöhään yöllä. Kuva: Yle kuunnelmat,Dorothy B. Hughes

Uusintoina:
Hirtettyjen kettujen metsä (1984) Kuunneltavissa 26.6.2019 asti.
Saatana saapuu Moskovaan (1991) Kuunneltavissa 28.6.2019 asti.
Sinuhe egyptiläinen(1982) Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.

Toukokuussa 2018
Alkemisti (2006), Paulo Coelhon samannimiseen kirjaan pohjautuva kuunnelma. Areenassa 2.5.2019 asti.
Avaruuden panttivangit (1990), pohjautuu Nicholas Fiskin kirjaan. Areenassa 18.5.2019 asti.
Istuin Piedra-joen rannalla ja itkin (2004), Paolo Coelhon samannimiseen kirjaan pohjautuva kuunnelma. Areenassa 2.5.2019 asti.
Kaikkivaltiaan silmänräpäys. Radioteatterin käsikirja rikoksiin ja rakkauteen (1997), kirj. Atro Lahtela. Areenassa 4.5.2019 asti.
Kaksi Knalli ja sateenvarjo -jaksoa: Epäviisas siirto (1983), Perästä kuuluu (1983). Areenassa 11.5.2019 asti.
Kolme miestä mökissä (1979). Pääosissa Kauko Helovirta, Pekka Autiovuori ja Seppo Laine. Pysyvästi Areenassa.
Kulkurin valssi (1965) Kirj. Mika Waltari. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Omena putoaa (1960) Veijarinäytelmä, kirj. Mika Waltari. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Renwall-Toivanen: Kolme etydiä nappulasta ja naisista (1990) Areenassa 25.4.2019 asti.
Sivullinen (1999), Albert Camus'n samannimisestä romaanista dramatisoinut ja ohjannut Timo Humaloja. Areenassa 23.5.2019 asti.
Suomisen perhe: Piristävä vieras (1955), Salaperäinen perhejuhla (1950). Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Tulitikkuja lainaamassa (1965), Maiju Lassilan klassikkoteos kuunnelmana. Ohjaus Eero Leväluoma. Pysyvästi Areenassa.
Yksityisetsivä Liidun seikkailut 4-6: Liitu ja mattokauppias (1989), Liitu ja kokki (1989), Liitu ja sisilialaiset (1989). Areenassa vuoden ajan.
Viides luoti (2013), kirj. Atro Lahtela. Areenassa 11.5.2019 asti.
Viimeinen vainaja (2000) Kirj. ja ohj. Pentti Järvinen. Areenassa 17.5.2019 asti.
Villihevonen uunin alla (1991), Christoph Heinin lastenkirjasta Yleisradiolle sovittanut ja ohjannut Tiina Harpf. Areenassa vuoden ajan.

Kirjoihin pohjautuvia kuunnelmia on koottu artikkeliin: Kirjakuunnelmia kesän korvalle.

Kirjoittaja vanhanaikaisen kirjoituskoneen ääressä.
Kirjoittaja vanhanaikaisen kirjoituskoneen ääressä. Kuva: Unsplash kuunnelmat,Kirjoituskone,kirjailijat,kirjakuunnelmat

Uusintana:
Vainaja ehtii ensin (2005), Areenassa vuoden ajan.

Huhtikuussa 2018

Ella teatterissa (2008), perustuu Timo Parvelan samannimiseen kirjaan. Areenassa 19.4.2019 asti.
Huhtikuu (2001) Juha Siltasen kirjoittama kuunnelma. Areenassa 5.4.2019 asti.
Jali ja mahtava lasihissi (1992) Roadl Dahlin lastenkirjaklassikkoon perustuen. Areenassa 27.4.2019 asti.
Knalli ja sateenvarjo -jaksoja: Autoilun uusi aika (2001), Teillä tietymättömillä (1983). Areenasssa vuoden ajan.
Komisario Tirri rikoksen kynnyksellä (1993), kirj. Ari Auvinen. Areenassa 20.4.2019 asti.
Laulu tulipunaisesta kukasta (1954) Kirj. ja ohj. Eero Leväluoma. Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Manne ja Milla (1990). kirj. Ata Hautamäki. Areenassa vuoden ajan.
Oi aika sä entinen (1962) Kirj. Santeri Salava, ohj. Eero Leväluoma. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Puukkojunkkarit (1956) Kirj. Santeri Salava, ohj. Eero Leväluoma. Pysyvästi Areenassa.
Rikosetsivien vapaapäivä (1981) Kirj. Tauno Yliruusi. Pysyvästi Areenassa.
Syndikaatti (1974) Perustuu Cyril M. Kornbluthin kirjaan. Pysyvästi Areenassa, ladattavissa.
Yksityisetsivä Liidun seikkailut 1-3: Liitu ja nenärusto, Liitu ja myrkyt, Liitu ja loikkari (1988). Areenassa 6.4.2019 asti.

Uusintoina:
Jääkuvia (1997), kirj. Kristian Smeds. Areenassa 20.4.2019 asti.
Onnellinen mies (2012) Areenassa 19.4.2019 asti.
Peppi Pitkätossu (1996) Areenassa 5.4.2019 asti.
Risto Räppääjä ja kauhea makkara (2011) Areenassa 11.4.2019 asti.
Vainaja kaupan päälle Areenassa 24.4.2019 asti.

Maaliskuussa 2018

Pääsiäisen juhlintaan:
Jali ja suklaatehdas (1991) Pohjautuu Roadl Dahlin lastenkirjaklassikkoon. Areenassa 29.3.2019 asti.
Noita Nokinenän pääsiäiskokko (1984) Areenassa 25.3.2019 asti.
Pikku Prinssi (1988) Antoine de Saint-Exupéryn lastenkirjan pohjalta Yleisradiolle suomentanut ja sovittanut ja ohjannut Tiina Harpf. Ladattavissa, Areenassa 25.3.2019 asti.

Kevätpäivän tasausta 20.3. valaistaan Kankkulan kaivon jaksoilla:
Jäät lähtevät Kankkulan kaivosta (1959), Kokkojuhla Kankkulan kaivolla (1959), Näytösluontoista tavaraa (1959), Kutuharjun Jaska heittää kylmän kiven kaivoon (1959), Kesän viimeiset kesäkisat (1959), Radiotanssiaiset Kankkulan kaivolla (1959). Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.

Minna Canthin päivän hengessä 19.3.:
Lehtori Hellmanin vaimo (1970) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Nuori Minna Canth (1975) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.

Toivekuunnelmia:
Armi tulee! Armi tulee! (2012) Areenassa vuoden ajan.
Herra Oblomov (1964) Pysyvästi Areenassa.
Knalli ja sateenvarjo: Pulut pulassa (1982), Siivekkäät ystävämme (2005). Areenassa 14.3.2019 asti.
Kierrä kaarteet kaukaa, Slim Callaghan (1973) Pohjautuu Peter Cheyneyn romaaniin "Kuoleman huvipursi". Pysyvästi Areenassa.
Kymmenen päivää jotka järisyttivät maailmaa (1970) John Reedin aiheen pohjalta kirjoittanut ja ohjannut työryhmä Anneli Ollikainen, Pekka Milonoff ja Väinö Vainio. Pysyvästi Areenassa.
Tirlittan (1989) Lastenkuunnelma orpotytöstä. Pääosassa Kiti Kokkonen, musiikki Hector, Pave Maijanen ja Tuomari Nurmio. Areenassa 13.3.2019 asti.
Vainajainmatala (2006) Areenassa vuoden ajan.

Naistenpäivän kunniaksi 8.3.:
Heta-muorin pitkä reissu (1948) kirj. ja ohj. Hella Wuolijoki.
Kristuksen morsian (2011) kirj. Heini Junkkaala, dram. Elina Snicker, ohj. Milja Sarkola.
Kuningatar K (1999) kirj. ja ohj. Laura Ruohonen.
Marjatan laulu (1978) kirj. Pirkko Jaakola, ohj. Marja Rankkala.
Nuoren opettajattaren varaventtiili (1969) Hilja Valtosen romaanin mukaan kirj. ja ohj. Marja Rankkala.
Suhde (1970) kirj. Kaisa Meri, ohj. Outi Nyytäjä ja Rauno Koski.
Lue lisää kuunnelmista: Naistenpäivän radiodraamoissa naiset ottavat ohjat

Näyttelijä Leea Klemola kuunnelmassa Kuningatar K.
Näyttelijä Leea Klemola kuunnelmassa Kuningatar K. Kuva: Yle kuunnelmat,kuningatar kristiina

Uusintoina:
Järjen voitto (1985) Ladattavissa, 26.3.2019 asti.
Kasvot betonissa (2006) 26.3.2019 asti.
Vainaja virittää ansan (1996) 26.3.2019 asti.

