Hyppää pääsisältöön

Punainen Risti palkitsi Pikku Kakkosen

Pikku Kakkonen: Seikkailukone
Pikku Kakkosen Seikkailukone-ohjelman tekijöitä vuonna 2016. Pikku Kakkonen: Seikkailukone Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkonen: seikkailukone,Pikku Kakkonen

Suomen Punainen Risti huomioi Ylen Pikku Kakkosen Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksella. Tunnustus luovutettiin ohjelman tekijöille 11. toukokuuta Helsingissä.

Punaisen Ristin mukaan Pikku Kakkonen on jättänyt lähtemättömän jäljen satojen tuhansien ihmisten elämään.

“Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Pikku Kakkonen on ollut läsnä suomalaisissa kodeissa, ja sen tuntevat lähes kaikki perheet. Ohjelma on korostanut ihmisten erilaisuutta sekä inhimillistä asennetta ja toimintaa”, sanoo SPR:puheenjohtaja Pertti Torstila.

Punainen Risti kiittää, että Pikku Kakkonen on elänyt mukana lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa aikuisten ja lasten yhdessäolon tärkeydestä. Ohjelma on vuosikymmenien ajan pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena.

“Juhlavuonna saatu tunnustus lämmittää työryhmää. Pikku Kakkonen tulee jatkossakin nostamaan inhimillisiä arvoja sekä leikin merkitystä ohjelmistossaan. Mottomme on aina ollut: Lapsi on tärkein”, kertoo Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Inhimillinen kädenojennus -tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansioitunut inhimillisten teemojen, arvojen ja toiminnan edistäjänä Suomessa.

Tunnustus on jaettu vuodesta 1989 lähtien. Viime vuonna palkittiin kaikki ne vapaaehtoiset auttajat, jotka tukivat turvapaikanhakijoiden vastaanottoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.