Hyppää pääsisältöön

Blockfest kiinnitti Wiz Khalifan – Paperi T heittää kesän ainoan keikkansa festareilla

Jenkkitähti Wiz Khalifan show’lta voi odottaa mitä vain: Blockfesteilla vuonna 2015 hän nylkytti ilmaa ja hyppäsi pää edellä yleisöön.

Wiz Khalifa Ruisrockissa vuonna 2014. // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Blockfestin tuorein kansainvälinen kiinnitys on mahtava uutinen yhdysvaltalaisen hip hop -musiikin faneille: 29-vuotias Wiz Khalifa saapuu Tampereelle viikonvaihteessa 18.–19. elokuuta.

Suomeen neljättä kertaa saapuva Wiz Khalifa on kiinnittänyt viranomaisten huomion kannabiksenkatkuisilla esityksillään. Artisti kertoi vuoden 2014 Ruisrockissa YleX:lle, että suomalainen pilvi on ensiluokkaista ja että hän ei muista mitään vuoden 2011 Jurassic Rock -keikastaan.

Blockfesteilla artisti on esiintynyt aiemmin vuonna 2015, jolloin hän jatkoi kannabistarinointiaan. Blockfest-show’nsa aikana hän myös nylkytti vahvistimia ja ilmaa sekä hyppäsi pää edellä yleisöön.

- Wiz Khalifa on räväkkä räppäri, jonka keikoilla on aina villi ja vaarallinen tunnelma. Kun tuttu Suomen vieras kajauttaa Blockfesteilla isoimmat hittinsä, kuten Black & Yellow -biisin ja See You Again -kappaleen, koko Ratinanniemi laulaa varmasti mukana, Uuden musiikin aamuvuoron juontaja Anne Lainto kertoo.

Vuonna 2015 Wiz Khalifasta tuli ensimmäinen hip hop -artisti, jonka kappale ylitti YouTubessa miljardin näyttökerran rajan. Kyseessä oli Wiz Khalifan ja Charlie Puthin kappale See You Again, jota on nyt katsottu YouTubessa lähes 2,7 miljardia kertaa.

Paperi T vetää vuoden ensimmäisen ja kesän ainoan keikkansa

Teosto- ja Emma-palkittu suomiräpin runopojaksi ja älykköräppäriksi tituleerattu Paperi T esiintyi viimeksi Alfan pelko -runo- ja musakeikallaan Helsingin Kulttuuritalolla lokakuun lopulla vuonna 2016. Blockfestin keikka on artistin vuoden ensimmäinen ja kesän ainoa keikka – eli sitä ei missään nimessä kannata missata.

- Paprun vihainen riimien sylkeminen ja ajoittainen transsiomainen hytkyminen lavalla on intensiivistä seurattavaa, Uuden musiikin iltavuoron juontaja Ida Karimaa sanoo.

Karimaan mukaan Paperi T tuntuu voittaneen puolelleen sekä yleisön että koko suomiräpskenen. Räppärin vuonna 2015 julkaisemasta Malaria pelko -albumista on tullut oman aikansa klassikko, jolle janotaan jo jatkoa.

- Tämä oman tiensä kulkija on tällä hetkellä jotain ainutlaatuista suomirapskenessä, Karimaa sanoo.

Blockfest on aiempia kiinnityksiä ovat muun muassa Skepta, Kemmuru, Töölön Ketterä, Asa ja Migos.

Blockfest järjestetään Tampereella 18.–19. elokuuta. YleX on tapahtuman päämediayhteistyökumppani ja vahvasti mukana festarihumussa!

Lue myös:

Ota vaattet veke: Kemmuru vetää kesän ainoan keikkansa Blockfesteilla – myös poikkeuksellisen raju hip hop -kaksikko $uicideboy$ kiinnitettiin

Blockfest tekee kulttuurihistoriaa: Asa esittää legendaarisen Punainen tiili -albumin kokonaan livenä hip hop -festarin synttäreillä

Blockfest nappasi supersuositun Migosin – muita juhlavuoden artistijulkaisuja Profeetat, Kube ja MC Taakibörsta