Helmikuussa 2018

Hiihtolomalaisille:
Kuka pelkää noitia? (2003) 12-osainen, Roald Dahlin kertomuksiin perustuva lastenkuunnelma. Areenassa vuoden ajan.
Robin Hood (1993) 16-osainen lasten seikkailukuunnelma. Areenassa vuoden ajan.

Jules Verne 190 vuotta 8.2.:
Sukelluslaivalla maapallon ympäri (1956) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.

Knalli ja sateenvarjo -faneille:Kuntoiluintoilua (2005) Ladattavissa, Areenassa 20.2.2019 asti., Talvinen tarina (2005) Areenassa 20.2.2019 asti.

Kuuntelijatoiveita ystävänpäivän kunniaksi:
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja: Kuolleessa kaupungissa kummittelee (1971) Pysyvästi Areenassa.
Kuunsilta (1951), pääosissa Tauno Palo ja Eeva-Kaarina Volanen. Pysyvästi Areenassa.
Vainaja Elävässä arkistossa (2008) Areenassa 1.2.2019 asti.
Vahtonen muistoissamme (1977) Kirj. Olavi ja Tuulikki Linnus. Pääosissa Per-Olof Siren ja Ansa Ikonen. Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Majuri Marras: Vallankumous Ylä-Safanissa (1962) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Viimeinen pari ulos (1981) Olavi Susikoski -dekkari. Pysyvästi Areenassa.
Lue lisää kuunnelmista: Yleisön toiveista, arkiston aarteista

Tauno Palo ja Eeva-Kaarina Volanen, taustalla kuunsilta järvellä.
Tauno Palo ja Eeva-Kaarina Volanen, taustalla kuunsilta järvellä. Kuva: Yle kuunnelmat

Viron 100-vuotisjuhlan merkeissä:
Leino lähtee Viroon (1996) Eino Leinopn matka Viroon 1920-luvulla. Areenassa vuoden ajan.
Mesmerin piiri (2005) Jaan Krossin omaelämäkerrallisen trilogian toinen osa. Areenassa vuoden ajan.
Minä olen Koidula! (1955) Kirj. Hella Wuolijoki. Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Moision herra ja hänen palvelijansa (2007) Areenassa vuoden ajan.
Palava maa (1975) Kirj. Hella Wuolijoki. Ladattavissa, Pysyvästi Areenassa.
Saarenmaan viimeinen rantarosvo (1970) Kirj. Aadu Hint. Pysyvästi Areenassa.
Syvyydestä (2005) Jaan Krossin omaelämäkerrallisen trilogian kolmas osa. Areenassa vuoden ajan.
Talonlapset (1967) Hella Wuolijoen esikoisnäytelmä (1911), pysyvästi Areenassa.
Usvantakainen (1976) Kertomus Hella Wuolijoesta. Pysyvästi Areenassa.
Wikmanin pojat (2005) Jaan Krossin omaelämäkerrallisen trilogian ensimmäinen osa. Areenassa vuoden ajan.
Lue lisää kuunnelmien taustoista: Viron vaiheita radiodraaman kertomina

Tammikuussa 2018
Kirjailijoiden syntymäpäivien ja vaalihuuman hengessä:
Jäätynyt mies (1965) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Knalli ja sateenvarjo: Anteeksi maalaisuuteni (1983), Jokseenkin tärkeä henkilö (1984), Oikeat saappaat (1984), Sirkusta kerrakseen (1989), Varsinaiset vaalit (1983).
Liisa Ihmemaassa (1995) Areenassa 24.1.2019 asti.
Paavo Haavikon Kuningas-sarjaa:
Kuningas Haraldin pitkä reissu (1975) 21.1.2019 asti.
Tosi kertomus siitä mitä tapahtuu kun kuningas Harald näki unta (1983) 21.1.2019 asti.
Kertomus siitä mitä tapahtui kun kuningas Harald kutsui kokoon kansansa ja tahtoi luopua vallasta (1974) 21.1.2019 asti.
Kertomus siitä miten kuningas Harald käsitteli naista ja lammasta koskevaa hankalaa kysymystä (1976) 21.1.2019 asti.
Kuningas Harald, jäähyväiset (1978) 21.1.2019 asti.
Vapaus, kirj. Paavo Haavikko (1987) Ladattavissa, Areenassa 21.1.2019 asti.
Virginia Woolfin kirjoihin pohjautuvat kuunnelmat:
Aallot (2004) Areenassa 7.1.2019 asti.
Oma huone (2005) 7.1.2019 asti

Radiodraaman arkistojulkaisut vuonna 2017

Joulukuussa 2017
Itsenäisyyspäivän, Sibeliuksen syntymäpäivän ja joulunvieton merkeissä:
Aniara (1975) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Hylätyt talot, autiot pihat (1989) Areenassa 19.12.2018 asti.
Telman ja Liisan joulukalenteri (2005). Areenassa vuoden ajan.
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja: Calamarian kuningas (1960) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää: Pekka Lipposen kuninkuushaaveet törmäävät vanhaan heilaan.
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja: Pekan perillinen (1959) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää: Pekan perillinen -radioseikkailussa Lipponen pelastaa tyttärensä ja rakkaansa
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja: Rauniokaupungin vanki (1966), pysyvästi Areenassa.
Kankkulan kaivolla -jaksoja vuodelta 1958. Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Knalli ja sateenvarjo -jaksoja: Avaruustutkimustiedotuskeskustoimisto (1983), Kirje joulupukille (1985), Taikamatto (1983), Viimeinen tahto vie läpi harmaan kiven (1982). Areenassa vuoden ajan.
Könnin kello (1946) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Leikkaus (1958) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Noita Nokinenän jouluaatto (1970) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Noita Nokinenän joulu (1971) Pysyvästi Areenassa.
Noita Nokinenän jouluvieras (1972) Pysyvästi Areenassa.
Pelléas ja Mélisande (1955) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Taistelu Venuksessa, 10-osainen nuortenkuunnelma (1983) Ladattavissa, Areenassa vuoden ajan.
Tuntematon sotilas, 19-osainen kuunnelma (1966-1967) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Vainaja palaa elämään (1997) Ladattavissa, Areenassa 17.12.2018 asti.

Noita Nokinenä -kuunnelman näyttelijät Alli Häjänen (Noita Harvahammas), Marja Korhonen (Noita Nokinenä), Elsa Turakainen (alkuperäinen Noita Harvahammas) ja Rauha Rentola (Vilma Väkäleuka).
Noita Nokinenä -kuunnelmat juhlistavat myös joulua. Noita Nokinenä -kuunnelman näyttelijät Alli Häjänen (Noita Harvahammas), Marja Korhonen (Noita Nokinenä), Elsa Turakainen (alkuperäinen Noita Harvahammas) ja Rauha Rentola (Vilma Väkäleuka). Kuva: Leif Öster / Yle kuvapalvelu Noita Nokinenä,Marja Korhonen,Elsa Turakainen,Rauha Rentola,Alli Häjänen

Marraskuussa 2017
Toivedekkareita ja Outsider-aarteita:
Atorox - koneihminen, jaksot Aivokasetit ja Pankkiryöstö (1990) Areenassa 21.11.2018 asti.
Lue lisää Atorox-robotista: Robotti Atorox syntyi Outsiderin kynästä 1940-luvun lopulla
Eleonora ei unohtanut (Kurvi & Kurvi -dekkari) (1963) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Tauno Yliruusin kirjoittamien jännityskunnelmien keskushahmona on maisteri Loimu. Leikkimurha on tehty alunperin jo vuonna 1960 ja on teemallisesti Kaappi-sarjaa edeltävä tarina:
Kaappi (1960) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Leikkimurha (1969) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.

Yleisötoiveita ja arkistohelmiä:
Dekkaritoimisto, lasten jännityskuunnelma (1994). Areenassa 15.11.2018 asti.
Elämän eliksiiri, lasten seikkailukunnelma (1984) Ladattavissa, Areenassa 9.11.2018 asti.
Kellojen legenda (1950) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Kunnon sotamies Svejkin seikkailut (1975) Pysyvästi Areenassa.
Maija Poppanen (1963) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Mies menettää muistinsa (1993) Areenassa 6.11.2018 asti.
Nimismies on ammuttu (1974) Pysyvästi Areenassa.
Onnelin ja Annelin talo (1968) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Paholaisvalssi (1953) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Rikostutkimus (1997) Ladattavissa, Areenassa 3.11.2018 asti.
Runar ja Kyllikki (1999) Ladattavissa, Areenassa vuoden ajan.
Varjoissa kulki kuolema (1985) Areenassa 30.10.2018 asti.
Lue lisää marraskuun alun toivekuunnelmista: Dekkareita, veijareita, rakkaita ja huijareita.

