Hyppää pääsisältöön

Kaksi kultaa ja kaksi hopeaa Ylen Kirjojen Suomen mainoselokuville Yhdysvalloissa

Ylen Kirjojen Suomi -hankkeen mainoselokuvat Love ja The End voittivat kaksi kultaa ja kaksi hopeaa viime yönä Suomen aikaa New Yorkissa Communicator Awards -kilpailussa. Teokset ohjasi Ylen ohjaaja Tero Wolff. Käsikirjoittaja on Mayreth Wolff.

Molemmat mainoselokuvat saivat kultaiset Award of Excellence -palkinnot kilpailusarjoissa Best Commercials / General-Public Service ja Best Film / Video Education / Educational Institutions. Käsikirjoitukset palkittiin hopeisilla Award of Distinction -palkinnoilla. Sarjat ovat Commercial Craft categories / Copywriting sekä Film / Video / Television Craft Categories – Copywriting.

Kansainvälistä Communication Awards -kilpailua johtaa ja tuomaroi Academy of Interactive and Visual Arts (AIVA).

Kirjojen Suomi on Ylen itsenäisyyden juhlavuoden suuri kirjallisuushanke ja hyväksytty Suomi100-hanke. Se tarjoaa kaikille suomalaisille muun muassa. yli 100 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, viitisenkymmentä kirjallisuus-podcastia sekä suuren nettisivuston yle.fi/kirjojensuomi. Sivustolta voi klikata suoraan Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi -verkkokirjastoon lukemaan ohjelmissa käsiteltyjä verkkokirjoja, osallistua lukupiireihin, katsoa ohjelmia, lukea blogeja - ja paljon muuta. Seuraavat sata tv- ja radio-ohjelmaa julkaistaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Katso palkitut mainoselokuvat


Tekijät

Tuottaja: Tuula Länsisalmi
Ohjaaja: Tero Wolff
Käsikirjoittaja: Mayreth Wolff
Apulaistuottaja: Katja Peltohaka
Kuvaaja: Hannu Kettunen
Leikkaaja: Juho Virolainen
VFX-Artisti: Lasse Kilpiä
Musiikki: Sakari Salli, Tuomas Wäinölä
Graafikko: Petri Kärenlampi
Lavastus: Lea Sipilä, Josetta Ryynänen-Brotherus
Puvustaja: Pirjo Valkeapää
Tuotantokoordinaattori: Tiina Hietanen
Maski: Kati Koskela
Ompelija: Jaana Björklund
Vedenalaiskuvaus: Mika Tertsunen
Kameramies: Kim Landen
Valaisijat: J P Leskinen, Juha Saikkonen
Äänisuunnittelija: Antti Kukkavuori
Äänitarkkailijat: Pekka Pylkkö, Ahti Korhonen
Tehosteet: Heikki Granström
Värimäärittely: Marko Terävä
Casting: Mirka Kleemola

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi