Hyppää pääsisältöön

Punainen Risti palkitsi Pikku Kakkosen

Pikku Kakkonen: Seikkailukone
Pikku Kakkosen Seikkailukone-ohjelman tekijöitä vuonna 2016. Pikku Kakkonen: Seikkailukone Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkonen: seikkailukone,Pikku Kakkonen

Suomen Punainen Risti huomioi Ylen Pikku Kakkosen Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksella. Tunnustus luovutettiin ohjelman tekijöille 11. toukokuuta Helsingissä.

Punaisen Ristin mukaan Pikku Kakkonen on jättänyt lähtemättömän jäljen satojen tuhansien ihmisten elämään.

“Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Pikku Kakkonen on ollut läsnä suomalaisissa kodeissa, ja sen tuntevat lähes kaikki perheet. Ohjelma on korostanut ihmisten erilaisuutta sekä inhimillistä asennetta ja toimintaa”, sanoo SPR:puheenjohtaja Pertti Torstila.

Punainen Risti kiittää, että Pikku Kakkonen on elänyt mukana lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa aikuisten ja lasten yhdessäolon tärkeydestä. Ohjelma on vuosikymmenien ajan pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena.

“Juhlavuonna saatu tunnustus lämmittää työryhmää. Pikku Kakkonen tulee jatkossakin nostamaan inhimillisiä arvoja sekä leikin merkitystä ohjelmistossaan. Mottomme on aina ollut: Lapsi on tärkein”, kertoo Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Inhimillinen kädenojennus -tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansioitunut inhimillisten teemojen, arvojen ja toiminnan edistäjänä Suomessa.

Tunnustus on jaettu vuodesta 1989 lähtien. Viime vuonna palkittiin kaikki ne vapaaehtoiset auttajat, jotka tukivat turvapaikanhakijoiden vastaanottoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.