Lokakuussa 2017
Scifiä ja kauhua 26.10.:
Aikasafari (1980) Ladattavissa, Areenassa pysyvästi.
Dracula (1997) Areenassa 25.10.2018 asti.
Frankenstein (1997) Areenassa 25.10.2018 asti.
Perhosefekti (1995) Areenassa 25.10.2018 asti.
Pojat, kasvattakaa jättisieniä kellarissanne (1968) Ladattavissa, Areenassa pysyvästi.
Säde ja fossiili (1987) Ladattavissa, Areenassa 25.10.2018 asti.
Vedenpaisumuksen maa (1985) Ladattavissa, Areenassa 25.10.2018 asti.
Venuksen ihanat kukkulat (1968) Areenassa pysyvästi.
Pimeyden vasen käsi (1993) Ladattavissa, Areenassa 20.10.2018 asti.
Kuunnelmia esitellään blogitekstissä: Vieraita Transilvaniasta ja aikojen takaa

Kuvituskuva kuunnelmaan Dracula, näyttelijä Aarre Karén.
Kuvituskuva kuunnelmaan Dracula, näyttelijä Aarre Karén. Kuva: Yle Aarre Karén,Dracula,kuunnelmat,Dracula-kuunnelma

Yleisötoiveita 16.10.:
Korkkipyssy (1975) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Raportti (1975) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Selvännäkijä (1991) Areenassa 15.10.2018 asti.

Toivekuunnelmia ja Sokeain kuunnelmapalkinnon saaneita kuunnelmia 9.10.:
Aseeton sotilas (1968) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Hautasi on Odessassa (1983) Ladattavissa, Areenassa 8.10.2018 asti.
Maahiset (1977) Pysyvästi Areenassa.
Mustat kalat (2001) Areenassa 8.10.2018 asti.
Muutto keskelle Kemiä (1976) Pysyvästi Areenassa.
Puhelinpappi ja tyttö (1975) Pysyvästi Areenassa.
Varjoon jäänyt unien lähde (1969) Pysyvästi Areenassa.

Scifi-kuunnelmia 4.10.:
Arcturuksen kaatopaikka (1983) Kaksi jaksoa ladattavissa. Pysyvästi Areenassa.
Ei seuraavaa aamua (1977) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Jumalan yhdeksän biljoonaa nimeä (1968) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Matkakirjeitä maasta (1976) Pysyvästi Areenassa.
Neurovelho (1995) Areenassa 3.10.2018 asti.
Radioteatterin käsikirja mahdollisille maailmoille (1996) Kolme jaksoa ladattavissa. Areenassa 3.10.2018 asti.
Salainen planeetta (1986) Areenassa 3.10.2018 asti.
Lue lisää kuunnelmista: Zarathustralla Terraan ja takaisin

Näkymä planeetalle, miehen kasvot ja lentävä avaruusalus.
Näkymä planeetalle, miehen kasvot ja lentävä avaruusalus. Kuva: Yle kuunnelmat,Salainen planeetta

Syyskuussa 2017
Satukuunnelmat Kukunor ja Kurnau ja Kamaluu 27.9.:
Kukunor (1965) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Kurnau ja Kamaluu (1979) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.

Sokeain kuunnelmapalkinnon saaneita kuunnelmia 25.9.:
Iltamien jälkeen (1970) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Kultaiset leijonankäpälät (1971) Pysyvästi Areenassa.
Naavankaira (1974) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Tunti kerrallaan. Kuunnelma Unto Monosen elämästä (1972) Pysyvästi Areenassa.
Uuteen maailmaan (1973) Pysyvästi Areenassa.
Lue lisää artikkelista Mollivoittoisia elämäntarinoita.

Kauko Helovirran ja Oke Tuurin tähdittämä Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailu julkaistiin 21.9.:
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja, Sumulaakson sankarit (1967) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää artikkelista: Outsider Etelänavalla

Kuvituskuva kuunnelmaan Sumulaakson sankarit
Kuvituskuva kuunnelmaan Sumulaakson sankarit Kuva: Yle Outsider,Outsider,kuunnelmat,Sumulaakson sankarit

Harjunpää-kuunnelmat julkaistiin 14.9.:
Harjunpää ja heimolaiset (1991) 13.9.2018 asti
Harjunpää ja kiusantekijät (1989) 13.9.2018 asti.
Harjunpää ja poliisin poika (1990) 13.9.2018 asti.
Harjunpää ja rakkauden lait (1989) 13.9.2018 asti.
Lue lisää Harjunpää-kuunnelmista: Harjunpää setvii rikoksia neljässä radiodekkarissa.

