Hyppää pääsisältöön

Punainen Risti palkitsi Pikku Kakkosen

Pikku Kakkonen: Seikkailukone
Pikku Kakkosen Seikkailukone-ohjelman tekijöitä vuonna 2016. Pikku Kakkonen: Seikkailukone Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkonen: seikkailukone,Pikku Kakkonen

Suomen Punainen Risti huomioi Ylen Pikku Kakkosen Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksella. Tunnustus luovutettiin ohjelman tekijöille 11. toukokuuta Helsingissä.

Punaisen Ristin mukaan Pikku Kakkonen on jättänyt lähtemättömän jäljen satojen tuhansien ihmisten elämään.

“Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Pikku Kakkonen on ollut läsnä suomalaisissa kodeissa, ja sen tuntevat lähes kaikki perheet. Ohjelma on korostanut ihmisten erilaisuutta sekä inhimillistä asennetta ja toimintaa”, sanoo SPR:puheenjohtaja Pertti Torstila.

Punainen Risti kiittää, että Pikku Kakkonen on elänyt mukana lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa aikuisten ja lasten yhdessäolon tärkeydestä. Ohjelma on vuosikymmenien ajan pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena.

“Juhlavuonna saatu tunnustus lämmittää työryhmää. Pikku Kakkonen tulee jatkossakin nostamaan inhimillisiä arvoja sekä leikin merkitystä ohjelmistossaan. Mottomme on aina ollut: Lapsi on tärkein”, kertoo Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Inhimillinen kädenojennus -tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansioitunut inhimillisten teemojen, arvojen ja toiminnan edistäjänä Suomessa.

Tunnustus on jaettu vuodesta 1989 lähtien. Viime vuonna palkittiin kaikki ne vapaaehtoiset auttajat, jotka tukivat turvapaikanhakijoiden vastaanottoa.