Hyppää pääsisältöön

Euroviisujen Semifinaali 2 torstaina - 18 maata kilpaili finaalipaikasta

Euroviisut järjestetään Ukrainan Kiovassa 9.-13.5. Kilpailuun osallistuu 42 maata, ja paikasta finaaliin kisataan kahdessa semifinaalissa. Semifinaali 2 järjestetään torstaina 11.5. kello 22.00 alkaen.

Euroviisuissa järjestetään kaksi semifinaalia, joissa molemmissa on mukana 18 edustajaa. Euroviisujen finaaliin pääsee molemmista semifinaaleista 10 edustajaa. Valinta tapahtuu yhdistämällä yleisöäänet ja kansallisten raatien äänet. Suomesta ei voi äänestää Semifinaali 2:ssa. Lataa ja tulosta viisubingolomake kotikatsomoa ilostuttamaan!

Viisi Euroviisujen rahoittajamaata Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa sekä isäntämaa Ukraina etenevät suoraan finaaliin. Euroviisujen finaalissa nähdään näin 26 edustajaa.

Ylen euroviisukommentaattori Mikko Silvennoinen antaa alla katsottavissa olevalla videolla kolme tärppiä, joilla voit päteä Semifinaali 2:n kisakatsomossa.

Alla esitellään kaikki Semifinaali 2:n viisuedustajat esiintymisjärjestyksessä musiikkivideoineen.

1. Serbia: Tijana Bogićević - In Too Deep

Vuoden 2011 Euroviisuissa Serbian edustajan taustalaulajana toiminut Tijana Bogićević pääsee viimein toteuttamaan haaveensa maansa edustamisesta. Bogićević kokee tämän vuoden Serbian euroviisukappaleen yllättävän energisyydellään ja moderniudellaan.

2. Itävalta: Nathan Trent - Running On Air

Kaksikielisestä perheestä tuleva Nathan Trent on tehnyt omia kappaleita 11-vuotiaasta alkaen. Trent valmistautuu esitykseensä joogaamalla ennen lavalle astumista. Kilpailukappale on kirjoitettu Los Angelesissa yhdessä Bernhard Penziasin kanssa.

3. Makedonia: Jana Burčeska - Dance Alone

Jana Burčeska osallistui Macedonian Idol -kykyjenetsintäkilpailuun vuonna 2011. Euroviisujen kulttuureja yhdistävää voimaa ylistävä laulaja kertoo osaavansa lausua täydellisesti saksankielisen sanan Aufmerksamkeitsdefizitmedikamentenbeipackzettel.

4. Malta: Claudia Faniello - Breathlessly

Jo vuoden 2006 Maltan euroviisukarsintaan osallistut Claudia Faniello työskentelee oppimisvaikeuksista kärsivien lasten parissa. Faniello pääsi kolmannella yrityksellä edustamaan maataan Euroviisuissa. Myös hänen veljensä Fabrizion on esiintynyt viisulavalla, peräti kaksi kertaa.

5. Romania: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!

Rockia, räppiä ja jodlausta yhdistävä Romanian euroviisuduo uskoo positiiviseen energiaan. Romanian ainoa jodlaava artisti Ilinca osallistui Romanian X Factoriin yhtyeensä kanssa jo 14-vuotiaana. Myös Alex Florea on osallistunut romanialaisiin kykyjenetsintäkilpailuihin, kuten X Factoriin ja The Voice of Romaniaan.

6. Alankomaat: OG3NE - Lights and Shadows

Kolmen siskoksen muodostama OG3NE esittää Kiovassa isänsä heidän vakavasti sairaalle äidilleen kunnianosoitukseksi kirjoittaman kappaleen. Trio haluaa nostaa hymyn niin oman kuin muidenkin äitien kasvoille.

7. Unkari: Joci Pápai - Origo

Isänsä muusikkojalanjälkiä seuraava Joci Pápai olisi saattanut päätyä myös koripalloilijaksi. Sen sijaan hän nappasi kitaran käteensä 4-vuotiaana, ja on sittemmin jatkanut samalla polulla. Uskonnollinen muusikko ei koskaan astu lavalle ilman rukoushetkeä.

8. Tanska: Anja - Where I Am

Tanskalaisvanhempien Australiassa kasvattama laulaja on puhunut tanskaa vasta 10 kuukautta. Hän voitti The Voice of Australian vuonna 2014. 11-vuotiaasta asti Euroviisuissa esiintymisestä unelmoinut Anja omistaa lemmikkikäärmeen.

9. Irlanti: Brendan Murray - Dying to Try

Galwayn kreivikunnasta Länsi-Irlannista kotoisin oleva Brendan Murray on kuulunut kotimaassaan suosittuun Hometown-yhtyeeseen 17-vuotiaasta lähtien. Päätös muusikon uralle lähtemisestä päätti Murrayn opinnot.

10. San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit of the Night

Neljättä kertaa San Marinoa Euroviisuissa edustava Valentina Monetta on tällä kertaa yhdistänyt voimansa Jimmie Wilsonin kanssa. Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva Wilson asuu nykyään Saksassa ja on tähdittänyt muun muassa Michael Jacksonin Sisterella-musikaalia.

11. Kroatia: Jacques Houdek - My Friend

Kroatian suurimpiin pop-tähtiin kuuluva Jacques Houdek esittää kappaleensa Euroviisuissa kahdella kielellä. 13 albumia julkaissut laulaja on omistanut elämänsä musiikille ja haaveillut Euroviisuissa esiintymisestä koko ikänsä. Houdekia rakastetaan kotimaassaan erityisesti humanitäärisen työnsä vuoksi.

12. Norja: JOWST - Grab The Moment

JOWST-nimen takaa löytyy tuottaja Joakim With Steen. Grab The Moment -kappaleen vokaalit laulaa Aleksander Walmann, joka pääsi vuoden 2012 Norjan The Voicen finaaliin. Norjan Euroviisukarsintojen altavastaajaksi luetun kokoonpanon tuottaja kätkee kasvonsa “dynaamisen maskin” taakse.

13. Sveitsi: Timebelle - Apollo

Romanialais-ruotsalais-sveitsiläisiltä juurilta ponnistava Timebelle haluaa koskettaa ihmisten sydämiä musiikillaan. Euroviisut tapahtumana on houkutellut kaikkia trion jäseniä lapsuudesta saakka.

14. Valko-Venäjä: Naviband - Story of My Life

Artsjom Lukjanenkan ja Ksenija Žukin muodostama duo on kiertänyt ahkerasti Keski- ja Itä-Eurooppaa. Heidän euroviisukappaleensa on ensimmäinen Valko-Venäjän edustuskappale, joka esitetään valkovenäjäksi. Kappale kertoo Valko-Venäjän historiasta, traditioista ja kulttuurista.

15. Bulgaria: Kristian Kostov - Beautiful Mess

Kykyjenetsintäkilpailuissa niin kotimaassaan kuin Venäjällä kilpaillut Kristian Kostov on vasta 17-vuotias. Monikielisen laulajan juuret ovat Euroopassa ja Aasiassa. Bulgariassa korkeita listasijoituksia saavuttanut Kostov aloitti musiikillisen taipaleensa 6-vuotiaana.

16. Liettua: Fusedmarc - Rain Of Revolution

Liettuan nykymusiikkia maailmalla tunnetuksi tehnyt Fusedmarc on esiintynyt niin Pohjois-, Itä-, Länsi- kuin Pohjois-Euroopassakin. Tyylilajeja yhdistelevä yhtye tunnetaan valtaisasta live-energiastaan.

17. Viro: Koit Toome & Laura - Verona

Jo viime vuosituhannella Euroviisuissa eri kokoonpanoilla kilpailleet laulajat palaavat viisulavalle Kiovassa yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Molemmat laulajat kuuluvat viime vuosien suosituimpiin artisteihin Virossa.

18. Israel: IMRI - I Feel Alive

Israelin IMRI on jo veteraani Euroviisuissa, hän on nimittäin ollut tapahtumassa kahdesti taustalaulajana. Muun muassa hepreaksi, espanjaksi ja englanniksi laulava IMRI on myös toiminut ääninäyttelijänä lukuisissa hepreankielisissä piirretyissä.

Kiovan Euroviisut järjestetään 9.-13.5. Suomen Norma John esiintyi Semifinaali 1:ssä tiistaina 9.5. järjestysnumerolla 7. Semifinaalit ja finaalit näkyvät Ylen kanavilla ja Yle Areenassa suorana. Semifinaali 1 näytettiin poikkeuksellisesti Yle TV1:llä tiistaina 9.5. kello 22.00. Yle TV2:lla taas nähdään Semifinaali 2 torstaina 11.5. kello 22.00 alkaen ja Finaali lauantaina 13.5. kello 22.00.

Tutustu Ylen euroviisutarjontaan!

Lähde: Eurovision.tv

Kommentit

Euroviisut 2017

Yle Euroviisut somessa