Hyppää pääsisältöön

Pönttölaskuri piilotetaan – rekisteröintiä voi silti jatkaa 21.5. asti

miljoona linnunpönttöä
miljoona linnunpönttöä Kuva: Yle / Risto Salovaara kirjosieppo,linnunpesät

Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa on jäljellä reilu viikko. Kampanja huipentuu sunnuntaina 21.5. juhlalähetykseen, jonka aikana pönttölaskuri suljetaan lopullisesti.

Jotta jännitys säilyy loppuun asti, pönttölaskuri piilotetaan äitienpäivänä 14.5. klo 18.30. Vaikka pönttölukema ei ole näkyvillä, rekisteröintiä voi jatkaa vanhaan malliin. Lopullinen pönttölukema paljastetaan Ulos luontoon Kevätseuranta -ohjelman viimeisessä osassa, jossa juhlitaan Miljoonaa linnunpönttöä.

Nyt siis viimeisetkin pöntöt rekisteriin!

Ulos luontoon Kevätseuranta 5/5: Miljoonan linnunpöntön juhlat. Su 21.5. TV1 klo 18.15.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä