Hyppää pääsisältöön

Raja jota ei ylitetä – jännityssarja vuoriston rajavartijoista

Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja.
Natalia Tatarkiewicz (Magdalena Poplawska, oik.), Konrad Markowski (Andrzej Zielinski), Wiktor Rebrow (Leszek Lichota), Adam 'Grzywa' Grzywaczewski (Bartlomiej Topa), Piotr 'Rambo' Wojcik (Maciej Mikolajczyk) ja Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska). Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja. Kuva: Prawa Autorskie Zastrzezone yle tv1

TV1 tiistaisin 3.7. - 7.8.2018 klo 23.30 - 00.15
Areenassa 14 päivää

Bieszczadyn vuorilla Puolan ja Ukrainan rajalla pilvet roikkuvat matalalla ja peittävät alleen metsäisen vuoriston.

Puolalainen jännityssarja Raja jota ei ylitetä (16) kertoo rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla. Toisella puolella rajaa on vauras Eurooppa, toisella puolella köyhyyttä ja vainoa pakenevia. Täällä testataan niin ihmisten moraaliset kuin fyysisetkin rajat.

HBO Europen tuottamasta draamasarjasta nähdään uusintana ensimmäisen tuotantokauden kuusi jaksoa.

Kuka syyllistyi pommi-iskuun?

Rajavartiostoa kohtaan tehdään pommi-isku, josta selviää hengissä vain yksi mies, kapteeni Wiktor Rebrow (Leszek Lichota). Miehen suru on musertava, sillä hän menettää iskussa paitsi kollegansa myös rakastettunsa Ewan (Julia Pogrebinska).

Kuka on vastuussa pommi-iskusta? Vihastuneet salametsästäjät vai joku muu? Sen haluaa tietää myös rajavartiolaitoksen esimies ja Puolan valtio. Valtakunnansyyttäjän toimistosta paikalle lähetetään Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska).

Viimeinen raja

Wiktor ei saa mielenrauhaa ennen kuin syyllinen saadaan kiinni. Tutkinta etenee hitaasti, mutta tutkijat eivät aio luovuttaa.

Olisiko Wiktor tai kukaan muukaan voinut varautua siihen, mitä tapaukseen kätkeytyy? Onko olemassa sitä viimeistä rajaa, jota ei ylitetä? Jos sen rajan on kerran ylittänyt, onko sieltä paluuta?

Pääosissa ovat myös Bartłomiej Topa, Magdalena Popławska, Andrzej Zieliński, Marian Dziędziel, Dagmara Bąk ja Maciej Mikołajczyk.

Wataha. Idea ja käsikirjoitus: Wiktor Piatkowski. Ohjaus: Kasia Adamil ja Michal Gazda. Tuotanto: ATM Group S.A., Puola, 2014. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.