Hyppää pääsisältöön

Ehdota nimiä viirupöllösisaruksille!

Blondi ja Elias, Ranuan eläinpuistossa asuva viirupöllöpariskunta, ovat saaneet kaksi poikasta. Poikaset kuoriutuivat vapun tienoilla Blondi-emon haudottua niitä huhtikuun alusta asti. Mitkä nimet niille sinun mielestäsi sopisivat?

Sisarukset pysyttelevät pesässä noin kuukauden kuoriutumisen jälkeen. Ne lähtevät pöntöstä lentokyvyttöminä ja varsin avuttomina. Emot hoitavatkin poikasiaan vielä useita kuukausia niiden jätettyä kotipöntön. Poikaset asustavat vanhempiensa läheisyydessä syksyyn asti. Sen jälkeen ne alkavat itsenäistyä ja pesivät ensimmäisen kerran itse 2-3 -vuotiaina.

Poikasten elämää pöntössä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä.

Sisarukset kaipaavat nimiä. Mitkä nimet niille sinun mielestäsi sopisivat? Lähetä omat ehdotuksesi alla olevalla lomakkeella. Ehdotusten joukosta valitaan viisi parasta vaihtoehtoa, joista Yle Luonnon seuraajat saavat äänestää lopullisen nimen.

Kiitos kaikille ehdotuksista!

Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille.

Kommentit