Hyppää pääsisältöön

Liukku: yksittäisen poliisin valvominen vaikeaa

Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtaja Jari Liukku.
Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtaja Jari Liukku. Kuva: Yle, Ghadi Boustani Jari Liukku,Europol,poliisit

EU:n poliisivirasto Europolin korkeana johtajana aloittanut Jari Liukku lausuu nyt ensimmäistä kertaa tuntojaan julkisesti entisen alaisensa Jari Aarnion paljastumisen jälkeen. Liukun mielestä sisäisen valvonnan on vaikea tunnistaa yksittäisen virkamiehen suunnitelmallisia rikoksia.

MOT kävi haastattelemassa Jari Liukkua Hollannin Haagissa vain kuukausi sen jälkeen, kun hän aloitti vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtajana Europolissa.

Juuri ennen Hollantiin muuttoa Liukku oli mukana poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen asettamassa, pääkaupunkiseudun huumetutkintaa myllänneen työryhmän ohjausryhmässä. Liukku myöntää MOT:n haastattelussa, että huumetutkintaa on pääkaupunkiseudulla vaivannut pirstaleisuus. Tietoa on pimitetty kollegoilta.

”Se tieto mitä esitutkinnassa hankitaan, niin sehän ei ole kenenkään yksittäisen poliisimiehen omaisuutta, se on tietoa, joka pitää tuottaa nimenomaan rikostutkinnan tarpeisiin ja sitä kautta se täytyy saada niiden käytettäväksi, joilla on siihen tarvetta”, linjaa Liukku MOT:n haastattelussa.

Lue lisää aiheesta:

Ammattirikolliset anonyymeissä verkoissa

Poliisilla uusi salainen rekisteri

Muokattu: lisätty linkit 11.5.2017 14:35 MK