Hyppää pääsisältöön

Antti Holman Radio Sodoma -podcast naurattaa ikuisesti Yle Areenassa

Antti Holman esittämä Kalevi Tuoninen istuu studiossaan savuava tupakka kädessään.
Antti Holman esittämä Kalevi Tuoninen istuu studiossaan savuava tupakka kädessään. Kuva: Yle/Jukka Lintinen & Tuuli Laukkanen yle draama

Radio Sodoma on kuvitteellinen ja täysin älyvapaa radiokanava, jonka ohjelmia kuullaan podcastina. Kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma -podcast on radiokanava Helvetissä. Klassikko-ohjelmat ja päivän ilmiöt saavat kyytiä Yle Draaman tuottamassa podcastissa.

“Sodoma on radiokanavaparodia”, kiteyttää Antti Holma Jukka Lindströmin haastattelussa Noin viikon radiossa. Tekijän näkemyksen mukaan podcast jatkaa Noroset-radio-ohjelman ja Alivaltiosihteereiden pitkää komediaperinnettä. Holma kertoo nauttivansa siitä, että pääsee Radio Sodomassa nyt tekemään itse radiohuumoria.

"Olen iloinen, että saan työskennellä Radio Sodoman parissa. Se on ainoa radioasema, joka kuuluu Suomen lisäksi koko helvetin alueella ja tavoittaa siksi poikkeuksellisen moninaisia yleisöjä. Sen ohjelmistossa tullaan kuulemaan kaikenlaista linjatonta ryönää, jollaisesta olen tullut tunnetuksi myös esimerkiksi teatterin, kirjallisuuden ja television parissa. Radio Sodoma ammentaa blogini Sodoman Seudun Sanomain luovasta lähteestä, joka sijaitsee kostamisen ja piikittelyn suolaisilla soilla", Antti Holma kuvailee.

Holma pitää tärkeänä kokeilla omalle materiaalilleen aina uusia kanavia, joista podcast on hänelle sellainen. Podcast on julkaisualustana erityisen sopiva irtiotoille, koska yleisö saa valita juuri itselleen sopivaa sisältöä. Kuuntelun ollessa aina tietoinen valinta myös sisältö voi olla vapaampaa. “Ihan itse menit ja napsautit sen päälle”, Holma vitsailee.

Radio Sodoma -podcastissa kuullaan muun muassa rivoa satutätiä, pahojen poikien iltapäiväohjelmaa, suomalaisia tilanteita kahvijonosta, eikä merisääkään kuulosta sellaiselta, mihin on tottunut. Yrsan keittiössä saadaan elintärkeitä niksejä jokapäiväiseen arkeen ja Luonto kutsuu -ohjelmassa kuullaan merkillisiä luontoääniä. Podcastissa törmätään myös ajankohtaisiin ilmiöihin ja ihmismielen heikkoihin hetkiin. Hallituspolitiikkakaan ei jää koskemattomaksi.

“Kyllä se kesä vielä koittaa jonnekin, mutta ei tälle Sodoman niemelle koskaan”, kuuluttaa Radio Sodoman juontaja Kalevi Tuoninen. Suomessa Radio Sodoma on kuitenkin kuunneltavissa kesät talvet ja säästä riippumatta.

Radio Sodoma koostuu 15 jaksosta, jotka ovat noin kymmenenminuuttisia. Radio Sodoma löytyy Yle Areenasta ja osoitteella yle.fi/radiosodoma. Sarja on kuunneltavissa myös suosituimmissa podcast-appeissa kuten iTunesissa ja Spotifyssa.

Käsikirjoitus ja näytteleminen: Antti Holma
Tuottaja Elina Ylä-Mononen & Yle Draama Radioteatteri
Äänisuunnittelu Suvi Tuuli Kataja

Kuuntele jaksoja Areenassa!

Kuuntele myös kokonaan Noin viikon radion jakso, missä Antti Holma kertoo podcastista lisää Jukka Lindströmin vieraana.

Radio Sodoman pimeässä oranssina hehkuva lähetysvalo
Radio Sodoman pimeässä oranssina hehkuva lähetysvalo Podcast,Antti Holma,radio sodoma
Kommentit