Hyppää pääsisältöön

Rebels on Pointe – miehet kärkitossuissa

Rebels on Pointe -elokuvan mainoskuva
Rebels on Pointe -elokuvan mainoskuva teeman kulttuuri

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo on kulttimaineinen amerikkalainen miesten tanssiryhmä, joka tanssii balettia ballerinojen asuissa taidokkaasti ja humoristisesti.
Teema sunnuntaina 4.2. klo 14.35. Areenassa 30 päivää

Jokainen ballerina on vallankumouksellinen.

Vuonna 1973 New Yorkissa syttyivät kuuluisat Stonewall-mellakat. Poliisin tekemä ratsia homojen suosimaan yökerhoon laukaisi vastareaktion, jonka aika oli tullut. Sen jälkimainingeissa vuonna 1974 syntyi myös balettiryhmä Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, jonka miestanssijat esiintyivät ballerina-asuissa, en travesti, näyttääkseen maailmalle keskisormea.

Alkutaipale oli hankalaa. Homous oli hidaste, eikä esiintymistilaisuuksia ollut helppo saada. Mutta New Yorkissa he saivat nopeasti paikallista mainetta, ja vuosien kova työ on todella kannattanut. LBTMC tekee baletin klassikoista vastustamattoman hauskaa ja taiteellisesti tinkimätöntä komediabalettia. Neljässä vuosikymmenessä siitä on tullut maailmankuulu, ainutlaatuinen sensaatio.

Samalla se on hieno taiteellinen yhteisö, jossa aivan erilaisista taustoista eri puolilta maailmaa tulleet tanssijat ovat yhtä perhettä. Ja se näkyy myös lavalla.

  • Rebels on Pointe: miehet kärkitossuissa (Rebels on Pointe), Kanada 2017. O: Bobbi Jo Hart

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa