Hyppää pääsisältöön

Euroviisujen Semifinaali 1 on laulettu - Suomi ei päässyt finaaliin

Eurovision laulukilpailun Semifinaali 1 on kilpailtu. Semifinaaliin osallistui 18 maata, joista 10 valittiin lauantaina 13.5. järjestettävään finaaliin. Suomen Norma John ei päässyt finaaliin. Semifinaali 2 järjestettiin torstaina 11.5.

Euroviisukatsojat ja maakohtaiset juryt valitsivat seuraavat edustajat lauantain finaaliin:

Moldova: Sunstroke Project - Hey, Mamma!
Azerbaidžan: Dihaj - Skeletons
Kreikka: Demy - This is Love
Ruotsi: Robin Bengtsson - I Can't Go On
Portugali: Salvador Sobral - Amar Pelos Dois
Puola: Kasia Moś - Flashlight
Armenia: Artsvik - Fly With Me
Australia: Isaiah - Don't Come Easy
Kypros: Hovig - Gravity
Belgia: Blanche - City Lights

Euroviisujen 2017 Semifinaali 1:n finalistit
Euroviisujen 2017 Semifinaali 1:n finalistit Kuva: Yle, EBU Euroviisut 2017,Euroviisut

Suomen Norma John ei päässyt lauantain finaaliin. Myös Georgia, Albania, Montenegro, Islanti, Tšekki, Slovenia ja Latvia karsiutuivat.

Katso videolta Leena Tirrosen ja Lasse Piiraisen tunnelmat Semifinaali 1:n jälkeen:

Jatkoon menijät valittiin kansallisten juryjen pisteiden ja yleisöäänten perusteella. Äänestämään pääsi tekstiviestillä tai Eurovisionin virallisella mobiilisovelluksella.

Euroviisujen viisi suurinta rahoittajamaata Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa menevät suoraan finaaliin järjestäjämaa Ukrainan kanssa.

Katso tästä koko Semifinaali 1:n tallenne:

Euroviisujen Semifinaali 2 järjestettiin torstaina 11.5. kello 22.00. Myös toisessa semifinaalissa oli 18 osallistujamaata, joista 10 jatkoivat lauantaina 13.5. kello 22.00 alkaneeseen finaaliin. Tutustu Semifinaali 2:n esiintyjiin tästä!

Kiovan Euroviisut järjestettiin 9.-13.5. Suomen Norma John esiintyi Semifinaali 1:ssä tiistaina 9.5. järjestysnumerolla 7. Semifinaalit ja finaalit näkyvät Ylen kanavilla ja Yle Areenassa suorana. Semifinaali 1 näytettiin poikkeuksellisesti Yle TV1:llä tiistaina 9.5. kello 22.00. Yle TV2:lla taas nähtiin Semifinaali 2 torstaina 11.5. kello 22.00. Myös euroviisufinaali nähtiin Yle TV2:lla lauantaina 13.5. kello 22.00.

Tutustu Ylen euroviisutarjontaan!

Kommentit