Hyppää pääsisältöön

Papananaama, Tume ja Janita Autio - somettajamme Kiovan Euroviisuissa

Kuvassa ovat tubettajat Tume ja Papananaama sekä valokuvaaja Janita Autio
Kuvassa ovat tubettajat Tume ja Papananaama sekä valokuvaaja Janita Autio Kuva: Yle / Lauri Leskinen Euroviisut 2017,Euroviisut

Yhteistyössä Ylen delegaation kanssa Kiovaan lähti kolme somettajaa aistimaan ja raportoimaan viisutunnelmia paikan päällä.

Tubettajat Papananaama ja Tume sekä valokuvaaja Janita Autio lensivät Mikko Silvennoisen sekä SVT:lle palkatun Krista Siegfriedsin kanssa samalla koneella Kiovaan sunnuntaina 7.5.

Kuvassa ovat tubettajat Tume ja Papananaama, valokuvaaja Janita Autio sekä Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrieds.
Kuvassa ovat tubettajat Tume ja Papananaama, valokuvaaja Janita Autio sekä Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrieds. Kuva: Yle / Lauri Leskinen Euroviisut 2017,Euroviisut

Papananaama toivoo Euroviisuilta hulluja esityksiä ja viisukliseitä

Sini Laitinen tunnetaan paremmin ja persoonaansa sopivammin YouTube-nimellä Papananaama. Papananaaman huumorintaju on rietas, tukka muovia ja lempiharrastus kaupan hyllyillä olevien tuotteiden nimien analysointi.

Papananaaman suhde Euroviisuihin on samanlainen kuin hänen suhde parhaimpiin ystäviinsä: hän rakastaa viisuja niin paljon, ettei tee muuta kuin keksii vitsejä aiheesta.

Viisut on mulle vähän kuin räjähdys lähemmäs kesää, jolloin puut puhkeavat kukkaan ja Eurooppa glitteriin.― Papananaama
Papananaama rakastaa suuren urheilujuhlan tuntua, mutta inhoaa urheilua. Näin Euroviisut on hänelle juuri se tapahtuma, jossa voi elää “Ihanaa, leijonat, ihanaa!” -fantasiaa campilla höystettynä.

Kaikkien aikojen euroviisusuosikkia Papananaamalla ei ole, mutta korkeimmalle tanssijalka nousee, kun soimaan jysähtää Mihain Tornero, Svetlana Lobodan Be My Valentine tai Charlotte Perellin Hero. Suosikkiviisugenren valinta on helpompi: tuulikone-hiuslisäke-rintavako-pop.

- Olen tuhottoman innoissani Kiovaan menemisestä! Lämpimämmän sään lisäksi en malta odottaa, että pääsen kokemaan viisuhuuman pääkallopaikalta käsin!

Papananaama kertoo, ettei yleensä odota Euroviisuilta mitään erityistä, koska on ihanaa vain katsoa ja yllättyä. Vuodesta toiseen hän kyllä toivoo näkevänsä paljon hulluja esityksiä ja viisukliseitä, niin tänäkin vuonna.

Voit seurata Papananaamaa somessa hänen kanavillaan YouTubessa, Instagramissa ja Twitterissä.

Tume innostui Lordin voitosta vuonna 2006

Tuomas Kukkonen on paremmin tunnettu tubettajanimellään Tume. Hän aloitti tubetuksen vuonna 2012, ja nykyään hänen kanavallaan on yli 130 000 tilaajaa. Tume toimii myös Ylen nuortenohjelma Summerin yhtenä juontajista.

- Muistan vuoden 2006 jälkeen innostuneeni Euroviisuista, varmaan osittain siksi, että sinä vuonna Suomi voitti!

Lordin voittovuoden jälkeen hän seurasi viisuja aktiivisesti ja hankki CD-levyt talteen seuraavilta vuosilta. Sittemmin viisuinnostus on hieman laskenut. Tume kuitenkin uskoo, että päästessään suoraan paikan päälle viisuhype nousee maksimaalisiin mittoihin.

Erityisesti vuonna 2007 Suomessa järjestetyt Euroviisut ovat jääneet Tumen mieleen.

Olihan se nyt kansallismieltä nostattavaa, kun Suomi pääsi järjestämään viisuja!― Tume
Tume on seurannut viisuja aiemmin televisiosta, mutta uskoo tunnelman olevan täysin erilainen paikan päällä. Hänestä on kiinnostavaa nähdä, mitä lähetysten ja TV-ruudun ulkopuolella viisukylässä tapahtuu.

Tume odottaa tämän vuoden Euroviisuilta vain yhtä asiaa: “Tietysti Suomen voittoa!”

Voit seurata Tumea hänen kanavillaan YouTubessa, Instagramissa, Twitterissä sekä Facebookissa.

Valokuvaaja Janita Autio odottaa Kiovan eksotiikkaa

Janita Autio on 24-vuotias valokuvaaja Helsingistä. Hän kuvaa lähinnä artisteja, bloggareita ja mainoskuvia, ja pitää myös omaa valokuvablogia. Aution elämä on kiireistä, mutta hän rakastaa työtään ja sitä, että pääsee työskentelemään niin inspiroivien ihmisten parissa.

Aiemmilta viisuvuosilta Aution mieleen on jäänyt erityisesti Alexander Rybakin esitys. Myös Krista Siegfriedsin esiintyminen nousee mieleen rakastettavan energisyyden vuoksi.

Autio ei ole koskaan ennen käynyt Euroviisuissa paikan päällä, ja hän onkin innoissaan eksoottiseen Kiovaan pääsystä.

Odotan Euroviisuilta väenpaljoutta, hyvää energiaa ja erikoisesti pukeutuneita ihmisiä. Karnevaalitunnelmaa!― Janita Autio
Valokuvaaja on varma, että mielenkiintoista kuvattavaa Kiovassa riittää. Hän odottaa yllättyvänsä todella positiivisesti.

Voit seurata Janita Autiota Kiovassa hänen kotisivullaan sekä Instagramissa.

Kiovan Euroviisut järjestetään 9.-13.5. Suomen Norma John esiintyi Semifinaali 1:ssä tiistaina 9.5. järjestysnumerolla 7. Semifinaalit ja finaalit näkyvät Ylen kanavilla ja Yle Areenassa suorana. Semifinaali 1 näytettiin poikkeuksellisesti Yle TV1:llä tiistaina 9.5. kello 22.00. Yle TV2:lla taas nähdään Semifinaali 2 torstaina 11.5. kello 22.00 alkaen ja Finaali lauantaina 13.5. kello 22.00.

Tutustu Ylen euroviisutarjontaan!

Euroviisut 2017

Yle Euroviisut somessa