Syyskuu avattiin viidellätoista Sokeitten kuunnelmapalkinnon saaneella radiodraamalla vuosilta 1978-2006:
Edvard Gylling, Karjalan kuningas (1987) 3.9.2018 asti.
Eleonoran testamentti (1983) 3.9.2018 asti.
Hella Wuolijoki ja Vihdin desantti (1990) 3.9.2018 asti.
Isäni, sankari (1994) 3.9.2018 asti.
Jos vuori nousisi hänen eteensä hän alkaisi kiivetä (1979) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Kalkutta, minun Kalkuttani (1982) 3.9.2018 asti.
Kemiaa (2006) 3.9.2018 asti.
Kengät (1978) Pysyvästi Areenassa.
Kuikan pelto (1981) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Maailman kivisin paikka (1980) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Rakenna silta (1984) 3.9.2018 asti.
Se kaipaus meitä riepottaa (1988) Ladattavissa, 3.9.2018 asti.
Skarabea (1992) 3.9.2018 asti.
Tiedon valo (1991) 3.9.2018 asti.
Vanha koulukaveri (1985) Ladattavissa, 3.9.2018 asti.
Lue lisää syyskuun alun kuunnelmista: Ikkunoita ihmismieleen.

Elokuussa 2017
Lomakauden loppuessa kuunnelman ystäviä ilahdutettiin satukuunnelmilla ja Knalli ja sateenvarjo -jaksoilla:
Knalli ja sateenvarjo - Alimittaiset nakit (1989) 22.8.2018 asti.
Knalli ja sateenvarjo - Mars Marsiin (1992) 22.8.2018 asti.
Knalli ja sateenvarjo - Prinssi Abdul (1987) 22.8.2018 asti.
Knalli ja sateenvarjo -jaksoja esitellään blogissa Knalli ja sateenvarjo ovat palanneet!.

Sirmakan perhe ja soivan saaren salaisuus (1989) Ladattavissa, Areenassa 15.8.2018 asti.
Salainen puutarha (1994) Ladattavissa, Areenassa 15.8.2018 asti.
Ville Valdemar ja viimeinen apachi (1979) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Satukuunnelma kansanperinteen tapaan (1986) Neljä jaksoa ladattavissa, Areenassa 15.8.2018 asti.
Ja Shehrezad lainasi lentävän maton (1971) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää satukuunnelmista: Rakastetut satukuunnelmat tuovat jännitystä ja seikkailua elokuun iltoihin

Heinäkuussa 2017
Loput kesäkuun radiodraamaäänestyksessä ääniä saaneet kuunnelmat julkaistiin 10.7.:
Ei minulta mitään puutu (1997) 9.7.2018 asti.
Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde (1950) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Jonkerin pamaus (1977) Pysyvästi Areenassa.
Kovan onnen viikko (1995) 9.7.2018 asti.
Ristisaatto (2007) 9.7.2018 asti.
Prättäkitti, noita Nousiaisista (1981) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää äänestyksestä ja kuunnelmien esittelyt: Suuri radiodraamaäänestys päättyi, Sinuhe egyptiläinen ylivoimaiseen voittoon!

Kesäkuussa 2017
Radiodraamaäänestyksessä eniten ääniä kerännyt kärkikymmenikkö 27.6.:
Sinuhe egyptiläinen (1982) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Maigret ja hotelli Majesticin murhat (1982) 26.6.2018 asti.
Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen uusia seikkailuja: Oljyä ja aivopesua (1961) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa. Lue esittely Kun Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipposen Santo Utopiaan lähetti.
Niskavuoren Heta (1955) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Saatana saapuu Moskovaan (1991) 26.6.2018 asti.
Hirtettyjen kettujen metsä (1984) 26.6.2018 asti.
Kätkäläinen (1997) 26.6.2018 asti.
Kylmä toukokuu (2002) 26.6.2018 asti.
Nimbus (1995) 26.6.2018 asti.
Sissiluutnantti (2010) 26.6.2018 asti.
Lue lisää äänestyksestä ja kuunnelmien esittelyt: Suuri radiodraamaäänestys päättyi, Sinuhe egyptiläinen ylivoimaiseen voittoon!

