Hyppää pääsisältöön

Raja jota ei ylitetä

Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja.
Natalia Tatarkiewicz (Magdalena Poplawska, oik.), Konrad Markowski (Andrzej Zielinski), Wiktor Rebrow (Leszek Lichota), Adam 'Grzywa' Grzywaczewski (Bartlomiej Topa), Piotr 'Rambo' Wojcik (Maciej Mikolajczyk) ja Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska). Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja. Kuva: Prawa Autorskie Zastrzezone yle tv1

TV1 sunnuntaisin 28.5. - 2.7.2017 klo 21.55 - 22.35, uusinta torstaisin n. klo 23.25
Yle Areenassa 14 päivää

Bieszczadyn vuorilla Puolan ja Ukrainan rajalla pilvet roikkuvat matalalla ja peittävät alleen metsäisen vuoriston.

Draamasarja Raja jota ei ylitetä (16) kertoo rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja. Täällä testataan niin ihmisten moraaliset kuin fyysisetkin rajat.

HBO Europen tuottamasta puolalaisesta sarjasta nähdään ensimmäisen tuotantokauden kuusi jaksoa. Sarjasta on valmisteilla toinenkin tuotantokausi.

Kuka syyllistyi pommi-iskuun?

Rajavartiostoa kohtaan tehdään pommi-isku, josta selviää hengissä vain yksi mies, kapteeni Wiktor Rebrow (Leszek Lichota). Miehen suru on musertava, menettäähän hän iskussa paitsi kollegansa myös rakastettunsa.

Kuka on vastuussa pommi-iskusta, vihastuneet salametsästäjät vai joku muu? Sen haluaa tietää myös rajavartiolaitoksen esimies ja Puolan valtio. Valtakunnansyyttäjän toimistosta paikalle lähetetään Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska).

Viimeinen raja

Wiktor ei saa mielenrauhaa ennen kuin syyllinen tai syylliset saadaan kiinni. Tutkinta etenee hitaasti, mutta tutkijat eivät aio luovuttaa. Olisiko Wiktor tai kukaan muukaan voinut varautua siihen, mitä tapaukseen kätkeytyy?

Missä kulkee ihmisyyden raja? Onko olemassa sitä viimeistä rajaa, jota ei ylitetä? Ja jos sen rajan on kerran ylittänyt, onko sieltä paluuta?

Pääosissa ovat myös Bartłomiej Topa, Magdalena Popławska, Andrzej Zieliński, Marian Dziędziel, Dagmara Bąk ja Maciej Mikołajczyk.

Wataha. Idea ja käsikirjoitus: Wiktor Piatkowski. Ohjaus: Kasia Adamil ja Michal Gazda. Tuotanto: ATM Group S.A., Puola, 2014

Lisää ohjelmasta