Hyppää pääsisältöön

Raja jota ei ylitetä – jännityssarja vuoriston rajavartijoista

Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja.
Natalia Tatarkiewicz (Magdalena Poplawska, oik.), Konrad Markowski (Andrzej Zielinski), Wiktor Rebrow (Leszek Lichota), Adam 'Grzywa' Grzywaczewski (Bartlomiej Topa), Piotr 'Rambo' Wojcik (Maciej Mikolajczyk) ja Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska). Draamasarja rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla, jossa toisella puolella ovat rikkaat ja menestyvät ja toisella köyhät ilman vaihtoehtoja. Kuva: Prawa Autorskie Zastrzezone yle tv1

TV1 tiistaisin 3.7. - 7.8.2018 klo 23.30 - 00.15
Areenassa 14 päivää

Bieszczadyn vuorilla Puolan ja Ukrainan rajalla pilvet roikkuvat matalalla ja peittävät alleen metsäisen vuoriston.

Puolalainen jännityssarja Raja jota ei ylitetä (16) kertoo rajavartijoista ja ihmisistä Euroopan unionin rajalla. Toisella puolella rajaa on vauras Eurooppa, toisella puolella köyhyyttä ja vainoa pakenevia. Täällä testataan niin ihmisten moraaliset kuin fyysisetkin rajat.

HBO Europen tuottamasta draamasarjasta nähdään uusintana ensimmäisen tuotantokauden kuusi jaksoa.

Kuka syyllistyi pommi-iskuun?

Rajavartiostoa kohtaan tehdään pommi-isku, josta selviää hengissä vain yksi mies, kapteeni Wiktor Rebrow (Leszek Lichota). Miehen suru on musertava, sillä hän menettää iskussa paitsi kollegansa myös rakastettunsa Ewan (Julia Pogrebinska).

Kuka on vastuussa pommi-iskusta? Vihastuneet salametsästäjät vai joku muu? Sen haluaa tietää myös rajavartiolaitoksen esimies ja Puolan valtio. Valtakunnansyyttäjän toimistosta paikalle lähetetään Iga Dobosz (Aleksandra Poplawska).

Viimeinen raja

Wiktor ei saa mielenrauhaa ennen kuin syyllinen saadaan kiinni. Tutkinta etenee hitaasti, mutta tutkijat eivät aio luovuttaa.

Olisiko Wiktor tai kukaan muukaan voinut varautua siihen, mitä tapaukseen kätkeytyy? Onko olemassa sitä viimeistä rajaa, jota ei ylitetä? Jos sen rajan on kerran ylittänyt, onko sieltä paluuta?

Pääosissa ovat myös Bartłomiej Topa, Magdalena Popławska, Andrzej Zieliński, Marian Dziędziel, Dagmara Bąk ja Maciej Mikołajczyk.

Wataha. Idea ja käsikirjoitus: Wiktor Piatkowski. Ohjaus: Kasia Adamil ja Michal Gazda. Tuotanto: ATM Group S.A., Puola, 2014. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.