Juhannuskuunneltavaa 19.6.:
Knalli ja sateenvarjo - Kyyditys New Yorkissa (1986) 18.6.2018 asti.
Knalli ja sateenvarjo - Ministeriön miehet villissä lännessä (1984) 18.6.2018 asti.
Knalli ja sateenvarjo - Reipas raparperiretki (1982) 18.6.2018 asti.
Leikkaus (1951) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Noita Nokinenän juhannusrieha (1979) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Noita Nokinenän juhannustaika (1978) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Olviretki Schleusingenissa (1961) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Uljas uusi maailma (1958) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Vahtonen ei vedä vesiperää (1963) Pysyvästi Areenassa.
Välskärin kertomukset (1974) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa. Lue lisää Välskärin kertomusten radiototeutuksesta.
Juhannukseksi julkaistuja kuunnelmia esitellään blogissa: Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä

Toukokuussa 2017
Toukokuussa keskityttiin Sokeitten Kuunnelmapalkinnon saajiin sekä massiiviseen Täällä Pohjantähden alla -sarjaan:
Audun ja jääkarhu (1967) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Desantti (1999) 7.5.2018 asti.
Joki (1998) 7.5.2018 asti.
Kellarimies ja vaimo (1997) 7.5.2018 asti.
Kipsienkeli (2000) 7.5.2018 asti.
Kuin yhtä perhettä (2001) 7.5.2018 asti.
Oluen pelastaja (1989) 7.5.2018 asti.
Parempi tehtävä (1996) 7.5.2018 asti.
Punkero (2002) 7.5.2018 asti.
Miesvahvuus (2000) 7.5.2018 asti.
Susijahti (2004) 7.5.2018 asti.
Tunturiprofeetta (2003) 7.5.2018 asti.
Täällä Pohjantähden alla, 21 osaa (2009) 7.5.2018 asti.
Vainaja ehtii ensin (2005) Ladattavissa, 7.5.2018 asti.
Vanhaa Arabian posliinia (1993) 7.5.2018 asti.

Huhtikuussa 2017
Huhti- ja maaliskuussa julkaistiin kuunnelmaa laajalla kirjolla:
Festarikesä (2007) 9.4.2018 asti.
Musta ilotulitus (1961) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Lue lisää Mustan ilotulituksen taustoista: Musta ilotulitus on Sariolan vanhin säilynyt Susikoski-kuunnelma.
Noita Nokinenän yllätysmuna (1974) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Onnellinen mies (2012) 10.4.2018 asti.
Risto Räppääjä ja kauhea makkara (2011) 9.4.2018 asti.
Rakkaudella, Rauli Badding (2010) 12.4.2018 asti.
Sheriffi McGee (2008) Ladattavissa, 9.4.2018 asti.
Tätien matkassa (1984) 2.4.2018 asti.
Vainaja kaupan päälle (1995) 20.4.2018 asti.

Maaliskuussa 2017
Järjen voitto (1985) Ladattavissa, 23.3.2018 asti.
Jääkuvia (1997) Ladattavissa, 23.3.2018 asti.
Kasvot betonissa (2006) 23.3.2018 asti.
Kotelo (2010) Ladattavissa, 23.3.2018 asti.
Lumen taju (1996) 23.3.2018 asti.
Lämmön maksimi ja minimi (1965) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Peppi Pitkätossu (1996) Ladattavissa, 30.3.2018 asti.
Vainaja virittää ansan (1996) 23.3.2018 asti.
Veljeni Leijonamieli (1976) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa. Lue miten Veljeni Leijonamieli taipui radiokuunnelmaksi
Viinin kärsimykset Venäjällä 1812 (1981) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Ruuhkavuosi (2008) Ladattavissa, 23.3.2018 asti.
Suomisen perhe - kun isä on poissa (1946) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Suomisen perhe - Lasse näyttäytyy (1938) Ladattavissa, pysyvästi Areenassa.
Turvallisuustarkistus (1977) Pysyvästi Areenassa.

Katso myös artikkeli Radiodraamaa laidasta laitaan.

Helmikuussa 2017
Elmo - muu maailma (1978) Pysyvästi Areenassa.
Elmo, urheilija (1977) Pysyvästi Areenassa.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2022.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua